AnttiJuhaniKasvio

Kukkaromies

Donald Trump nousi USA:n presidentiksi yritysjohtajana, joka poliitikoiden harrastaman puhumisen sijasta tekisi asioita. Moni Trumpin kannattaja odotti ja vastustaja pelkäsi vaalituloksen selvittyä näin myös käytännössä tapahtuvan.

Mutta mikä on muuttunut presidentin oltua virassa parin päivän kuluttua jo kahdeksan kuukauden ajan?

Obamacare on voimassa, Meksikon rajalla ei ole muuria, islamilaisista maista tullaan edelleen Yhdysvaltoihin, verotus on ennallaan, infrastruktuuri rapautuu, armeija ei ole saanut luvattuja määrärahalisäyksiä, Nafta on voimassa, Pariisin ilmastovelvoitteet sitovat edelleen Yhdysvaltoja, Kiinan tuonti Yhdysvaltoihin jatkuu kuten ennenkin, Pohjois-Korea on kiihdyttänyt ydinaseohjelmaansa ja Trumpin ennätyshuonoksi haukkuma Iran-sopimus pysyy toistaiseksi voimassa. Venäjän kanssa ei ole tehty kansainvälistä jännitystä lievittäviä diilejä, vaan suhteiden arvioidaan olevan huonoimmillaan sitten kylmän sodan.

Presidentin suurimmiksi konkreettisiksi saavutuksiksi jäävät siten lähinnä vain ympäristösäädösten romuttaminen, Kiinaa hyödyttänyt USA:n irtautuminen TPP:stä, USA:n ja EU:n välisten TTIP-neuvottelujen lopettaminen, yhden uuden korkeimman oikeuden jäsenen nimittäminen ja rasistisen ex-sheriffin armahtaminen.

Kuka puhuikaan räätälistä, jonka oli määrä tehdä puku mutta joka sai aikaan vain kukkaron?

Tällä kehityksellä voi olla yksi tärkeä seuraus.

Kongressin aloittaessa presidentin ja hänen lähipiirinsä Venäjä-yhteyksien tutkinnan useimmat kommentaattorit arvelivat, ettei kongressi uskalla käynnistää viraltapanomenettelyä pelätessään Trumpin fanaattisten kannattajien mahdollisia reaktioita. Tämä kynnys on poistumassa, sillä yhä harvempi jaksaa ylipäätään innostua presidentin tekemisistä mihinkään suuntaan.

Entä paljonko presidentin arvovaltaa lisää hänen intonsa levittää lapsellista ja matalamielistä leikkivideota, jossa hän golf-lyönnillään vahingoittaa fyysisesti naispuolista ex-vastaehdokastaan? Kyse ei kuitenkaan ole harjaantumisluokan oppilaasta, vaan maailman vaikutusvaltaisimman viran haltijasta.  

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Presidenttiehdokkaan kannattajiksi saatiin sekalainen seurakunta tavallisia somettajia. Eli taustalla ei ollut mitään pysyviä arvoja vaan ainoastaan "mitä v....a-henki".
Oikeastaan se että Soini menetti kannatuksensa on samantapainen ilmiö. "Mitä v....a-henkiset" tarvitsevat uusia tekokuninkaita joiden käyttöarvo voi olla lyhytikäinen.

Käyttäjän anakonna kuva
antti salmi

Lappalainen ja Kasvio kuin samasta puusta veistettyjä,kuukaudesta toiseen sitä samaa
asenteellista jargonia.Sitä vaan ihmettelen,että tämä itse saatanasta istuu edelleen
pressana suvakkien ennustuksista huolimatta.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Trump touhuaa turhaan sellaista, mikä ei auta Yhdysvaltoja voimaan paremmin. Hän on ehkä nopean toiminnan mies oman aivolohkonsa sopukoissa, mutta ei ymmärrä, että Twitter-tili ei ole samaa kuin politiikka. Käskeä voi armeijaa ja taloutta, näistä ensimmäisen saa paljon nopeammin ja luotettavammin toimintavalmiuteen.

Politiikassa määrää sitten valtavan paljon toiset voimat, maanosat, maat ja kulttuurit. Koko maailma ei rakasta Amerikkaa, eikä varsinkaan yksinvaltiasta johtajaa. Voimaa voi olla, mutta alusta pitäisi rakentaa rauhalle eikä sodalle. Neuvotteluille eikä uhkailulle. Trumpin kasvot ovat liiaksi epäonnistumisen kuva. Kuka häneen enää luottaa, edes Yhdysvalloissa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Tämä kynnys on poistumassa, sillä yhä harvempi jaksaa ylipäätään innostua presidentin tekemisistä mihinkään suuntaan."

Vaikka kannatus amerikoissa vähenee, Trumpilla on täällä Suomessa kasvava kiihkeä fanilauma, nimittäin Laura Huhtasaaren joukot.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Uusia vaaleja odotellessa Yhdysvallat antaa johtajansa touhuta ja olla. Hän on presidenttinä melkein täysi nolla, mutta noin suuren maan asioita ei käännetä parempaan päivässä. Trump ei osaa vetää johtopäätöksiä mistään, vähiten omista tekemisistään. On vain odotettava jotain "Watergate" tyyppistä todistetta hänen "palveluistaan" omalle maalleen. Se riittäisi varmoihin potkuihin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset