*

AnttiJuhaniKasvio

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 12 min 27 s sitten

SDP:n gallup-nousu kiinnittää huomiota – Tutkija HS:lle: ”Se on muutakin kuin vain nousu yli psykologisen rajan”

19 min 37 s ago

SDP on kasvattanut kannatuksensa 20,8 prosenttiin tuoreen HS-gallupin mukaan. Edellisessä HS-gallupissa kuukausi sitten puolueen kannatus oli 19 prosenttia.

– SDP:n kannatuksen kasvu näyttää merkittävältä. Se on muutakin kuin vain nousu yli 20 prosentin psykologisen rajan, Tampereen yliopiston politiikan tutkija Sami Borg kommentoi Helsingin Sanomille.

Maanpuolustuskoulutusyhdistys vastaa SDP-edustajien huoleen: ”Ei tarkoita, että mukana on aseita”

32 min 26 s ago

Maanpuolustuskouluyhdistys (MPK) korostaa, että alaikäiset voivat osallistua sen koulutuksiin vanhempiensa luvalla.

–Missään koulutuksessa, johon alaikäiset osallistuvat ei koskaan käytetä sotilasaseita MPK korostaa tiedotteessaan, joka on vastaus SDP:n kansanedustajille Sirpa Paaterolle ja Erkki Tuomiojalle. 

Venäläiset äänestävät tänään – Asiantuntija: ”Suurin kysymysmerkki on uusi pääministeri”

57 min 12 s ago

Danske Bakin senioriekonomisti Vladimir Miklashevsky sanoo, että Venäjän presidentinvaaleja pidetään sijoitusmarkkinoilla lähes merkityksettöminä. Sen sijaan suuri kysymysmerkki on se, kuka on maan uusi pääministeri.

SaiPa lähetti Pelicansin kesälaitumille – Tässä Liigan puolivälieräparit

17.3.2018 22:32

Lahden Pelicansin kausi jääkiekon Liigassa päättyi lauantaina. Pelicans hävisi lauantaina Lahdessa pelatun kolmannen puolivälieräkarsintaottelun SaiPalle jatkoerän alussa 2-3.

Pelicans johti Iikka Kangasniemen ja Miska Siikosen maaleilla kahden erän jälkeen 2-0. Jonatan Tanus kavensi 1-2:een ja vielä aivan ottelun loppuhetkillä Ahti Oksanen ohjasi maalin edestä 2-2-tasoituksen. SaiPan molempia maaleja tarkasteltiin videolta.

Jatkoerää ehdittiin pelata vain kaksi minuuttia ja 17 sekuntia. Oksanen vastasi SaiPan jatkopaikan ratkaisseesta maalista.

Jokereilla miettimisen paikka: Kaksi tappiota, maaleja nolla

17.3.2018 22:09

Jokerit paransi tasoaan toisessa pudotuspelisarjan ottelussa Moskovassa TsSKAa vastaan. Perjantaina TsSKA oli voittanut 4-0, mutta lauantaina punaisen armeijan keskusurheiluseura voitti vain 2-0.

Mihail Grigorenko maalasi TsSKA:n toisessa erässä johtoon vastahyökkäyksestä. Viisi minuuttia ennen loppua Sergei Andronov teki toisen maalin.

Jokerit paransi otteitaan heikosta perjantain pelistään. Se ei kuitenkaan riittänyt.

Maanpuolustuskurssit lasten militarisoimista vai hyödyllisiä kansalaistaitoja? – Ministeri: ”Maanpuolustus kuuluu kaikille”

17.3.2018 16:51

SDP:n kansanedustajat Erkki Tuomioja ja Sirpa Paatero vaativat puolustusministeri Jussi Niinistöä (sin.) puuttumaan Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) toimintaan antaa sotilaallisia valmiuksia palvelevaa koulutusta alaikäisille.

Niinistö vastaa Puheenvuoron blogissaan, että maanpuolustus kuuluu kaikille.

Eläkepomo vastaa riitaan vakuutuslääkäreistä: ”Pelkkä potilaan näkeminen ei paljon auta”

17.3.2018 16:28

Eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen varatoimitusjohtaja Sini Kivihuhta ottaa kantaa vakuutuslääkäreistä parhaillaan käytävään keskusteluun toteamalla, että eläkeyhtiöt eivät hyödy kielteisistä päätöksistä taloudellisesti.

Theresa May: ”Emme siedä sitä, että Venäjän hallitus uhkaa kenenkään henkeä Britannian maaperällä”

17.3.2018 15:46

Britannian pääministeri Theresa May on vastannut Venäjän ilmoitukseen 23 brittidiplomaatin karkotuksesta. Lisäksi Britannian ei saa lupaa perustaa konsulaattia Pietariin ja Venäjä on määrännyt Britannian kulttuuri- ja koulutuskeskuksen, British Councilin lopettamaan toimintansa Venäjällä.

–Odotimme tämän kaltaista vastausta, May kommentoi BBC:n ja The Guardianin mukaan lauantaina.

Petteri Orpolta suorat sanat arvostelijoille: ”Tämän varassa puoluejohto ja ministeriryhmä ovat toimineet”

17.3.2018 15:18

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo vastasi lauantaina selvin sanankääntein sote- ja maakuntauudistuksen arvostelijoille. Kokoomuksen riveistä uudistuksia ovat kritisoineet etenkin kansanedustaja Elina Lepomäki ja Helsingin pormestari Jan Vapaavuori.

–Viime viikkoina on alkanut rynnistys sote-uudistusta vastaan. Uudistuksen vastustajat ja epäilijät ovat havahtuneet siihen, että uudistus on menossa maaliin.Sen pitää mennä maaliin. Sen me olemme suomalaisille luvanneet, Orpo totesi puheessaan puolueen puheenjohtajapäivillä Tampereella.

Kokoomusjohto sotesta omilleen: 24 mrd.€ tarvitsee hallinnon – Valinnanvapaus ”käännekohta”

17.3.2018 14:02

Maakuntamalli on sote-uudistuksessa välttämätön hallintomalli, johon on kiinnitetty turhan suurta huomiota ja ilman valinnanvapausmallia koko sote-uudistus olisi pelkkä maakuntauudistus. Näin kokoomuksen johtohenkilöt valtiovarainministeri Petteri Orpo, oikeusministeri Antti Häkkänen ja eduskunnan puhemies Paula Risikko valoivat uskoa Tampere-taloon kokoontuneille puolueaktiiveille.

Laura Huhtasaari: ”Perussuomalaisia vihataan, ja sille on saatu yhteiskunnan tuki taakse”

17.3.2018 12:22

Perussuomalaisten kansanedustaja ja varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari arvioi, että ”uusi normaali” Suomessa on se, että kaikki pyrkivät irtisanoutumaan perussuomalaisista.

– Uusi normaali on se, että perussuomalaisia vihataan, ja sille on saatu yhteiskunnan tuki taakse. Siksi kaikki hädissään irtisanoutuvat persuista, jos siis heidän kanssaan ovat tekemisissä, hän kirjoittaa Puheenvuoron blogissaan.

Ekonomistit odottavat matalien korkojen ajan jatkuvan vielä pitkään: ”Asuntovelalliset hurraavat”

17.3.2018 12:08

Sekä Aktian että Nordean ekonomistit odottavat Euroopan keskuspankilta EKP:lta vain äärimmäisen maltillisia koronnostoja.

–Taloussykli on edennyt jo pitkälle, mutta EKP:n koronnostot ovat vielä kaukana tulevaisuudessa. Jos USA:n suhdanteen kääntyminen vie tälläkin kertaa Euroopan mukanaan, EKP ei ehdi nostaa korkojaan edes prosenttiin. Asuntovelalliset hurraavat, Nordean päästrategi Jan von Gerich arvioi blogissaan.

Alma-kysely: 50 % kokoomuksen kentästä vastustaa maakuntamallia

17.3.2018 11:30

Hallituksen sote- ja valinnanvapausuudistus saa kokoomusaktiiveilta selvän tuen, kun taas maakuntauudistusta vastustaa joka toinen puolueen aktiivijäsen.

Tieto selviää Alma Median ovensuukyselystä, jonka Uusi Suomi, Aamulehti ja Iltalehti toteuttivat kokoomuksen Tampereen puheenjohtajapäivillä yhdessä ovensuukyselyn. Lehdet kysyivät 193 kokoomusaktiivilta kannattavatko he hallituksen sote- ja valinnanvapausuudistusta sekä maakuntauudistusta.

Jatkuuko yhteistyö? Mercedes, Hamilton ja Bottas huhujen keskiössä

17.3.2018 10:45

Mercedes-talli on dominoinut Formula ykkösiä kaudesta 2014 lähtien. Luonnollisesti Mercedes lähteekin ensi viikolla Australian Melbournessa alkavaan kauteen myös ykkössuosikkina.

Mercedeksen ympärillä riittää spekuloitavaa muustakin kuin alkavan kauden suoritustasosta. Ovathan tallin kuljettajien, Valtteri Bottaksen ja Lewis Hamiltonin sopimukset vuoden lopussa katkolla.

Nyt tuli Venäjän vastaus: Karkotus 23 brittidiplomaatille ja varoitus uusista toimista

17.3.2018 10:35

Venäjä karkottaa 23 brittidiplomaattia. Asiasta kertoo BBC.

Interfaxin mukaan karkotettavat diplomaatit on julistettu ei-toivotuiksi henkilöiksi Venäjällä ja heillä on viikko aikaa lähteä maasta.

Toimi on vastaus Britannialle, joka viikolla ilmoitti 23 venäläisdiplomaatin karkotuksesta.

-Britanniaa on varoitettu uusista vastatoimista, jos he jatkavat epäystävällisiä toimiaan Venäjää vastaan, Venäjän ulkoministeriö sanoo Interfaxin mukaan.

Petteri Orpo: ”Tavoite pitää olla 75 %:n työllisyydessä - vain se turvaa julkisen talouden kestävyyden”

17.3.2018 10:12

Valtiovarainministeri, kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo varoittaa, ettei uudistamisen vauhdin saa antaa hiipua Suomessa.

Orpo linjasi kokoomuksen Tulevaisuuspäivässä Tampereella lauantaina, että Juha Sipilän (kesk.) hallituksen on käytettävä jäljellä oleva kausi ohjelmansa toteuttamiseen.

–Myös uusia reformeja ehtisi vielä käynnistää tai panna valmisteluun, hän sanoi.

Orpo arvioi, että hallitus on pääsemäässä 72 prosentin työllisyystavoitteeseensa.

Suomelle kaksi varoitusta kasvun taittumisesta: ”Raju hidastuminen tammikuussa on hämmentävän suuri”

17.3.2018 09:43

Sekä Danske Bank että luottoluokittaja Standard & Poor’s ennakoivat Suomen talouskasvun hidastuvan tänä vuonna.

Suomenmaa analysoi ministerivalintoja: Keskustalaista työ- tai opetusministeriä ei ole nähty 35 vuoteen

17.3.2018 09:17

Puolueet päätyvät usein hallitusneuvotteluissa valitsemaan samoja ministerisalkkuja, vaikka "poliittinen työkierto" voisi joskus kannattaa. Näin arvioi keskustalaisen Suomenmaa-lehden toimittaja Pekka Pohjolainen analyysissään.

Tyly tappio – Jokereilla ei ollut jakoa Moskovassa

16.3.2018 21:36

Punaisen armeijan keskusurheiluseura Moskovan TsSKA aloitti jääkiekon KHL:n pudotuspelisarjan Jokereita vastaan suvereenilla 4-0 -voitolla. TsSKA dominoi peliä selvästi, eikä Jokerit päässyt parhaalle tasolleen.

Greg Scott teki TsSKA:n avausmaalin jo kahden minuutin jälkeen. Erän lopulla Valeri Nitshushkinille merkitty maali meni onnekkaasti sisään Tommi Kivistön luistimesta.

Jokerit pelasi toisessa erässä paremmin, mutta Steve Moses osui vain tolppaan. Kolmannessa erässä TsSKA:lle maalasivat Sergei Andronov ja Sergei Shumakov.

Saksan uusi sisäministeri haastoi heti Merkelin: ”Islam ei kuulu Saksaan”

16.3.2018 19:36

Saksan pitkään rakennetun uuden hallituksen yhteistyö alkaa kivikkoisesti, raportoi Deutsche Welle. Uusi sisäministeri Horst Seehofer haastoi ensitöikseen liittokansleri Angela Merkelin näkemykset islaminuskon ja Saksan suhteesta.

Merkel on usein linjannut, että islam on osa saksalaista kulttuuria.

– Ei. Islam ei kuulu Saksaan, Seehofer ilmoitti Bild-sanomalehden haastattelussa.

Seehoferin mukaan Saksan kulttuuri on kristinuskon muokkaama ja kristilliset piirteet osa maan päivittäistä elämää. Esimerkkeinä Seehofer mainitsi kirkolliset lomapäivät kuten pääsiäisen.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset