Osanottoa ja uhoa

Verinen hyökkäys tavallisia lauantai-iltaansa viettäviä ihmisiä vastaan Lontoossa tuli vain pari viikkoa Manchesterin pommi-iskun jälkeen. Valtioiden johtajat eri puolilta maailmaa ovat ilmaisseet tukensa ja osanottonsa briteille.

Yhdysvaltain presidentti reagoi kuitenkin tapahtuneeseen omalla tyylillään. Ensimmäisen tviittinsä hän lähetti tohkeissaan heti ensi tietojen tultua julkisuuteen uudesta iskusta, ja sen jälkeen on tullut kokonainen sarja uusia. Niissä presidentti haukkuu rauhallisuuteen kehoittaneen Lontoon pormestarin, kehottaa luopumaan poliittisesta korrektisuudesta, lobbaa oikeuden toistuvasti kaatamien maahantulokieltojensa hyväksymisen puolesta ja kehuu omaa aserajoituksia vastustavaa linjaansa.

Ei voi välttyä vaikutelmalta, että presidentti suorastaan odottaa lisää tällaisia iskuja voidakseen käyttää niitä keppihevosina omien agendojensa ajamiseen. Tuskin nykymaailmasta löytyykään toista poliitikkoa, joka antaisi Donald Trumpia enemmän sytykkeitä väkivaltaisten ääriliikkeiden propagandalle.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu