AnttiJuhaniKasvio

Äärioikeiston kokoontumisajo

Perussuomalaisten puheenjohtaja kertoo eurooppalaisen äärioikeiston pyrkivän tiivistämään rivejään valmistauduttaessa ensi kesän europarlamentin vaaleihin. Samaan päämäärään pyrkivät USA:sta Eurooppaan siirtyneen vallankumousmies Steve Bannonin pystyyn panema The Movement-säätiö, Kreml ja Venäjällä toimivat monenkirjavat äärioikeistolaiset ja fasistiset ryhmittymät.

Vaikka Kreml on tärkeä eurooppalaisen äärioikeiston rahoittaja ja propagandatuen antaja, suhtautuminen Venäjään vaihtelee eri ryhmittymien keskuudessa. Jotkut fanittavat avoimesti Putinia pitäen häntä valkoisen miehen ylivallan vahvimpana tukijana, kun taas etenkin Venäjän rajojen lähettyvillä naapuriin saatetaan suhtautua vähän pidättyvämmin.

Miksi Kreml tukee eurooppalaista äärioikeistoa? Putinin kohdalla syyt eivät ole niinkään ideologisia kuin valtapoliittisia. Toki hän osaa käyttää äärioikeistoa miellyttäviä tunnuksia hyväkseen silloin kun hän katsoo moisen toiminnan lisäävän hänen omaa kannatustaan. Mutta ennen kaikkea hän haluaa heikentää länsi-Eurooppaa ja pakottaa alueen valtapuolueet nykyistä läheisempään yhteistyöhön Venäjän kanssa. Tässä pyrkimyksessä äärioikeistolaisten ja maahanmuuttovastaisten ryhmien vahvistuminen toimii hänelle hyödyllisenä välikappaleena.

Tavoitteen toteuduttua moni eurooppalainen äärioikeistopomo voi joutua havaitsemaan, että tehtävänsä suoritettuaan Mauri saa mennä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (43 kommenttia)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kaipa se tarkoitus Venäjällä on vain aiheuttaa sekaannusta Eurooppaan, valtapolitiikka nimeomaan on syynä. Jo EU on heikko, niin aina parempi Putinille.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Perussuomalaisten puheenjohtaja kertoo eurooppalaisen äärioikeiston"

Hesari puhuu äärioikeistosta, tuskin Halla-aho.

Käyttäjän JuhaKajander1 kuva
Juha Kajander

Halla-ahon käyttämä termi taisi olla kansallismielinen oikeisto.

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Termi 'äärioikeisto' on vain liberaalimedian keksimä leimakirves EU-kriittiselle tai kansallismieliselle liikehdinnälle. Esimerkiksi Italiassa EU-kriittiseksi on heittäytynyt myös huomattava osa vasemmistoa. Peppe Grillon suosioon nostama Viiden Tähden liike on tällainen. Kreikkalaine Syriza profiloitui aikoinaan vahvasti EU-kriittisenä, mutta luopui sittemmin jyrkästä linjastaan.

Pitäisikö arvo- ja markkinaliberaaleja piirejä ryhtyä kutsumaan siten vaikkapa saatananpalvojiksi, koska ovat yleensä jyrkästi uskonnon ja perinteiden vastaisia näkemyksissään? Ei tietenkään pidä, mutta kohtuuden nimissä ei sitten äärioikeisto-termiäkään pitäisi viljellä joka paikassa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ai miten jotkut BannonDuginin rengit kehtaa itseään kansallismieliset kutsua!!?? Viides kolonna.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen

Tämähän se paradoksi asiassa onkin, kansallismielisten kansvainvälinen liitto...

Tällaista verkostoitumista on tapahtunut myös uskonnollisissa piireissä mitä uskomattomammassa kokoonpanossa: Vatikaani, Venäjän ortodoksinen kirkko ja Amerikan uskonnollinen oikeisto. Tähän liittoon on jo sotkeutuneet valtiollisesti ainakin Venäjä ja Unkari.

http://vmlouek.puheenvuoro.uusisuomi.fi/254526-sal...

Ja mikä olikaan agenda...?

Abortin, avioeron, ehkäisyn ja seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksien vastustaminen "perhearvoihin" vetoamalla.

Myös "kansallismielisten" tavoitteissa yhteinen tekijä on liittovaltiokehityksen vastustamisen lisäksi se, että tuossa ryhmässä vähemmistöjen ja kansalaisoikeudet ovat joko huonosti tunnettuja tai huonossa huudossa. Yhteistä näyttää olevan myös uutinen- ja todellisuus-käsitteiden uustulkinta, mistä niitä perinteisiä ei oikein enää tunnista. Tässä suhteessa Bannonin aktiivisuus vanhalla mantereella herättää mielessäni mielenkiinnon lisäksi melkoista huolta.

Käyttäjän AnttiJuhaniKasvio kuva
Antti Kasvio

Termi äärioikeisto on kyllä tullut käyttöön kauan ennen EU:n perustamista. Suomessa äärioikeistoon luettiin 1930-luvulla muun muassa IKL, AKS ja Lapuan liike.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen

Niin...

Oikeistolaisuudella on kaksi päävektoria, "kapitalistisen järjestelmän" tukeminen ja kansallismielisyys. Nuo äärioikeistolaisiksi katsotut järjestöt taisivat 30-luvulla olla vähän molempia, nykyään se kapitalismin kannatus on heillä aika lailla sivussa.
30-luvulla kommunismi oli keskeinen aggressioiden kohde, nykyään kaikki humanistinen ajattelu menee tuohon "kulttuurimarxilaisen salaliiton" piikkiin.

Myös 30-40-lukujen kansallissosialismi kai katsotaan äärioikeistolaiseksi, vaikka se ei vapaan maailmankaupan suurimpia ystäviä ollutkaan.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Se on kommunistien keksimä. Vihollisia he eivät ole keskenään, vaan kilpailijoita keskenään. Hitler oli todennut, että kommunistista saa helposti kansallisosialistin ja päinvastoin.

Nykyinen Liberialismi on näiden kahden "kaksoisveli". Heistä kun ei löydy sahallakaan Adam Smith:a

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Viides kolonna ryhmät pyrkivät hajoittamaan valtioita, tämä määritelmä sopii hyvin liittovaltiota haikaileville federalisteille.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Tässäkin pitäisi laittaa termit kuntoon.

"Kansallismielinen" = "antiliberaali"

Tuolta pohjalta kun alkaa pohtia tätä kuohuntaa ja järjellä ajatellen täysin älyttömiä liittolaisuuksia, niin kuva selkenee.

Euroopassa on meneillään valtapolitiikan lisäksi myös ideologinen kilpailu. Kilpailun vastapuolet ovat liberaalidemokratia ja antiliberalismi (jota myös putinismiksi kutsutaan).

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Mitä näihin trollauksiin ja vähäjärkisyyden riemuvoittoihin tulisi nyt sitten sanoa?

Jos uskotaan, että Suomessa oikeisto on kokoomus, niin miten perussuomalaiset on äärioikeisto, vielä enemmän oikealla? Mikä suhdessa jokaisessa retardismissa on trollausta ja puhdasta tyhmyyttä?

Anukatariina Solonen
27.7.2018 11:44
1
Tämähän se paradoksi asiassa onkin, kansallismielisten kansvainvälinen liitto...*

Onko Aukatariina tosissaan vaikka tämän avuttoman sofisminsa kanssa ja jos on mihin kansalaisopistoon (hihii) hänet tulisi ohjata? Jne jne jne jne + vanhojen kirjojen kauppias ....

*

1)Suomi ensin

Kansallismielinen valtio miettii ensisijaisesti omia etujaan käydessään kauppaa, politiikkaa jne. reaalipolitiikan ja talouden sallimissa rajoissa.

2)Suomi vain

Moista valtiota ei ole ollut eikä tule olemaan joka sulkisi rajansa, kauppansa, eristäytyisi täydellisesti.

Silti kohtaan 1) tungetaan kohta 2) joka voi johtua vain trollauksesta, propagandasta tai no helvetillisestä typeryydestä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Monessa suhteessa Persut on kokoomuksesta oikealle. Ovat myös verkostoitunut esim nuorisojärjestöt sä hyvinkin koiriin tuntuvasti tai Suomen Sisun sisällä.
Ja kuten Liisa Jaakonsaari twiittasi ; perussuomalaiset ovat lopettaneet teeskentelyn ja hakevat äärioikeiston eu-parlamenttiryhmään.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen

Kyllä tässä nykypäivän "kansallismielisyydessä" on ihan oikeasti ihmeteltäviä piirteitä:

- ”Kansallismielisistä kansallismielisimmät” ajavat Pohjoismaiden yhteistä ihannevaltiota kansallisista rajoista ja itsemääräämisoikeuksista huolimatta.

- Toiset "kansallismieliset" taas hehkuttavat Putinin kansallista, itsenäisten valtioiden suvereniteettia kunnioittamatonta ja vähemmistöjen vainoa harrastavaa politiikkaa niin, että sivusta katsojalla pyörii silmät päässä. MV-lehden kannattajilla on tässä suhteessa hyvin erikoinen asemointi.

Sen kyllä tunnistan, että ksenofobia ja erilainen muu vähemmistöjen syrjintä on olennainen osa kaikelle nykypäivän "kansallismielisyydessä". Ketä sillä kulloinkin hutkitaan, näyttää vaihtelevan tilanteesta riippuen. Islaminuskoisista maista tulevat ovat yleensä yksi varmimpia kohteita - esimerkiksi Venäjälläkin, jossa maan asukkaista on merkittävä osa islamilaisia johtuen aiemmasta islamilaisten alueiden valloituspolitiikasta.

Tällä on muuten periaatteessa surkuhupaisa, mutta todellisuudessa karmea yhteys ”perhearvoihin”: Islamilainen väestö kasvaa kristillisiä nopeammin, jolloin Venäjän hallinto ryhtyi ”demografisiin konsultaatioihin” amerikkalaisten uskonnollisen oikeiston strategien kanssa. Syntyi perhearvoja korostava ohjelma, jonka yksi osa on siellä voimassa oleva ”homopropagandalaki”.

Ja tässä homovihamielisyydessä ei mikään enää sitten olekaan pyhää: Uskonnollisen oikeiston lanseeraamassa ”perhearvoja” korostavassa ja Laura Huhtasaaren suuren idolin, Unkarin Victor Orbanin isännöimässä kansainvälisessä kongressissa oli vieraana myös Nigerian YK-suurlähettiläs, joka puolusta homojen kuolemantuomiota sharia-lain perusteella maan pohjoisosissa ”perinteisiin” vetoamalla.

Mitä tulee Engrenin kakkoskohtaan: Yhden kansanliikkeen nimi oli 1) "Suomi ensin", mutta eikös se toinen ollut 2) Rajat kiinni.... ? ;-)

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Se pointti:

"Halla-aho sanoo, että ensi keväänä tärkeintä on välttää samanlainen hajoaminen. Tämä edellyttää sitä, että ryhmän sisällä suvaitaan linjaeroja.

”Tavoitteena on synnyttää oikealle laidalle mahdollisimman suuri ryhmä suhteellisen pienillä yhteisillä tekijöillä.”

Se, että on kansallismielinen ja sanoo, että oma kansa ensin, ei tarkoita sitä, että on kseno-, homofobi. Johtopäätös on järjetön taikka trollausta, propagandaa. Kun Trump sanoo,että "America first!" niin vetää ksenofobiksi? Mielipuolista 'päättelyä'.

Eri maiden kolmen jäsenen miniyhdistyksistä ei voi päätellä ylöspäin mitään, ei edes vihreät kannata eläinseksiä sun muuta vaikka joku hörhö vihernuori on moista joskus naputtanutkin joten edes nuorisojärjestötkin voi unohtaa. Kyseessä on ihan oikeiden puolueiden asioista ja kertauksena "Tavoitteena on synnyttää oikealle laidalle mahdollisimman suuri ryhmä suhteellisen pienillä yhteisillä tekijöillä."

Edes rajat auki ei tarkkaan ottaen tätä tarkoita ja tuskin niin hullua aktiivia löytyy joka uskoo tosissaan, että ihan kaikilla on oikeus mennä ja tulla miten sattuu maasta toiseen. Vielä vähemmän rajat kiinni tarkoittaa sitä, että vaikka nyt Suomi suljettaisiin kokonaan tulijoita ja menijöiltä. (Aika huikeaa, että tällaisia infantiileja asioita joutuu tässä naputtamaan ..)

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen Vastaus kommenttiin #14

”Tavoitteena on synnyttää oikealle laidalle mahdollisimman suuri ryhmä suhteellisen pienillä yhteisillä tekijöillä.”

Näyttää käytännössä hyvin ilmeiseltä, että rasismi ja homo- ja transvastaisuus kuuluvat näihin yhteisen tekijän elementteihin. Se, että on kansallismielinen ja sanoo, että oma kansa ensin, hän mitä suurimmalla todennäköisyydellä on myös kseno- ja homofobi. Olen tuota kytköstä usein ihmetellyt ja päätynyt siihen arveluun, että näillä ihmisillä on äärimmäisen kapea mukavuusalue ja toisaalta haluttomuus sen laajentamiseen. Toinen elementti on se, että aika usein tällä porukalla on ahdas uskonnollinen tausta. Se ei kuitenkaan selitä asiaa kaikkien tapauksessa.

Myös kun Trump sanoo, että "America first!", siihen sloganiin tarttuneiden äänestäjien Amerikkaan eivät todella kuulu homot ja transihmiset, ei-eurooppalaiset pakolla tai vapaaehtoisesti sinne tulleet maahanmuuttajat ja alkuperäiskansojen edustajat.

Mitä tulee blogin näkökulmaan, niin Trumpin kuin Putininkin tavoitteena on hajottaa vahva eurooppalainen voimatekijä kansallisiin pikkutekijöihin, joiden kanssa sitten on helpompi tehdä diilejä tai tarjouksia, joista on vaikea kieltäytyä. Tämän pitäisi mielestäni herättää huolta myös ”kansallisimielisissäkin”.

”Aika huikeaa, että tällaisia infantiileja asioita joutuu tässä naputtamaan ..”

Joillekin loppukevennyksen käyttö ei ilmeisesti avaudu edes hymiörautalangalla vääntämällä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #17

"Myös kun Trump sanoo, että "America first!", siihen sloganiin tarttuneiden äänestäjien Amerikkaan eivät todella kuulu homot ja transihmiset"

Mistä näin päättelit?

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen Vastaus kommenttiin #23

Trumpin äänestäjien kova ydin on konservatiivien vähiten humaanista sivistyksestä nauttinut osasto, jossa nänä asiat eivät ole perinteisesti olleet kovin hyvässä huudossa.

Siinä maassa sattuu ja tapahtuu tuolla saralla juuri nyt sitä sun tätä eikä se ole välttämättä noille ryhmille ollenkaan edullista: Transihmisten oikeudet armeijassa, oikeus käyttää oman sukupuolen mukaisia vessoja....

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #24

Eli heittelet täydellä mutulla vahvoja väitteitä.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen Vastaus kommenttiin #25

Jotta Makkonen ei jäisi pelkkien mutujen varaan, tarjoillaan muitakin täkyjä…

Trump allekirjoitti asetuksen, joka kieltää eräiden transihmisten värväytymisen armeijaan:

https://www.bbc.com/news/world-us-canada-43525549

Trump kumosi transihmisten oikeuden käyttää sukupuolikokemuksensa mukaista vessaa oppilaitoksissa:

https://www.nytimes.com/2017/02/22/us/politics/dev...

Trumpin tukijoukkojen sateenkaarimyönteisyydestä saa kuvaa tästä artikkelista. Siinä muistutetaan, että Trump lupaili myös sateenkaari-ihmisille kaikenlaista kaunista, mutta lupaukseksi ne jäivät.

https://www.vox.com/identities/2018/1/22/16905658/...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #17

"Myös kun Trump sanoo, että "America first!", siihen sloganiin tarttuneiden äänestäjien Amerikkaan eivät todella kuulu homot ja transihmiset, ei-eurooppalaiset pakolla tai vapaaehtoisesti sinne tulleet maahanmuuttajat ja alkuperäiskansojen edustajat."

Siihen amerikkaan kuuluvat kyllä raharikkaat porhot, itseään esiin tyrkyttävät narsistit ja sovinistiset naisten ahdistelijat.

Trump täyttää kyllä hyvin nämä kaikki kunnon amerikkalaisen tunnusmerkit.

Käyttäjän AnttiJuhaniKasvio kuva
Antti Kasvio Vastaus kommenttiin #17

Äärikoikeistolaisten liikkeiden piirissä esiintyy paljon homofobiaa, joskus hyvin väkivaltaistakin.

Tätä ei kuitenkaan voida yleistää automaattisesti. Eräät amerikkalaisen Alt-Rightin näkyvimmistä toimijoista ovat julkihomoseksuaaleja kuten ovat myös AfD:n toinen puheenjohtaja Saksassa, Hollannin vapauspuolueen puheenjohtaja ja oli aikanaan Jörg Haider Itävallassa.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #14

Engren voi itkeä ja polkea jalkaa vaikka kuinka, mutta tosiasiassa politiikan ”kansallismielisyys ja EU-kriittisyys” -pakettia ei ole ilman sen ydinmehua, jossa kuplivat sivistys- ja tiedevastaisuus, naisviha, rasismi, homofobia, tyhmyys, kaikkein kusenpolttamin junttiäijyys ym. shitti.

Käyttäjän AriKuivanen kuva
Ari Kuivanen Vastaus kommenttiin #18

Anteeksi pieni sivujuonne,mutta en malttanut olla kommentoimatta kansakynttilä Mäkisen todella kaunista äidinkielemme ilmaisutapaa jota olen seurannut pikään.Itse asian puutteen hän on korvannut usen erittäin kauniilla haukkumanimillä joista "kusenpolttama junttiäijä" on mainio esimerkki.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #22

Sanotaan se asia sitten kauniimmin että tulee ymmärretyksi: Vaalikampanjassa 2016 Trump eteni etenemistään suorien valheiden avulla, mitään katumatta, vedoten alhaisiin vaistoihin, käytttäen hyväkseen alemman keskiluokan katkeruutta, joka on sinänsä ymmärrettävää. Faktoilla ei ole mitään väiiä, kaikki pohjaa tunteeseen. Vaikka Trump saikin vähemmän ääniä kuin Clinton, hän tuli valituksi presidentiksi, koska USA:n vaalijärjestelmä on mitä on. Nyt Yhdysvalloilla on sitten presidentti joka aiheuttaa myötähäpeää jopa kannattajiensa keskuudessa. Putinilta se pallon antaminen oli kyllä hieno symbolinen ele: potkaisepa poika tämäkin omaan maaliin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Bäckman ei nykyään pyri retoriikassaan erottumaan äärioikeistosta.
Luulisi että Suomessa tapahtuisi irtiottoja äärioikeistosta sen epälojaalisuuden takia. Onhan Suomessa kuitenkin oikeistolaiset ollut perinteisesti länsimielistä.
Luulisi myös että eliitin sisällä keskusteltaisiin mitä on tehtävissä. Suomi ei ole kaltoinkohdellut varakasta liberaalia eliittiä. Nyt olisi sen vuoro nykyistä laajemmassa määrin ja näyttävämmin sulkea oviaan bannonilaisilta. Pelkkä ns vihervasemmisto ei uutta internationalin vastaan pärjää.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Bäckman oli aikoinaa aktiivinen SAFKAssa. Nyt näyttää tämän komitean suhde Bäckmaniin muuttuneen.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Venäjä ja Neuvostoliitto ovat kaksi eri asiaa. Kuten Putin sanoi Helsingissä Trumpin kanssa pitämässään lehdistötilaisuudessa, Venäjän ja USA:n välillä ei ole ideologista vastakkainasettelua. Lännessä ei kuitenkaan haluta ymmärtää tätä.

Evil empire 2.0: West conjures up ghost of Soviet past to vilify Russia

Kun kapitalistinen talous kriisiytyy ja poliittisella vasemmistolla ei ole rohkeutta tarjota sosialistista vaihtoehtoa, vaan pelkästään oikeistopolitiikan kevytversiota, keskiluokka kääntyy äärioikeistolaisten poliittisten helppoheikkien puoleen.

Leon Trotsky's
FASCISM
What It Is and How To Fight It

Käyttäjän AnttiJuhaniKasvio kuva
Antti Kasvio

Putinin ja Trumpin väliltä voi olla aika vaikea löytää mitään oleellisia ideologisia vastakkainasetteluja. Minusta on kuitenkin outoa keskustella Venäjän ja USA:n ideologisten vastakkainasettelujen mahdollisuuksista. Mikä on Suomen ideologia?

Eikö ole loogisempaa ajatella, että on eri tavoin ajattelevia venäläisiä, amerikkalaisia, suomalaisia ja muita - herrat Putin, Trump, Bannon ja Halla-aho mukaanluettuina -, joiden ajatusmaailmat tai ideologiat voivat olla yksilöistä riippuen keskenään läheisempiä tai kaukaisempia?

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Eri yksilöillä on tietysti erilaisia ideologioita, mutta se ideologia, jonka mukaan jokin valtio toimii, voidaan todeta faktisista toimista. Suomen ja EU:n ideologia on sama kuin USA:n ja Venäjän -- yksityisomistukseen perustuva kapitalismi.

Kiinan ideologiasta en ole varma. Puheiden tasolla pidetään kiinni sosialistisesta retoriikasta, mutta teot muistuttavat kovasti kapitalismia.

Sosialistista ideologiaa on löydettävissä lähinnä Pohjois-Koreasta, Kuubasta, Venezuelasta ja Boliviasta. Jos muitakin sosialistisia valtioita on, otan mielelläni vastaan tietoa niistä.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Tiedän useitakin Momentum-nimisiä säätiöitä ja liikkeitä, mutta yhdelläkään ei ole tekemistä Bannonin kanssa; ja tunnetuin, Labour Partyn sisällä toimiva, vastustaa Bannonia ja nationalismia aktiivisesti.

Saisiko selvennykseksi hiukan lisätietoa tästä Bannonin säätiöstä.

Käyttäjän AnttiJuhaniKasvio kuva
Antti Kasvio

Kiitos erittäin aiheellisesta korjauksesta; jostakin syystä jo toisen kerran aivoni muuttivat Bannonin säätiön nimen The Movementista The Momentumiksi, joka siis on brittien Labourin piirissä vaikuttava ryhmittymä. Korjasin virheen saman tien vähän ihmetellen, ettei kukaan ollut huomauttanut asiasta jo aiemmin.

Tämän toisen oli Momentumin toimintahan on ollut ison keskustelun kohteena siksi, että se ja Jeremy Corbyn ovat lähellä toisiaan ja monia momentumilaisia - kuten Corbyniakin - syytetään antisemitismiä lähenevistä kannanotoista palestiinalaiskysymykseen ja Israelin toimiin liittyen.

Mutta Bannonin säätiö on siis The Movement. Täytynee toistaa nimi ainakin sata kertaa että jäisi paremmin mieleen jatkossa.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Tämä kommenttisi asettaa muutkin kirjoituksesi epäilyksenalaisiksi.

Käyttäjän AnttiJuhaniKasvio kuva
Antti Kasvio Vastaus kommenttiin #35

Kaikkea pitääkin epäillä, sitä kautta pääsee lähemmäs totuutta.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen Vastaus kommenttiin #35

...sanoo henkilö, joka ei vaivaudu argumentaatiossa asioiden tarkistamiseen, vaan tyytyy pinnalliseen leimailuun.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Ihan uusi ilmiö ja sen aloitti Homoseksuaali Brandon Straka. Hän kehottaa kaikkia Liberaaleja jättämään Demokraatti puolueen, joka ei ole enään Liberaaleja arvoja kannattava, vaan lietsoo Vihaa ja on luisunut kommunismiin.

Hänen esimerkin mukaan monet Seksuaalivähemmistö, Liberaalit, Värilliset ovat tehneet valinnan ja jättävät Demokraatit. Enemmistö heistä taitaa jäädä "nukkuviin" ja toiset siirtyvät Trumpin puoluetta kannattamaan. Brandon Strakan liikkeestä on tullut rapakon takana ilmiö.

Usan politiikkaan varmaan vaikutusta ja eniten se vaikuttaa Demokraatteihin (vassareihin) negatiivisesti.

Haastattelu:
https://www.youtube.com/watch?v=5_hiS71ahR8

Virallinen Video:
https://www.youtube.com/watch?v=51UGcghHZsk

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Aika epätoivoiseksi menee Foxinkin tarinanmetsästys.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Epätoivostaan huolimatta edes Fox ei kyennyt keksimään Trumputinista Helsingissä mitään hyvää sanottavaa. Konstit on monet, sanoi Putin kun Trumpilla pöytää pyyhki.

Käyttäjän PerttiAaltonen kuva
Pertti Aaltonen

Yksi asia mikä minua askarruttaa tässä äärioikeisto -keskustelussa on se, että eikö sitten äärivasemmistoa ole Suomessa?

Tuohon äärioikeisto -teemaan olen sen verran perehtynyt, että olen lukenut Li Anderssonin & kni kirjoittaman kirjan Ääärioikeisto Suomessa (painos 1.). Luin sen heti sen ilmestyttyä. Muistaakseni se kyllä suurelta osin käsitteli tapahtumia 80 vuotta sitten, esim. Italiassa ja Saksassa. Suomen nykyistä äärioikeistoa käsitelevä osa oli melko lyhyt.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Li Andersson itse edustaa edustavalla tavalla äärivasemmistoa Suomessa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Vasemmistoliittoa on kyllä vaikea äärivasemmistolaisena pitää. Äärivasemmisto Suomessa muuten on nyt vielä ajankohtaisempi kuin ilmestyessään. Pidin sen perussuomalaisia käsittelevää lukua vähän propagandistisena ja liioittelevana, mutta Halal-ahon tultua persujen puheenjohtajaksi on sanottava, että nappiin meni lopulta sekin.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #41

Tarkoittanet mainittua kirjaa "Äärioikeisto Suomessa". Samaa mieltä.

Kovin monet eivät varmaan lue puolueiden periaateohjelmia. Itse luin Vasemmistoliiton periaateohjelman ja totesin sen erinomaiseksi sosiaalidemokratian määritelmäksi. Vihertävänä oikeistodemarina olen jonkin verran Vasemmistoliitosta vasemmalla.

http://www.vasemmisto.fi/politiikka/periaateohjelma/

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #42

Joo kyllä. Äärivasemmisto Suomessa odottaa vielä kirjoitajaansa. Ehkä se entinen kielitieteilijä, nykyinen nettikirjoittelija ehtii vielä oikean kirjankin kirjoittamaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset