AnttiJuhaniKasvio

Salailijahallitus

Valtioneuvosto aloitti tänään puoliväliriihensä perehtymällä makrotaloudelliseen tilanteeseen VM:n tuoreen ennusteen valossa. Ministerit esittivät omia arvioitaan hallituksen edessä olevista tehtävistä iltapäivän tiedotustilaisuudessa.

Järkevän poliittisen keskustelun kannalta olisi hyvä, jos me kaikki voisimme eritellä ministerien puheita saman taloudellisen informaation valossa, joka päättäjillämme on käytettävissään. Mutta hallitus haluaa ainakin toistaiseksi pitää arviot vain omana tietonaan. Valtioneuvoston verkkosivuilla ei näy VM:n ministereille laatimaa esitysaineistoa eikä ministeriön verkkosivuilta löydy ennustetta.

Ennen vanhaan tiedon tiedon pihtaaminen oli yleisempää, mutta mitä tekemistä tällaisella menettelytavalla on länsimaisissa demokratioissa nykyisin yleisesti noudatettujen julkisuusperiaatteiden kanssa?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Jos kyseessä on pikemminkin uskomuksista ja arveluista kuin tiedosta, niin ehkä pidetään parempana pitää tällaiset ennustukset piilossa.

Juuso Hämäläinen

Hallitus ei halua kansan keskeyttävän sen älyriihiä ikävillä kysymyksillä, joihin hallitus ei osaa vastata. Siksi salaillaan.

Käyttäjän AnttiJuhaniKasvio kuva
Antti Kasvio

Ylen uutislähetyksen mukaan ennuste on määrä julkistaa vasta hallituksen saatua puoliväliriihensä tulokset valmiiksi. Hallitus siis katsoo isällisesti, ettemme me kansalaiset ole riittävän kypsiä kuulemaan tosiasioita samanaikaisesti heidän itsensä kanssa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

No ei tarvitse kuin hetken viettää facebookissa ja twitterissä, niin olen aivan samaa mieltä, että kansa ei todellakaan ole kypsä mihinkään pluslaskuja suurempaan tietoon. Parempi että salaavat vaan tärkeät asiat.

Eikä tämä puheenvuorokaan aina osoita, että täällä viettäisi aikaa ne penaalin terävimmät kynät. :)

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Kuuden miljardin vuosittaisella julkisen sektorin velan kasvulla homma etenee eteenpäin kotitalouksien velkaantumisen siivittämänä. Tämä ei kuitenkaan ole salaisuus, vaan salaisuus on korkotason nousu ja milloin sen uskotaan jarruttavan suomalaista velkkantumisen kasvua.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset