Ylipäällikkyyttä tämäkin

Venäjän nykyinen johto ei tunnetusti voi sietää Yhdysvaltojen asemaa maailman johtavana suurvaltana. Siksi se tekee jatkuvasti kaikkensa USA:n vaikutusvallan heikentämiseksi. Venäjä pitää jatkuvassa laukaisuvalmiudessa tuhansia Yhdysvaltoihin suunnattuja ydinkärkiä, ja se kuluttaa valtavasti resursseja uudenlaisten massatuhoaseiden kehittämiseen. Venäjä uhkaa ydinaseillaan USA:n ohella kaikkia muita maita, jotka harkitsevat asettumista sen sotilaallisten laajentumispyrkimysten tielle. Venäjän asevoimat käyttäytyvät provosoivasti Yhdyvaltojen ja sen liittolaisten sotavoimia kohtaan muun muassa Itämeren alueella ja Mustalla merellä, ja maan tiedusteluelimet pyrkivät anastamaan itselleen Yhdysvaltain armeijan sotasalaisuuksia. Venäjä on kehittänyt uusia hybridisodan menetelmiä länsimaiden julkisen mielipiteen manipuloimiseksi ja niiden demokraattisten prosessien häiritsemiseksi. Venäjä tukee maailmalla monia toimijoita, jotka uhkaavat amerikkalaisten sotilaiden henkeä, ja Venäjä on todennäköisesti auttanut Pohjois-Korean diktaattoria viemään eteenpäin ydinaseohjelmaa, jonka turvin hän uhkaa sekä Yhdysvaltoja että sen tärkeimpiä aasialaisia liittolaisia.

Yhdysvaltain presidentti on samalla maansa asevoimien ylipäällikkö, joka kantaa vastuun maan asevoimien käyttöä koskevista keskeisistä päätöksistä.

Miltähän henkensä isänmaan puolesta alttiiksi asettavista USA:n asevoimissa työskentelevistä miehistä ja naisista tuntuu seurata sitä, miten Donald Trump julistaa luottavansa enemmän Venäjän presidentin sanaan kuin oman maansa turvallisuusviranomaisten analyyseihin? Ja kun hän pitää yllä lämpimämpiä suhteita kahden maailman ylivoimaisesti vaarallisimman itsevaltiaan – Vladimir Putinin ja Kim Jong-unin – kanssa kuin Yhdysvaltojen läntisten kumppanimaiden nykyisten johtajien kanssa?

Jokainen USA:n asevoimien jäsen on vannonut uskollisuutta isänmaalleen ja sitoutunut noudattamaan ylempiensä määräyksiä. Miten nämä kaksi asiaa sovitetaan yhteen, kun heidän ylin johtajansa on kiinnostunut vain omista eduistaan ja on tässä tarkoituksessa valmis liittoutumaan Yhdysvaltojen pahimpien vihollisten kanssa?

Ristiriita on ilmeinen ja vakava. Kongressin tehtävänä on löytää ratkaisu siihen ennen kuin jotakin todella pahaa ehtii tapahtua.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu