AnttiJuhaniKasvio

Osanottoa ja uhoa

Verinen hyökkäys tavallisia lauantai-iltaansa viettäviä ihmisiä vastaan Lontoossa tuli vain pari viikkoa Manchesterin pommi-iskun jälkeen. Valtioiden johtajat eri puolilta maailmaa ovat ilmaisseet tukensa ja osanottonsa briteille.

Yhdysvaltain presidentti reagoi kuitenkin tapahtuneeseen omalla tyylillään. Ensimmäisen tviittinsä hän lähetti tohkeissaan heti ensi tietojen tultua julkisuuteen uudesta iskusta, ja sen jälkeen on tullut kokonainen sarja uusia. Niissä presidentti haukkuu rauhallisuuteen kehoittaneen Lontoon pormestarin, kehottaa luopumaan poliittisesta korrektisuudesta, lobbaa oikeuden toistuvasti kaatamien maahantulokieltojensa hyväksymisen puolesta ja kehuu omaa aserajoituksia vastustavaa linjaansa.

Ei voi välttyä vaikutelmalta, että presidentti suorastaan odottaa lisää tällaisia iskuja voidakseen käyttää niitä keppihevosina omien agendojensa ajamiseen. Tuskin nykymaailmasta löytyykään toista poliitikkoa, joka antaisi Donald Trumpia enemmän sytykkeitä väkivaltaisten ääriliikkeiden propagandalle.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Veikkaan, että samana yönä murhattiin USA:ssa ampuma-aseilla noin saman verran ihmisiä kuin Lontoossa puukotettiin. Tilastojen valossa olisi todennäköistä. Mutta lööpit vain puuttuvat. (Samoin Trumpin twiitit).

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Juha Kuikka

Viime vuoden tilastojen mukaan USA:ssa tehdään keskimäärin 40 murhaa vuorokaudessa n. 15 000 vuodessa. Venäjällä saman verran.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Veikkaan, että samana yönä murhattiin USA:ssa ampuma-aseilla noin saman verran ihmisiä kuin Lontoossa puukotettiin.

Ei siinä ole mitään naurun aihetta. Rikoksia tapahtuu sivistysmaissa koko ajan ja henkirikoksiakin, ei niitä voi kovilla rangaistuksillakaan poistaa. Huomattava osa USAn suurkaupunkien murhista on rikollisjengien sisäistä tai välistä territoriotaistelua. Ennenaikaisen kuoleman voi välttää, kun ei liity jengiin eikä kaupustele huumeita.

Sen sijaan esim. Englannin viimeaikaiset terroriteot ovat maan ulkopuolelta johdettuja tekoja, jotka kohdistuvat julkisilla paikoilla sattumanvaraisesti viattomiin henkilöihin. Ts. niitä ei voi välttää ura- tai elämäntapavalinnalla.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Kun ei oikein tiedä mitä agendaa Trump ajaa takaa. Omat sotkunsa omassa maassaan ja sitten nämä suuret asekaupat Saudi Arabiaan yms. Heti perään puheet rauhasta, uskosta Yhdysvaltoihin ja mainokset "USA FIRST". Muuri Meksikon rajalle, jonka maksaa tuo valtio ja jatkuvat Twitter solvaukset eivät anna järkevää kuvaa. Osanotto Briteille ontuu, suhteet tuohon maahan myös. Ei mene hyvin EU:n kanssa, suhde Venäjään on kysymysmerkki ja hän itse ei ole luotettava. Mitään linjaa ei ole, vain satunnaisia hyökkäyksiä sinne tänne. Hän ryntää sutena saaliinsa kimppuun, kunnolla edes näkemättä ketä on syömässä. Vahva hän yrittää olla, mutta se ei tänään hänen tavallaan riitä. USA on sotilaallisesti sitä, mutta hän itse johtajana ei. Todellisuudessa hän eristää maataan muusta maailmasta, mutta ei edistä toimillaan rauhaa.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

"Venäjän parlamentin ylähuoneen ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Konstantin Kosatšov pitää Britanniaa itseään syyllisenä toistuviin iskuihin yhteisöpalvelu Facebookissa julkaisemassaan päivityksessä."
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170604220018514...

Eli kritiikkiä ei tule vain lännestä, myös idässä ollaan asialla. Kosatšov ei ottanut kantaa oliko Venäjä syyllinen Pietarissa tehtyyn terrori-iskuun. Sitä voisi häneltä joku kysyä - jos uskaltaa - jonkun natomaan tai Ruotsin media voisi asiaa häneltä tiedustella.

Trump on höperö ja jutut ovat sen mukaiset. Toivotaan, että Merkel ja Macron ottavat isompaa roolia läntisessä arvoyhteisössä.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Kun puheella ei enää ole painoarvoa, mitä sen on väliä, sen puheen. Kysymyksiä on paljon, yksi varma, että kuinka paljon Trump tekee sellaista ihmisille ja luonnolle, jota ei voi korjata. Politiikallaan hän lietsoo terrorismia kaduille ja USA saa odottaa koska seuraava oman maan rakennelma sortuu. Valtion päämies ei voi hoitaa asioita tuolla tavalla, Twitterissä runoilemalla. Hänen täytyisi päättää mitä kädenpuristus merkitsee, eikä kääntää selkäänsä jopa liittolaisilleen.

Käyttäjän AnttiJuhaniKasvio kuva
Antti Kasvio

Kiitos kommenteista!

Kreml hyötyy paljon siitä tavasta, jolla Trumpin kontolloimattomat möläykset etäännyttävät Yhdysvaltoja ja läntistä Eurooppaa toisistaan.

Kremlin isäntä itse on monin verroin taitavampi omissa kommenteissaan. Tähän kuuluu ajoittain myös hyvin alatyylinen kielenkäyttö, mutta yleensä vain laskelmoidusti ja konkreettista hyötyä tavoitellen.

Eräs minua syvästi huolestuttava asia on Steve Bannonin ilmeinen nousu Valkoisen talon tärkeimmäksi vaikuttajaksi. Hänhän näkee nykymaailman aivan Hitlerin tapaan yhä ankarammaksi muuttuvana taisteluna elintilasta. Tuossa olemassaolon taistelussa valkoisen miehen on puolustettava säälimättä asemiaan nousevia barbaarilaumoja vastaan.

Kun Bannon puhuu isäntänsä irtautumaan ilmastosopimuksesta, normaali ihminen on huolissaan niistä tuhoisista vaikutuksista, joita kasvihuoneilmiöllä on satojen miljoonien ihmisten elämään köyhissä maissa. Bannonin maailmassa juuri nuo tuhovaikutukset ovat tehdyn ratkaisun paras puoli.

Sama koskee länsimaita vastaan suuntautuvia terrori-iskuja, niiden myötä lisääntyvää muukalaisvihaa ja entistä julmempien terrorisminvastaisen sodan keinojen käyttöönottoa. Ne vain tuovat lähemmäs sen suuren sivilisaatioiden välisen yhteenoton, josta Bannon joka päivä unelmoi.

Tämä ehkä selittää osaltaan sitä, miksi demokratian ja ihmisoikeuksien kunnioitukselle rakentuvan läntisen arvoyhteisön ylläpitäminen on ollut viime aikoina niin vaikeaa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Eikö Kasvio ole vielä huomannut että Pariisin sopimus tulee vain lisäämään päästöjä eli Trumppi on täysin oikeassa. Turha on turhaa ja kallista varsinkin länsimalle.

Käyttäjän AnttiJuhaniKasvio kuva
Antti Kasvio

Ei Pariisin sopimus lisää päästöjä. Niitä lisäävät ennen kaikkea hiilen polttaminen ja metsien tuhoaminen.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Hiilenpolttohan saa lisääntyä Pariisin sopimuksen mukaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset