AnttiJuhaniKasvio

Ylipäällikkyyttä tämäkin

Venäjän nykyinen johto ei tunnetusti voi sietää Yhdysvaltojen asemaa maailman johtavana suurvaltana. Siksi se tekee jatkuvasti kaikkensa USA:n vaikutusvallan heikentämiseksi. Venäjä pitää jatkuvassa laukaisuvalmiudessa tuhansia Yhdysvaltoihin suunnattuja ydinkärkiä, ja se kuluttaa valtavasti resursseja uudenlaisten massatuhoaseiden kehittämiseen. Venäjä uhkaa ydinaseillaan USA:n ohella kaikkia muita maita, jotka harkitsevat asettumista sen sotilaallisten laajentumispyrkimysten tielle. Venäjän asevoimat käyttäytyvät provosoivasti Yhdyvaltojen ja sen liittolaisten sotavoimia kohtaan muun muassa Itämeren alueella ja Mustalla merellä, ja maan tiedusteluelimet pyrkivät anastamaan itselleen Yhdysvaltain armeijan sotasalaisuuksia. Venäjä on kehittänyt uusia hybridisodan menetelmiä länsimaiden julkisen mielipiteen manipuloimiseksi ja niiden demokraattisten prosessien häiritsemiseksi. Venäjä tukee maailmalla monia toimijoita, jotka uhkaavat amerikkalaisten sotilaiden henkeä, ja Venäjä on todennäköisesti auttanut Pohjois-Korean diktaattoria viemään eteenpäin ydinaseohjelmaa, jonka turvin hän uhkaa sekä Yhdysvaltoja että sen tärkeimpiä aasialaisia liittolaisia.

Yhdysvaltain presidentti on samalla maansa asevoimien ylipäällikkö, joka kantaa vastuun maan asevoimien käyttöä koskevista keskeisistä päätöksistä.

Miltähän henkensä isänmaan puolesta alttiiksi asettavista USA:n asevoimissa työskentelevistä miehistä ja naisista tuntuu seurata sitä, miten Donald Trump julistaa luottavansa enemmän Venäjän presidentin sanaan kuin oman maansa turvallisuusviranomaisten analyyseihin? Ja kun hän pitää yllä lämpimämpiä suhteita kahden maailman ylivoimaisesti vaarallisimman itsevaltiaan – Vladimir Putinin ja Kim Jong-unin – kanssa kuin Yhdysvaltojen läntisten kumppanimaiden nykyisten johtajien kanssa?

Jokainen USA:n asevoimien jäsen on vannonut uskollisuutta isänmaalleen ja sitoutunut noudattamaan ylempiensä määräyksiä. Miten nämä kaksi asiaa sovitetaan yhteen, kun heidän ylin johtajansa on kiinnostunut vain omista eduistaan ja on tässä tarkoituksessa valmis liittoutumaan Yhdysvaltojen pahimpien vihollisten kanssa?

Ristiriita on ilmeinen ja vakava. Kongressin tehtävänä on löytää ratkaisu siihen ennen kuin jotakin todella pahaa ehtii tapahtua.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Toisin kuin useasti Suomessa ja Lännessä todetaan, Kasvio on täysin oikeassa siinä, mitä tulee Venäjän todelliseen rooliin maailmanpolitiikassa.

Venäjän propaganda jauhaa toistuvasti samaa valhetta, että Venäjä olisi muka puolustuskannalla. Todellisuudessa - kuten Kasvio toteaa - Venäjä on ainoa aggressori Euroopassa. Kaikki muut maat haluaisivat säilyttää entisen asiaintilan (ns. status quo). Venäjä on ainoa, joka sen haluaa muuttaa. Ja se pyrkii siihen toisaalta hellittämättömällä aseettomalla sodankäynnillä sekä myös aseilla uhkaamalla; muutamassa tapauksessa myös aseitaan käyttäen.

Venäjä on tietenkin tutkinut Trumpin rikkinäisen persoonan tarkkaan. Nyt näyttää siltä, että he ovat myös pystyneet saamaan Trumpin luottamuksen puolelleen. Todennäköisimmin vetoamalla tämän grandiositeettiin. Niinpä Trump kuvittelee saavansa Venäjän avulla nimensä maailmanhistoriaan.

Niin hän saakin - mutta ei siinä mielessä kuin kuvittelee saavansa.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Niin Antti Kasvion blogikirjoitus kuin Mika Riikosen kommentti ovat täyttä asiaa. Taidatko sen paremmin sanoa.

Risto Koivula

No kun niissä oman maan turvallisuusviranomaisten "raporteissa" EI OLE JÄRKEÄ.

Tämä lisää Trumpin arvovaltaa ja luotettavuutta asiantunutijoilla.

Pekka Iiskonmaki

Venäjä tuhoaa omaa talouttaan, kun etenee uho edellä kohti tuhoa.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Aivan oikein, köyhä Venäjä on pystynyt vain pienimuotoisiin rajakahakkoihin toisin kuin rikas USA joka on pistänyt matalaksi kokonaisia valtioita voittamatta voitetun kansan suosiota.
Kiina puolestaan valloitti Volvon ja saa kehuja.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

USA ei ole sataan vuoteen liittänyt alueita muista maista itseensä, Venäjä liitti viimeksi neljä vuotta sitten.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Seuraavan linkin viimeiset lauseet kiinalaisten julkaisemasta Global Timesista.

http://www.globaltimes.cn/content/1111711.shtml

"China must speed up its process of developing strategic nuclear power. Advanced missiles such as the Dongfeng-41 should materialize as soon as possible. Not only should we possess a strong nuclear arsenal, but we must also let the outside world know that China is determined to defend its core national interests with nuclear power.

Of course, we do not believe nuclear power development should override all the other work or its development should come at the expense of other major developmental interests. But this work must be made a top priority. We must recognize the urgent need for China to strengthen its nuclear prowess."

Artikkeli tukenee Kiinan virallistakin näkemystä siitä, että Trump arvostaa Venäjää vain sen ydinasevoiman takia. Niinpä on perusteltua laittaa lisää paukkuja ydinaseteknologiaan myös Kiinassa?? Eipä tämä Trumpin kohellus ja veljeily hyvältä näytä.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Kiina on kuluvan vuosikymmenen aikana lähtenyt toteuttamaan merialuieden valtaamista heikommilta naapureiltaan (ns. 9-dash line). Pyrkimyksenä on saada haltuunsa Etelä- ja Itä-Kiinan merien kalastusalueet, öljyvarat sekä meriliikenteen solmukohdat noilla alueilla.

Perinteisesti USA:n asemahti on pitänyt Kiinaa kurissa - ei pidä enää.

Suurin konflikti on vielä muhimassa, sillä jonain päivänä Kiina kokee olevansa riittävän vahva palauttamaan Taiwanin takaisin kotiin.

Noita em. tavoitteita vastaan peilaten Kiinan ydinasekaavailuja pitää tarkastella. Ydinaseilla Kiina siis hankkii "työrauhan" naapurustossaan.

Pisteet kiinalaisille siitä, etteivät edes yritä valehdella varustautumisensa olevan "puolustuksellista".

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Trump ymmärtää bisneksen teon ja veronkierron kiinteistöjen ja Golf-kenttien rakentamisessa. Mutta strateginen ajattelu kun mennään turvallisuus - ja kauppapolitiikkaan on täysin kateissa. Eikä siihen hänen eikä lähipiirinsä bitit riitä. Trump järjestää osaamattomuuttaan poliittisia vallanvahvistamiseen liittyviä aukkoja Venäjän ja Kiinan ohessa myös monelle muulle ei-demokraattiselle valtiolle.

Käyttäjän AnttiJuhaniKasvio kuva
Antti Kasvio

Kuvaava esimerkki Putinin tavoista käsitellä Trumpia on tuore keskustelu Montenegrosta ja kolmannesta maailmansodasta.

Montenegro on äskettäin Natoon liittynyt osa entistä Jugoslaviaa ja Serbian rajanaapuri. Venäjä ei ole tyytyväinen tilanteeseen ja yrittää kaikin keinoin saada maan hallintaansa.

Putin varmasti kertoi miesten kahdenkeskisessä keskustelussa Montenegron kuuluvan heidän etupiiriinsä. Siksi hän varoitti länttä sotkeutumasta heidän puuhiinsa siellä uhaten sellaisen voivan johtaa pahimmassa tapauksessa kolmannen maailmansodan syttymiseen. Otaksuen, ettei Trump viisaana valtiomiehenä halua ottaa sellaista riskiä noin vähäpätöisen valtion vuoksi.

Trump nielaisi syötin ja nyt käyttää Montenegroa ja kolmatta maailmansotaa mielestään nerokkaana esimerkkinä siitä, ettei Naton auttamispykälää kannata soveltaa sentään ihan hinnalla millä hyvänsä.

Montenegro-asia oli varmasti selvitetty USA:n viranomaisten Trumpille tapaamista varten valmistelemassa 103-sivuisessa muistiossa, mutta eihän hän tuollaisia pumaskoja jaksa lukea - eikä juuri mitään muutakaan. Trump on televisiomiehiä ja innostuu etenkin nähdessään kuvaruudulla itsensä.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Valtamedia taas vaikenee...

Nimittäin USA:n senaattiin on alkuviikosta jätetty republikaanien taholta lakialoite, jolla sanktioitaisiin kaikkia niitä toimijoita, jotka tavalla tai toisella osallistuisivat Nord Stream 2:n rakentamiseen.

Aloite on jätetty osin Trumpin veljeilyn vuoksi, koska USA:n poliitikot eivät luota Trumpiin.

Jos tuo laki menee läpi, NS2 ei toteudu. Fortumille aiheutuvat kostohaitat jäävät nähtäväksi.

https://www.barrasso.senate.gov/public/_cache/file...

Risto Koivula

Kaikki KONKRETIA puuttuu kysymyksestä "Venäjän sekaantumisesta USA:n vaaleihin", ei tavuakaan missään eikä koskaan aiheestä MITÄ ja MITEN!

Huudetaan vain, kukka viranomainen mitäkin on sanonut, - JA HE EIVÄT OLE KOSKAAN SANONEET MITÄÄN TUOSTA KONKRETIAPUOLESTA!

Kukahan se sanoikaan, että "Totuus on aina konkreettinen; täysin abstraktia totuutta ei ole!"?

https://www.americanthinker.com/articles/2018/07/t...

" July 21, 2018

The What and the How of Russian Election Meddling

By Christopher Paslay

The Helsinki summit is over,and the major story – surprise,surprise – is more tiresome drivel about Russian election meddling. The most amazing thing about this narrative is that the who can be talked about endlessly with little to no mention of the what and the how. The what at the center of it all is that the Democratic National Committee, including Hillary Clinton and DNC chair Debbie Wasserman Schultz, rigged their party's primary in favor of Hillary Clinton and against Bernie Sanders. This is not speculation or the result of a political witch hunt – as is true of the Mueller investigation – but a fact laid bare in the very emails contained on the server of the DNC, which, interestingly enough, was never turned over to the FBI for forensic analysis.

Clinton, Wasserman Schultz,and other DNC officials actively conspired against Sanders, tar- geting his Jewish faith and slandering Jeff Weaver, his campaign manager.The leaked emails also showed that Clinton's campaign colluded with CNN political commentator Donna Brazile, who amazingly went on to become interim DNC chair when Wasserman Schultz was forced to step down. So here you have irrefutable documented collusion and election-rigging of the highest degree, not between Putin and Trump, but among Hillary Clinton, CNN, and the DNC.

Somehow, all this has gone neatly down the Memory Hole. In its place, in spectacular Orwellian fashion, comes the narrative that "Russia Hacked the Election." To this day, the extent of Russian meddling is still debatable, yet the news has been "rectified," and history has been rewritten. Trump cheated. He's illegitimate. He colluded with Russia to steal the election.

This brings us to the how, the second question that, like the what, never gets asked. How did Russia steal the election, exactly? This is where the uninformed American public who gets its news only at airports is invited to use its imagination and fill in the blanks. Perhaps Putin and his agents tampered with voting machines? Maybe they used propaganda to brainwash American voters? This sort of thinking is preposterous, yet the suggestion is still there, conveniently put forth by a frustrated liberal media.

The next time the "Russia Election Meddling" narrative comes up, I'd like to see President Trump resurrect the what and the how along with it. Take Trump's recent interview with CBS Evening News anchor Jeff Glor, for example. Here is an excerpt of the exchange:

GLOR: "You say you agree with U.S. intelligence that Russia meddled in the election in 2016."

TRUMP: "Yeah and I've said that before, Jeff. I have said that numerous times before, and I would say that is true, yeah."

GLOR: "But you haven't condemned Putin, specifically. Do you hold him personally responsible?"

TRUMP: "Well, I would, because he's in charge of the country. Just like I consider myself to be responsible for things that happen in this country. So certainly as the leader of a country you would have to hold him responsible, yes."

Imagine if, the next time the mainstream media pulled out the "Russia Election Meddling" narrative, instead of being hyper-focused on the who, the conversation were immediately directed toward the what and the how.

Take this response for example: Do I believe Russia meddled in our election? I'm not sure I understand the question.How did they meddle,exactly? By exposing the rigged DNC primary? Is that what you mean? That really turned the Democratic National Con-vention on its ear, didn't it? Remember how badly Bernie Sanders's supporters were treated? Remember how the Clinton people basically bullied them into silence? Remember when Wasserman Shultz was booed off the stage at the Florida delegation breakfast for being a cheat? Or when Donna Brazile was booed at the opening of the Democratic National Convention? That's probably why she wrote that book, admitting that the Clinton campaign took over the DNC. Wasn't Donna Brazile fired from CNN for colluding with Clinton? I think she was.

You get the gist. If Trump and enough of his supporters in the media would simply respond to the "Russia Election Meddling" narrative by bringing up the what and how every time the sub- ject is broached, I suspect it would take at least some of the edge off it. At the bare minimum, it would make liberals think twice before bringing the subject up over and over again. "

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

Kun Koivula laittaa saman kommentin eri blogistien teksteihin niin lienee paikallaan tehdä vastauksen kanssa samoin:

On tainnut Koivulalla jäädä uutiset jälleen lukematta.
13.7.2018 Konkretiaa 29 sivun verran Robert Mullerilta aiheesta: Kuka,mitä, koska ja miten.

https://www.justice.gov/file/1080281/download

Käyttäjän AnttiJuhaniKasvio kuva
Antti Kasvio

Konkretiaa löytyy esimerkiksi Robert Muellerin nostamasta syytteestä kahtatoista venäläistä vastaan, ks. http://cdn.cnn.com/cnn/2018/images/07/13/gru.indic... . Lisää löytyy senaatin tiedustelukomitean julkaisemasta aineistosta, ks. https://www.burr.senate.gov/imo/media/doc/SSCI%20I...

Paslayn argumentaatio noudattaa tarkasti venäläisen trollauksen vakiokaavaa: kun kysytään heidän sotkeutumisestaan USA:n presidentinvaaliin, keskustelu yritetään kääntää väittelyksi siitä, vaikeuttiko demokraattien puoluekoneisto Bernie Sandersin esivaalikampanjaa. Ylipäätään mitä tahansa Venäjän tekemisiä pyritään legitimoida sillä, että joku muu on jossakin joskus ehkä tehnyt jotakin vähintään yhtä pahaa.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

Paslayn artikkeli olisi saanut ainekirjoituksen opettajalta heikon arvosanan. Otsikko ei vastaa sisältöä.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Tuolla on tuore kirjoitus Trumpin täydellisestä tyrimisestä Helsingissä.

https://www.foreignaffairs.com/articles/russian-fe...

(en tiedä viekö linkki perille saakka - olen itse julkaisun tilaaja)

Kirjoituksessa on useita hyviä pointteja. Ehkäpä seuraava sitaatti ynnää tärkeimmän huomion:

"What is striking today, especially after the Helsinki summit, is how little support Trump has generated for his Russia policy even within his own party, let alone among Democrats or allies."

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset