AnttiJuhaniKasvio

Juuri sopiva presidenttiehdokas

Presidenttiehdokas Laura Huhtasaari yrittää nousta tosissaan suomalaisen äärioikeiston kellokkaaksi. Nyt hän lietsoo pelkoa ja vihaa kaikkea islamiin liittyvää kohtaan. Samalla hän julistaa ihailuaan illiberaalia hallintoa Unkariin pystyttävää Viktor Orbánia kohtaan.

Tällaisten lausuntojen valossa on tietysti kiinnostavaa pohtia, jakaako ehdokas myös Orbánin pelon George Sorosin johtamien juutalaisten rahapiirien kansainvälisestä salaliitosta, joka tähtää  kansallismielisten hallitusten kaatamiseen Euroopassa.

Huhtasaari on juuri sellainen ehdokas, joka sopii erinomaisesti Venäjältä käsin harjoitetun hybridivaikuttamisen välikappaleeksi. Ei hänen toki odoteta pystyvän vakavasti haastamaan istuvaa presidenttiä, mutta kohtuullisen hyvä menestys vaaleissa palvelisi mainiosti Kremlin pyrkimyksiä EU:n ja laajemmin koko länsimaisen demokratia- ja ihmisoikeusperinteen heikentämiseen.

Ymmärrettävistä syistä Huhtasaari tuskin tulee julistamaan Vladimir Putinia kolmanneksi idolikseen Donald Trumpin ja Vikor Orbánin ohella. Yhtä epätodennäköistä on, että presidentti Putin kehottaisi suomalaisia äänestämään häntä presidentinvaaleissa. Mutta tunnettuahan on, että hybridivaikuttamista voidaan harjoittaa monilla muillakin tavoilla. Sitä saatettiin harjoittaa jo perussuomalaisten viime puoluekokoukseen valmistauduttaessa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Laura Huhtasaari on hyvä tähän hetkeen siinä, että hän pitää yllä kiinnostusta Perussuomalaisten toimintaan. On se sitten toilailua viihteen saralla tai todellista toimintaa Suomen hyväksi. Samapa se, kunhan ei vain unohdeta puolueen olemassa oloa. Vakavasti otettava presidenttiehdokas hän ei ole, mielenkiintoinen persoona toki. Ärsyttävyys takaa aina vastaan sanomista ja negatiivisilla tunteilla pullistelua. Sillä pärjää jo pitkälle maailmassa, jossa tärkeintä on olla vain esillä, ei unohdettujen kaatopaikalla. Toivottavasti asialinja voittaa tulevissa presidentin vaaleissa, ei asiaton pisteiden kerääminen. Jyvien on erotuttava akanoista osaamisensa avulla.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Maahanmuuttoa estoitta suojelevien konsensuspoliitikkojen (Sipilästä Orpoon, Aallosta Anderssoniin jne) pyrkimykset vaientaa kaikki perusteltukin kritiikki hallitsematonta maahanmuuttoa kohtaan tuo väistämättä mieleen vanhan finlandisierung-ajan.

Vastakkainasettelu turvallisuuskysymyksissä on kieltämättä vahva, aivan kuten parhaaseen Kekkosen aikaan. "Totuudenpuhujilla ei ole yösijaa" tietää vanha kunnon sananparsi.

Vallalla oleva konsensusmentaliteetti ei vaan näytä niin millään istuvan kaikkien itsenäisesti ajattelevien kansalaisten kaaliin. Totuudenpuhujilla on kannattajansa - on aina ollut.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Äänestäjät ratkaisevat vaalien lopputuloksen. Presidenttiehdokas omilla puheillaan sen suunnan, johon hän haluaa Suomea omalta osaltaan viedä. Yksi vastaan kaikki toiset on epäkiitollinen tehtävä, eikä uskottavasti kanna kauas. Mutta nämä eri puolueiden asetelmat nähdään sitten kun todellinen vääntö alkaa ja joku ehkä yrittää irtiottoa toisista.

Millä tavalla se tapahtuu, siitä Laura Huhtasaari antoi jo esimakua eduskunnassa. Se kuva vain ei ole kovin luotettavan tuntuinen. Aluksi hän oli samaa mieltä toisten kanssa ja heti seuraavana päivänä muutti suuntaa itselleen sopivammaksi. Tällainen ei anna vakuuttavaa kuvaa yhteisten asioiden hallitsemisesta ja sanojensa takana pysymisestä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset