AnttiJuhaniKasvio

Äärioikeiston arvot ja maailmankuva puntarissa

Vaalien jälkeen on kysytty, tulisiko muiden puolueiden olla valmiita yhteistyöhön perussuomalaisten kanssa. Pohdinnan keskiöön on noussut kysymys siitä, tekevätkö perussuomalaisten arvot ja maailmankuva yhteistyön mahdottomaksi.

Mietinnän helpottamiseksi yritän seuraavassa hahmottaa nykyajan kansainvälisen äärioikeiston – jonka pyrkimyksiä myös monet perussuomalaiset kannattavat - ajatusmaailman varsinaista ydintä ilman mitään poliittisen tarkoituksenmukaisuuden sanelemia kaunisteluja.

Porukan peruslähtökohtana on näkemys siitä, että nykymaailmassa –  erityisesti Afrikassa - on aivan liian paljon väkeä. Tämän vuoksi ihmiset joutuvat kamppailemaan elintilasta keskenään.

Kuten luonnossa yleensä, voitto tässä taistelussa kuuluu vahvimmille. Siksi liberaalien rakastamia horinoita universaaleista ihmisoikeuksista ja elämän kunnioittamisesta pidetään tyhminä ja pahimmillaan haitallisina.

Tärkeimpinä tavoitteina pidetään pohjolan valkoisen rodun tarpeista huolehtimista sekä vääränväristen ja -uskoisten ihmisten pitämistä rajojemme ulkopuolella.

Tulkintani ei ole välttämättä oikea, ja siksi toivon asiasta paremmin tietävien esittävän siihen tarvittaessa omia oikaisujaan. Onhan toistemme ajatusten parempi ymmärtäminen joka tapauksessa tärkeää muiden puolueiden edustajien joutuessa arvioimaan, onko heillä sama suunta perussuomalaisten kanssa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Käyttäjän TuomoGren kuva
Tuomo Gren

En usko että jaksavat miettiä Afrikkaan asti. Näkisin että ytimessä on enemmänkin se, että valkoinen rotu on uhattuna ja siksi on nimenomaan suojeltava heikkoa uhriutuvaa länsimaista miestä jonka kristinusko on tehnyt heikoksi ja naismaiseksi tavalla jossa kulttuurimme ei kestä alfauroiden tuloa naismarkkinoille. Eli ajatuksena ei ole että afrikassa on liikaa ihmisiä vaan että Suomessa on liian vähän rahaa ja naisia jaettavaksi.

Tämäkin on tietenkin liioitteleva, jopa törkeyteen ja parodiaan asti hyppelevä.

Mutta tämä selittäisi monta asiaa.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

"Eli ajatuksena ei ole että afrikassa on liikaa ihmisiä vaan että Suomessa on liian vähän rahaa ja naisia jaettavaksi."

Ytimekkäästi naulan kantaan. Ja tuolta mutupohjalta sitten aletaan kehitellä jopa ihan professoritason ihmisten toimin salaliittoteorioita siitä, miten maahanmuutto muka heikentää huoltosuhdetta yms.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

En ole "asiasta paremmin tietävä", mutta asian kai voi esittää ilman mitään viittauksia rotuun tai väriin, ja näin yleensä tehdäänkin, ainakin jos meidän persuista puhutaan. Ja "kamppailu elintilasta" rajoittuu tämänhetkiseen Suomen alueeseen, ei valloituksiin kuten natseilla.

En ole persu enkä äärioikeistolainen, mutta tuskin heidän sen paremmin kuin muidenkaan aatemaailmaa kannattaa lähestyä ns. olkioukkojen tai parodioiden kautta.

Käyttäjän AnttiJuhaniKasvio kuva
Antti Kasvio

Ei olkiukkojen ja parodioiden, vaan avoimen ja rehellisen keskustelun, jota ilmeisesti Helsingin Sanomien toimittajakin tänään turhaan yritti.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

...”avoimen ja rehellisen keskustelun, jota ilmeisesti Helsingin Sanomien toimittajakin tänään turhaan yritti.”

Eivätköhän kysymyksessä ole toistuvat yritykset kompromettoida persujen puheenjohtaja aina kun tilaisuus tulee?

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Niin yritin minäkin. Kommentit 1 ja 6 taas sitten päinvastoin.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Olettaisin, että perus-persu haaveilee kansallisvaltiosta. Kansallisvaltion ajatus ei perustu natsien rotuoppeihin. Tärkeämpää on suomalaiset tavat ja kulttuuri.

Käyttäjän RikuJungell kuva
Riku Jungell

Mutta kuka määrittelee nuo "suomalaiset tavat ja kulttuurin"? Entä ne suomalaiset, jotka eivät mahdu tuohon lokeroon, tai halua mahtua?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Mutta kuka määrittelee nuo "suomalaiset tavat ja kulttuurin"?"

Tuon määrittelee suomalaiset ja laki vahvistaa määrittelyä. Jos nyt vaikka haluaisi kivittää vieraissa juosseen vaimonsa niin muut yhteiskunnassa eivät tulisi kivenheittokaveriksi kuten toisenlaisia arvoja kunnioittavissa maissa vaan saattaisi joutua käräjille.

Käyttäjän RikuJungell kuva
Riku Jungell Vastaus kommenttiin #9

Tuo nyt on aika itsestäänselvä esimerkki, eikä mitenkään erityisesti Suomeen liittyvä. Kansallismielisissä valtioissa vain on usein ollut, että vapaudet alkavat katoamaan ja säännöt kiristyä tiukemmiksi ja tiukemmiksi jonkun fundamentalistisen ja moralistisen näkökannan mukaan, jolloin myös oman maan kansalaisista tulee usein kärsijöitä asioiden suhteen. Siinä vaiheessa kun on enää "yksi hyväksyttävä elintapa" (johon suuntaan hieman kärjistetysti on jo Euroopassa siirrytty monissa kansallismielisten hallitsemissa valtioissa), useammat ja useammat eivät enää siihen mahdu, ja lopulta näitä sorretaan ja näille sanellaan miten ihmisten pitäisi omaa elämäänsä elää. Pitkälti puhtaasti johtuen siitä omahyväisestä ja kyseenalaistamattomasta uskomuksesta, että kaikkien pitäisi elää "meidän tavallamme" ja "meidän säännöillämme".

Minusta on parempi noudattaa sitä filosofiaa, että jokainen eläköön omalla tavallaan kunhan ei vahingoita muita. Mutta tämä ei tunnu kansallismielisille maailmalle katsoen kelpaavan, vaan vaikuttaa siltä, että kaikkien pitäisi elää kuten nämä tahot haluavat heidän elävän.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #10

"Minusta on parempi noudattaa sitä filosofiaa, että jokainen eläköön omalla tavallaan kunhan ei vahingoita muita."

Ainakaan Suomeen turvapaikanhakijoina tulleet muslimit eivät kunnioita tuota sääntöä.

Käyttäjän RikuJungell kuva
Riku Jungell Vastaus kommenttiin #11

Hyvin yleistit tuon sitten suoraan koskemaan lähestulkoon jokaista muslimia. Ehkä kannattaisi hankkia lisää värejä maailmankuvaansa.

Muslimeja kuitenkin koskevat täällä samat lait kuin muitakin. Jos he niitä rikkovat, oikeusjärjestelmämme antaa heille siitä rangaistuksen mahdollisuuksien mukaan. Tähän yhteen asiaan puuttuminen sillä, että romutetaan isänmaan kansalaisten vapaus on kuitenkin yhtä järkevää kuin sammuttaa tulipaloa bensiinillä.

"Those who would give up essential Liberty, to purchase a little temporary Safety, deserve neither Liberty nor Safety."

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

”Kuten luonnossa yleensä, voitto tässä taistelussa kuuluu vahvimmille”. Tämä on vulgääridarwinistinen väärinkäsitys. Luonnossa sopeutumiskykyisin voittaa ja se ei välttämättä ole fyysisesti vahvin.

Biologia ei ole se tiede, joka selittää ihmiskulttuurien toimintaa ja muotoutumista. Joten eipä kannata tuosta sopeutumiskykyisemmästäkään vedellä mitään banaaleja johtopäätöksiä.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Ihmiskäsitys ja arvot ovat se toinen tärkeä tekijä, ja toinen on poliittiset näkemykset hyvin laajasta kirjosta asioita, joita hallitus joutuu hoitamaan.

Persut ovat erittäin maahanmuuttovastaisia - se toki tiedetään. Mutta entäpä ne muut poliittiset linjaukset?

Suuri osa persuista lienee EU- sekä eurovastaisia, mitä yksikään vastuullinen puolue jaa. Lopuista aiheista persut näyttävät olevan ihan äärestä toiseen laitaan. Vai mikä on persujen yhtenäinen linja liittyen vaikkapa Venäjään, turvallisuuspolitiikkaan tai Suomen talouden hoitoon?

Osa persuista on "verot valtion maksettaviksi" porukkaa ja toisessa laidassa vaikkapa Matti Viren, joka haluaisi nimenomaan supistaa valtion jakamia etuisuuksia. Osa persuista vastustaa Natoa kuin ruttoa ja Halla-aho kannattaa sitä.

Eli miten muut puolueet voisivat sopia persujen kanssa minkäänlaisesta hallitusohjelmasta, kun persuilla ei ole omaa linjaa kuin pariin keskeiseen teemaan?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Suuri osa persuista lienee EU- sekä eurovastaisia, mitä yksikään vastuullinen puolue jaa."

Nämä "vastuulliset" eivät edes uskalla kertoa visioistaan EU:n ja Suomen tulevaisuuden suhteen koska tietävät ettei sillä kansan kannatusta saa, siksi Suomea viedään kuin kuoriämpäriä maksumiehenä kaikkin ytimiin pieni askel kerrallaan. Liittovaltio oli alunperinkin utopia jolle ei ollut eurooppalaisten kannatusta siksi tämä paniikki nyt parlamenttivaalien alla, kriittiset tulevat täyttämään parlamentin.

Käyttäjän AnttiJuhaniKasvio kuva
Antti Kasvio

Kiitos tähänastisista kommenteista! Vaikka osa kirjoittajista kyselee perussuomalaisten maailmankuvan ja heidän havittelemansa elintilan laajuuden perään, en näe kenenkään varsinaisesti kiistäneen tulkintaani heidän ajattelunsa taustalla olevan maailmankuvan peruspiirteistä. Se on ihan mielenkiintoista.

Kiinnostavaa on myös, miten innokas Laura Huhtasaari on saamaan perussuomalaiset eurooppalaisten liittolaistensa rinnalle europarlamenttiin toteuttamaan äärioikeiston yhteistä kansainvälistä projektia. Pienen Suomen asiat jäävät kakkoseksi näin tärkeään asiaan verrattuna.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Kasvion esittämässä on taatusti paljon perää. Lisäisin siihen kuitenkin vielä kaipuun kuviteltuihin vanhoihin hyviin aikoihin. Silloin kun oli kesät sopivan lämpimiä, talvella hyvät hiihtokelit ja läski valkoista.

Oma osansa noissa utopioissa on jonkinlainen "patruunakapitalismi" jossa hyvä isäntä pitää huolta alaisistaan kuin hyvä isä lapsistaan eikä pahoja isiä olekaan.

Kolmas puoli on patriarkaatti eli usko yhteen kaikkivoipaan perheen ja sukupuolten malliin ainoana oikeana.

Noilta pohjin on rakennettu yksi vihollisen virtuaalinen malli, punavihreät kulttuurimarksilaiset mädättäjäsuvakit jotka harjoittavat postmodernia kulttuuria. Tämä kuva on niin vahva, että se yhdistää pienemmissä asioissa erimielisiä samaan falangiin, persuleista ja hihhuleista vielä enemmän oikealle ja vielä hörhömpään suuntaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset