AnttiJuhaniKasvio

Venäjän painostamiseen löytyy keinoja

Aleppon hävityksen edetessä moni kysyy, onko Venäjän painostamiseksi olemassa mitään tehokkaita keinoja. Kyllä on, jos niiitä vain halutaan käyttää. Seuraavassa esimerkkejä:

1 Länsimaat, kansainväliset avustusjärjestöt tai molemmat yhdessä voivat koota humanitaarista apua kuljetettavaksi itä-Aleppoon ja muille saarretuille alueille. Yhdysvallat mieluiten yhdessä muiden halukkaiden ja yhteistyökykyisten maiden kanssa voivat ilmoittaa saattavansa sotilasosastoineen kuljetukset perille sekä torjuvansa musertavalla ylivoimalla kaikki hyökkäysyritykset kuljetuksia ja avun jakamista vastaan. Tällöin Venäjä pakotetaan valitsemaan, hyökkääkö se vai pidättyykö se hyökkäyksestä. Aikaa operaation toteuttamiseen ole enää montaakaan päivää, jos alueelta halutaan vielä löytää jotakin pelastettavaa.

2 Länsimaat voivat toimittaa hyökkäysuhan alaisille siviilien asuttamille alueille nykyistä tehokkaampaa ilma- ja panssarintorjuntakalustoa sekä neuvonantajia opastamaan niiden käytössä. Tällöin päästään myös kontrolloimaan paremmin, kenen käsiin aseet todellisuudessa kulkeutuvat.

3 Länsimaat voivat tehdä selväksi Venäjän joutuvan ennemmin tai myöhemmin maksamaan täyden hinnan sen johdon toimien aiheuttamista inhimillisistä kärsimyksistä ja materiaalisista tuhoista niin Itä-Ukrainassa, Syyriassa kuin muuallakin. Mukaan voidaan lukea myös ne kustannukset, joita länsimaille aiheutuu Venäjän valtiollisesti organisoitujen kyberhyökkäysten seurauksena. Maksatus voidaan aloittaa jo nyt muun muassa laajentamalla käytössä olevia taloudellisia sanktioita ja vaatimalla vuoden 2018 jalkapallon MM-kisojen kaltaisten suurtapahtumien siirtämistä pois Venäjältä.

4 Tämän viestin vastapainoksi voidaan luvata, että sanktioita puretaan sitä mukaa kun Venäjä palaa noudattamaan kansainvälisen kanssakäymisen normaaleja pelisääntöjä ja kun se suostuu auttamaan kansainvälistä yhteisöä tehtyjen rikosten selvittämisessä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

14Suosittele

14 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (33 kommenttia)

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Itse olen ajatellut jo usein aikaisemminkin, että ainoa keino lienee tuo sinunkin ehdottamasi ykkönen. Esimerkiksi olisi viikko aikaa toimittaa lääke, ruoka ym. apua Aleppoon ja sairaiden ja lasten evakointia pois turvaan pommituksilta. Viikon aikana olisi ennakkovaroituksen mukaan ammuttava kaikki koneet ilmatilassa ja se myös tehtäisiin.

Mutta, syntyisikö siitä vielä pahempaa kun vastassa on täysin julmia keinoja käyttävä ja muista piittaamaton Venäjä?? Venäjälle kansainväliset yhteiset sopimukset ovat vain täyttä potaskaa... Kysymys lieneekin, olisiko Venäjällä kanttia ja varaa ryhtyä avoimeen sotaan?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Kysymys lieneekin, olisiko Venäjällä kanttia ja varaa ryhtyä avoimeen sotaan?"

Varaa sillä on sotaan aina. Venäjä näet priorisoi asiat.

Mutta jos kyse olisi suorasta sodasta USA:ta/länsimaita vastaan, niin kantti ei riittäisi. Venäläiset laskevat sotilaallisen voima-asetelman mukaisesti päätöksensä eikä siihen vaikuta mikään muu (moraali, humaanisuus, oikeudenmukaisuus, t.m.s.).

Jukka Laine

Senior government advisor Ali Akbar Velayati told local media in Tehran late Sunday that the US has already suffered two major defeats in Afghanistan and Iraq and would do well to avoid a repeat in Syria.

“If the Americans take military action in Syria, it will be a suicidal action; and their third [military] defeat in the region after Afghanistan and Iraq will be a stronger defeat,” he said.

Seppo Hildén Vastaus kommenttiin #5

Moskovan miehemme valppaana kuten aina.

Ps. Uhkailu-metodi ei enää toimi. Venäjä on nyt yksin länsimaita vastaan ja sen johdosta tarinasta ei tule suurta isänmaallista sotaa ja voitonpäivä paraateja.

Jukka Laine Vastaus kommenttiin #10

Maailma ei ole noin mustavalkoinen. Eikä länsimaat ole yksimielisiä. Yhden mielestä Venäjä ajaa maailmaa kylmään sotaan, toisen mielestä länsimaat. Olennaisin kysymys lienee miten löytyy yhteisymmärrys. Kaiken taustalla on talous. Venäjä ja Kiina pyrkivät moninapaisempaan talousmaailmaan, kun taas osa länsimaista haluaa eristää Kiinan ja Venäjän taloudellisesti ja sotilaallisesti Yhdysvaltojen johdolla. Kiina ja Venäjä ovat molemmat kehittäneet yhteistyötään Yhdysvaltojen uhkaa vastaan.

Kaikesta ryssävihasta huolimatta Suomen pitäisi järjestää terapiaa traumaattisille ihmisille ja pysyä erossa suurvaltojen vaarallisista leikeistä. Meidän pitää olla se sotilaallisesti puolueeton taho. Nyt esimerkiksi hallitus ei halunnut uusia rajasopimusta Venäjän kanssa. Ilmeisesti yhteistyötä pidettiin heikkouden merkkinä ja päätettiin ettemme neuvottele. Viranomaiset ovat ihmeissään. Miten tehdään rajayhteistyötä ''arvaamattoman'' naapurin kanssa. Viimeksi näin oli 1939.

Itselläni on sotatraumaan sairastunut lähiomainen ja hänen traumansa kanssa eläminen oli lapsena raskasta. Hänen isänsä tuli sodasta traumatisoituneena pelottavana miehenä, eikä sellaista lapsuutta kelleen soisi. Vaan pahuus ei ole maailmasta kadonnut mihinkään.

Traumoja syntyy joka päivä ja pahuus valtaa alaa. Olemme sodassa, joka ei johda voittoon vaan turhiin uhreihin. Kuka tämän kehityksen voisi kääntää positiiviseksi? Sellaista tahoa ei valitettavasti näy.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Kaikkein helpointa, nopeinta ja tehokkainta olisi sulkea Venäjä kansainvälisestä pankkien Swift-maksujärjestelmästä ja lopettaa lentokoneiden varaosien ja huollon toimittaminen Venäjälle. Ei tarvitse ryhtyä sotimaan Venäjää vastaan niin kuin kohdissa 1-2. Kohdat 3 ja 4 ovat jälkikäteisiä joka tapauksessa eli ne eivät auta heti.

Em. keinot ovat olleet jo aiemmin esillä mutta ne ovat olleet liian järeitä tähän mennessä että niitä olisi uskallettu soveltaa. Venäjä pelkää sitä kuin ruttoa. Venäjä vain romahtaisi nopealla aikataululla, Syyrian hallinto perässä ja Syyrian sotarikokset voitaisiin tutkia.

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Majurin Venäjä-vastaiset toimet koestettiin jo Iranissa. Ei romahtanut Iran, porskuttaa kovassa kasvussa.

Majurin viitoittamalla tiellä Suomen energiatalous ja vienti romahtaisivat, työttömiä tulisi puoli miljoonaa lisää ja siirrettäisiin korviketalouteeen.

Ei kiitos, sanon minä.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Rauno Lintunen

Miksi ? Öljyä on maailma täynnä ja parempilaatuista kuin Venäjän asfaltti. Toisaalta Suomi on jo vähentänyt öljyn tuontoa Venäjältä ja lisännyt ostoja Norjasta ja Persianlahdelta.

Iranin pakotteiden vaputuminen ja Iranin öljyn myynnin salliminen on tuonut 4 miljoonaa barrelia päivässä markkinoille. Öljyn ylituotanto siis kasvaa ja hinta laskee.

Jukka Laine

Obama sai Gaddafin hengiltä ja Libyaan demokratian. Ihmetyttää vaan mikä vimma on ollut länsimailla tukea ISIsin kaltaista terroristijärjestöä ja tarve saada Assadi hengiltä. Ranska on ollut eräänä pääarkkitehtinä ja saanut Pariisiin terrorismia.
Saddam tapettiin ja saatiin Irakin öljy markkinoille, mikä vastasi tavoitteita. Luulen ettei Obaman ja Merkelin aikakausi jää ihmishistorian aikakauteen kultaisena aikakautena.

Käyttäjän AnttiJuhaniKasvio kuva
Antti Kasvio

Kiitos kommenteista!

Kannattaa muistaa, että Venäjän johto ryhtyi avoimeen sotaan Syyriassa jo yli vuosi sitten.

Toki lasten murhaamisen jatkumista voidaan ylittää avittaa Jukka Laineen tapaan Suomestakin käsin väittämällä kaikkia auttamisyrityksiä itsemurhastrategiaksi.

Venäjän johto toteuttaa ulkopolitiikassaan kuppiloissa suojelurahoja kiristävien mafiosojen klassista strategiaa vain sillä erolla, että kiristyksen kohteena on koko muu maailma ja uhkauskeinona sormi ydinohjusten laukaisunapilla. Todellisuudessa maan johto ja ennen kaikkea sen käskyjen operatiivisesta toteutuksesta vastuussa olevat asevoimat tietävät kuitenkin vallan hyvin, mitä sen kailottamien uhkien käytöstä käytännössä seuraisi.

Mutta jos uhka näyttää tepsivän, kiristystä jatketaan ja ruokahalu kasvaa syödessä. Aivan kuten presidentti Niinistö aikanaan totesi, kasakka ottaa sen mikä irti lähtee.

Kiristäjien joukkoon liittyi eilen Venäjän median suosikiksi noussut Julian Assange, joka lupaa uusien tietovuotojen mattopommituksilla – todella aistikas sanavalinta Aleppon tilanne huomioon ottaen – tuhota Hillary Clintonin vaalikampanjan.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Eikö sodassa ole aina kaksi osapuolta? Miksei kapinallisia painosteta lopettamaan tappiolliseksi osoittautunut kapina ja siviilien käyttäminen ihmiskilpinä? Muistaakseni he aloittivat koko sodan ja todennäköisesti USA:n ja saudien tukemana. Koko operaatio meni kuitenkin mönkään ja johti vain ääri-islamistien nousuun ja terrorismin leviämiseen.

Jukka Laine

Obama on sanonut Gaddafin tapattamista virheeksi. Libyaan tunkeutumisesta kun on vaikea syyttää Venäjää. Venäjä tuo nykyaikasta kalustoa Syyriaan ja on valmis sotaan. Turkki ja Kiina antavat tukensa. Saa nähdä miten länsi vastaa.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio Vastaus kommenttiin #14

Jukka Laine

On selvää, että Aleppon taistelun jälkeen Syyria ei ole vapaa oppositioryhmistä eikä Isisistä. Tilanne tulee jatkumaan ennallaan ja osapuolet vaihtavat moneen kertaan kenen puolella ovat. Tämä sota on loputon ja Venäjä tulee jäämään sen vangiksi vuosikausiksi. Sota päättyy Al Assadin häviöön.

Turkki ei tee yhteistyötä Venäjän kanssa Al Assadin hyväksi vaan tukee sitä Isisiä jotka taistelevat kurdeja vastaan. Kun sillä rintamalla on näkyvissä parempi tilanne Turkki vaihtaa taas puolta ja tukee sitä Isisiä joka vastustaa Syyrian hallintoa. Kiinan rooli on näkymätön.

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Tiedät hyvin, että vuosi sitten alkanut Venäjän Syyria-operaatio perustuu maiden välillä solmittuun avunantosopimukseen. Sopimus on kauan ajalta ennen Syyrian sisällissotaa.

Julian Assangen paljastukset Hillary Clintonista koskevat tämän tokaisua,kun Clinton kysyi mahdollisuutta pommittaa Ecuadorin Lontoon suurlähetystöä Assangen suun tukkimiseksi.

Jukka Laine

Venäjän pitää kasvattaa sotilaallista voimaansa, koska se on ainoa keino neuvotella länsimaiden kanssa. Myös Kiina on ajautunut huonoihin väleihin Obaman kanssa.

http://thebricspost.com/at-the-end-of-obamas-term-...

Suomessa leimaa suhdetta Venäjään sotatrauma, neuvostotrauma ja kekkostrauma. Osa ihmisistä kokee traumaattisesti Venäjän olemassa olon aina uhkaavaksi ja heille ainoa tapa toimia Venäjän kanssa on toivoa Venäjän tuhoa, suurkaupunkien hävitystä ja maan jakamista pieniin valtakuntiin, joita voidaan hallita suur-Suomesta käsin. Tähän ei kannata enempää kiinnittää huomiota.

Käyttäjän AnttiJuhaniKasvio kuva
Antti Kasvio

Venäjän johto perustelee varusteluvimmaansa - maan sotilasmenojen bkt-osuus on kasvanut vuosina 2011-2014 2,71 %:sta 3,49 %:in - kuvitelmalla lännen maata vastaan kohdistamasta uhasta.

Eikö tuohon tarinaan uskovien kannattaisi palauttaa mieliin, millaisessa kaaoksessa Venäjä oli niin taloudellisesti kuin sotilaallisestikin Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen? Jos Yhdysvalloilla tai jollakin muulla taholla olisi ollut pahoja aikeita Venäjän suhteen, tuolloin siihen olisi ollut erinomainen tilaisuus. Mutta maan lihoiksi panemisen sijasta sitä autettiin monin tavoin pääsemään takaisin jaloilleen. Mekin osallistuimme noihin talkoisiin.

Tänä päivänä ylivoimaisesti suurin uhka Venäjälle on maan oma johto ja sen äärimmäinen röyhkeys.

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Yhdysvaltain johtama länsi yritti panna Venäjän lihoiksi kansallisella tasolla aina Tshetshenian sotaan asti. Siihen tyssäsi lihoiksi paneminen.

Samaa lihoiksi paremmista on nähty kansainvälisellä tasolla entisessä Jugoslaviassa, Afganistanissa, Irakissa, Libyassa, Jemeninssä, Sudanissa, Somaliassa ja nyt Syyriassa. Ja Syyriaan lihoiksi paneminen sitten tyssää.

Seppo Hildén

"Suomessa leimaa suhdetta Venäjään sotatrauma..."

Kyllähän siitä sodasta se trauma jäi Venäjälle, kun sen mahtava armeija pysäytettiin kahteen kertaa Karjalan mäntymetsiin.

Me voimme muistella niitä kahakoita ylpeydellä, Venäjä haluaa unohtaa koko nöyryytyksen.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

"Tähän ei kannata enempää kiinnittää huomiota." Niin, eikä Jukka Laineen muihinkaan trollauskirjoituksiin.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Erinomainen kirjoitus jälleen Antti Kasviolta!

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Useimmat esitykset, joita Kasvion blogissa ja sen kommenteissa toistellaan ovat käyttökelpoisia. Vain yksi puuttuu: yhtenäinen tahto. Kun sitä ei ole, saa Venäjä huseerata Syyriassa miten lystää. Sovitut tulitauot eivät pidä niin kauan kuin Venäjän lentokoneita ei estetä lentämästä tehokkaalla valvonnalla ja ilmatorjunnalla. Valvonta ilman pommituslentojen estoa on yhtä tyhjän kanssa.

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Kahden viikon takainen Syyrian tulitauko tuhoutui Yhdysvaltain ja sen liittolaisten tekemään pommitukseen, mukana myös urhea Tanska, ja kapinallisten 350 tulitaukorikkomukseen.

YK:n peruskirjan ja kansainvälisen lain mukaan vain Syyrian armeijalle ja sitä avunantosopimukseen perustuen auttavalla Venäjällä on oikeus käyttää ilmatorjuntaa Syyrian alueella.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Venäjän toiminnan tämänhetkinen kärki on nöyryyttää Länttä ja erityisesti Amerikkkaa. Venäjä näyttää,että se tekee mitä haluaa, eikä se välitä Lännen vastalauseista. Obaman pehmeydellä on todella kova hinta.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

No, antaa Putlerin nöyryytellä. Kaikki maksaa hänellekin ja jossain vaiheessa tulee itku...

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Mutta millä mekanismilla moinen voisi tapahtua?

Ydinaseet pitää huolen siitä, ettei kukaan hyökkää Venäjän maaperälle - Putinista ei saada Saddamia. Kv-oikeuteen Putin ei voi joutua koska Venäjä ei ole liittynyt sopimukseen. Propagandalla ja kotoisella voimapolitiikalla poliittiset vastustajat pidetään heikkoina.

En näe Putinille henkilökohtaisen vastuun toteutumista.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #20

Voimatoimin ja oikeudellisin toimin Putinin hallintoa ei voida kumota, se on selvä. Pitkällä aikavälillä talouspakotteet ovat sensijaan tehokas keino sekä vähentää Putinin hallinnon mahdollisuuksia aggressioon muita maita kohtaan että heikentää sen suosiota omassa maassaan. Tämä ei toki tapahdu hetkessä, lyhyellä tähtäyksellä pakotteiden lisääminen saattaa lisätäkin Putinin kansansuosiota.

Länsimaat eivät ole vielä käyttäneet murto-osaakaan mahdollisesta talouspakotteiden arsenaalistaan. Esimerkiksi Venäjän sulkeminen ulos kansainvälisestä SWIFT-maksujärjestelmästä olisi murskaava isku Venäjän ulkomaankaupalle ja taloudelle. Talouspakotteiden vaikutus on hidas, mutta pitkällä aikajänteellä, sanokaamme kymmenen vuotta, ne ovat erittäin tehokkaita, koska viime kädessä valtion poliittinen voima kuitenkin heijastelee sen taloudellista mahtia.

Kukapa olisi 1980-luvun alussa uskonut, että neuvostovalta Venäjällä romahtaisi kymmenen vuoden sisällä. Pääsyy oli se, että Neuvostoliiton tuotanto ja talous olivat jämähtäneet paikoilleen ja jääneet jälkeen muusta maailmasta. Putin ei toki ole Gorbatshov, hän alkanut varautua mahdolliseen vastustukseen Venäjän sisällä mm. perustamalla peräti 400000 miehen vahvuisen, laajoilla voimankäyttöoikeuksilla varustetun kansalliskaartin, joka tulee tarvittaessa käyttämään kovaa voimaa niin mieltäosoittavaa kansaa kuin eliitin mahdollista vallankaappausta vastaan. Kaikki diktatuurit ovat kuitenkin ennemmin tai myöhemmin kukistuneet. Muuten, Yhdysvaltain perustuslaki on ollut pienin lisäyksin voimassa 227 vuotta, montakohan perustuslakia Venäjällä on tänä aikana ollut :)?

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Kuten presidentti Putin tänään Venäjän duumalle pitämässään puheessa totesi, maa ei tuputa politiikkansa toisille valtioille. Siksi Venäjä haluaa, että sitä kohdellaan samalla tavalla.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Joo! Venäjän päävalehtelija on puhunut. Ugh!

Käyttäjän AnttiJuhaniKasvio kuva
Antti Kasvio

Trollit ovat oikein joukolla ottaneet asiakseen Venäjän johdon kehumisen osoittamatta minkäänlaista kiinnostusta varsinaiseen aiheeseen eli siihen, miten Aleppon asukkaita voitaisiin suojella barbaarimaisilta hyökkäyksiltä.

Toki yhteys löytyy truollien kehuessa Venäjän johdon toimia Tshetseniassa. Aleppon hävitys on kuin kopio Groznyn vastaavasta, ja kun Groznyssa aineissa olevat tarkk'ampujat tappoivat aikansa kulutsi tshetsenilapsia, samaan pyritään Aleppossa yrittämällä saada ensiksi haltuun korkeimmat rakennukset.

Tshetsenian sodan raakuudet ovat jättäneet pysyvän vihan, jonka seurauksena alueelta lähteneet taistelijat ovat ottaneet itselleen ison määräysvallan ISISissä ja samalla saattaneet paikalliset ISISin johtajat pelon valtaan. Toisin sanoen Venäjä on osin ulkoistanut oman sisällissotansa Syyrian ja Irakin alueelle aiheuttaen samalla moninkertaisia kärsimyksiä paikalliselle väestölle.

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Venäjällä ei käydä sisällissotaa, porvarimedian harmiksi.

Aleppon asukkaita voidaan suojata vasta sen jälkeen, kun terroristijoukout on häädetty kaupungista.

Yhdysvallat ja länsi rahoitti ja aseisti terrorismia Tshetsheniassa ja jatkaa samaa nyt Syyriassa.

Käyttäjän AnttiJuhaniKasvio kuva
Antti Kasvio

Voin vapauttaa Sinut pelostasi kertomalla, etteivät sen paremmin länsimaat kuin mitkään muutkaan vastuulliset tahot toivo Venäjälle sisällissotaa. Sellaisen kuvitteleminen on puhdasta vainoharhaisuutta.

Kaikki tietävät, ettei mikään terrorisoi aleppolaisia sen pahemmin kuin al-Assadin juntan ja venäläisten totaalisen epäinhimilliset saarto- ja hävitystoimet.

Separatistiset pyrkimykset Tshetseniassa ovat olleet seurausta Venäjän omista ongelmista, eikä länsimaiden tuki Syyrian demokraattisille voimille ole ollut juuri mitään Venäjän massiiviseen läsnäoloon verrattuna.

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen Vastaus kommenttiin #30

HS tänään 6.10. ”Armeijan johto on päättänyt vähentää ilmaiskuja ja tykistötulta terroristien asemiin, jotta pois pääsyä toivovat siviilit voivat päästä turvallisille alueille”, armeijan lausunnossa sanottiin uutistoimisto AFP:n mukaan.

Syyrian armeija kehotti myös kapinallisia laskemaan aseensa ja lähtemään.

Käyttäjän AnttiJuhaniKasvio kuva
Antti Kasvio Vastaus kommenttiin #31

Tarjousta voidaan verrata Natsi-Saksan kaasukammioihin päätyneisiin lupauksiin kuljettaa juutalaiset muualle. Tilanne olisi toinen jos kulkuväylät avattaisiin kansainvälisessä valvonnassa, mutta tällaista mahdollisuutta ei ole tarjottu.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset