AnttiJuhaniKasvio

Julma maa

Ihmishenkien menetykseen johtavaa poliittista väkivaltaa pyritään kaikkialla sivistyneessä maailmassa välttämään viimeiseen asti. Jos uhreja kuitenkin tulee, se on shokki joka läpäisee koko yhteiskunnan. Keskeiset päättäjät ilmaisevat välittömästi osanottonsa uhrin omaisille, käynnistävät perusteelliset tutkimukset syyllisten saattamiseksi vastuuseen ja pohtivat toimia, joilla väkivallan eskaloituminen saataisiin estettyä. Normaalin rikostutkinnan ohella turvallisuuspoliisin tehtäväksi jää selvittää, mikä organisaatio ja millaisin tarkoitusperin on väkivallan taustalla.

Suomessa uusnatsien päällekarkauksen uhrin isän piti ilmeisesti kääntyä iltapäivälehtien puoleen saadakseen viranomaiset aloittamaan edes jonkinlaiset tutkimukset asiasta. Sisäasiainministeri Paula Risikko otti asiaan kantaa vasta Helsingin Sanomien yhteydenottojen herättämänä. Pääministeri ja tasavallan presidentti eivät ilmeisesti pidä asiaa sen väärtinä, että he antaisivat sen häiritä viikonlopunviettoaan. Suojelupoliisikaan ei ole pitänyt tarpeellisena asian arvioimista millään tavalla.

Samaan aikaan kuolemasta aivan ilmeisesti vastuussa oleva uusnatsiporukka kulkee vapaalla jalalla lukuunottamatta yhtä Helsingin poliisin kuultavaksi haettua miestä. Äärioikeisto riekkuu tapahtuneesta täysin estoitta omissa medioissaan ja vähän muuallakin. Perussuomalaisten eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Ritva Elomaa neuvoo toisinajattelevia pitämään suunsa kiinni uusnatsien tuputtaessa heille lentolehtisiään.   

Ei ole lottovoitto elää tällaisessa maassa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (106 kommenttia)

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Yhdet hullut provosoivat ja toiset hullut lyövät! Onneksi aina ei tule vakavia henkilövahinkoja - mm. viikon takainen Itäkeskuksen kuuluisa ilmiantovälikohtausmielenosoitus olisi voinut varmaankin päätyä vammautumisiin ja ehkä keskenmenoon ym vakavampaankin, jos naamioituneen provokaattorin vastapuolena olisi ollut tämän väkivaltaisen kansallissosialistiporukan kuumakalleja (jotka tiettävästi ovat usein itse olleet aloitteellisia hyökkäyksissä ym. aggressioissa).

Turvallisuusviranomaisten lausunnoissa on arveltu, että laillista toimintaa myös mellakoiksi ja kahakoiksi yltyvissä muodoissaan on helpompi seurata varsinkin nykyisin rajoitetuin valvontaresurssein kuin maan alla ja verkon syövereissä kokonaan tapahtuvaa laitonta liikehdintää. - Ymmärrettäviä perusteita, mutta... Eikö laillisen järjestyksen ja länsimaisen yhteiskunnan vastaisia poliittisia järjestöjä oikeastikin voisi kieltää, kun kerran moottoripyöräkerhojakin on julistettu rikollisjärjestöiksi?

Moni on arvostellut viranomaisia ja vaatinut asiallisestikin kannanottoja ja johtopäätöksiä. Poliisin toimintaa on helppo mutta vaikea arvostella varsinkin silloin, kun laillisten mielenosoitusten meno aktivoituu hallitsemattomaksi ulkoapäin tulevien aktiiviärsykkeiden ja miekkari/vastamiekkariasetelman katalysoimana.

Pragmaattinen neuvo kaikille täysipäisille niin kauan kuin noita hullujen toistensaprovosointimellakoita ei saada kielletyiksi lain keinoin: älkää hemmetissä menkö edes seuraamaan mielenosoituksia, joiden sanomasta uskotte saavanne itkupotkuraivarin tms. terveen järjen keskenmenokohtauksen! Olette ihan yhtä hulluja siinä itsesuojeluvaiston heikentymän rohkaisemassa riidanhaastotilanteessa kuin ne teitä 'vähemmän oikeudenmukaisesti urheat' vihankohteennekin, ja toisinpäin. Niin oli nyt ja niin on ollut aiemminkin, kuten viikko sitten

Suomessa on ilmeisesti kaksi avoimen väkivaltaisesti suuntautunutta poliittista kumousjärjestöä enemmän tai vähemmän vaarallisine aktivisteineen. Käännetyssä aakkosjärjestyksessä mainiten ne ovat tuo ns. vastarintaliike sekä anarkistit (pienin alkukirjaimin kirjoitettuna kahdesta syystä, jotka liittyvät molemmissa järjestörakenteen ja nimen epämääräisyyteen ja kunnioituksen ansaitsemattomuuteen).

Poliisi sietää yhä myös mainittujen kahden laillisen mutta väkivaltaisen ääriosapuolen toimintaa, koska 'vastarintaliike' ja 'anarkistit' ovat muodollisesti laillisia järjestöjä/verkostoja/kansalaisryhmiä. Laillisuusviranomaiset ja poliittiset päättäjät eivät ole katsoneet aiheelliseksi kieltää kumpaakaan yhteiskunnanvastaista koneistoa, koska väkivalta ei ole kaiketi ollut 'riittävän' organisoitua ja/tai vakavaa. Molempien porukoissa on useita väkivaltarikoksiin syyllistyneitä ja niihin yllyttäneitä paskiaisia, mutta vapaan yhteiskunnan ja kansalaistoiminnan ja järjestötoiminnan vapaus on katsottu kokonaisuuden kannalta painavammiksi arvoiksi, jopa niin että kaikille epäturvallisuutta luovaa laitonta naamioitumista katsotaan miekkaritarkoituksissa läpi sormien - ks.. blogi viimeviikkoisesta mielenosoitusvälikohtauksesta:
http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/222812-r...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ritva Elomaan mielestä natsistinen aktivoituminen eli ns hyssytyksen lopettaminen on lääke natsien väkivaltaan.
Maahanmuuttoa ei pidä hyssytellä vaan mumista, kiljua ja rääkyä lakkaamatta: Maahanmuutto on vahingollista lapsillesi ja lastenlapsillesi.
Kike on aktivoitumisen kannalla. Natseista tulee kilttejä poikia kun täytämme heidän toiveemme ja kunniotamme heidän lippujaan.

Risto Laine

Minusta Risikon avaus on erinomainen ja olisi syytä pistää nämä ääriajattelijat kuriin, niin natsit kuin äärivassarit. Suomi ei kaipaa enään 30 lukua takaisin missään muodossa ja jotkut maahanmuuttajakin saisivat mennä itseensä kenen riveissä ovat vastamielenosoituksissa luomassa osaltaan sitä kitkaa tähän yhteiskuntaan.

Täytyy ihan rehellisesti tunnustaa, että en ole elämässäni kokenut tälläistä skeidaa, jossa suomalaiset ovat keskenään tukkanuottaislla, nyt teidän sen tunteen ja se ei ole mitenkään ylevä tunne, se tekee pahoinvoivaksi. Nyt ymmärrän hiukan niitä ihmisten tuntemuksia, jotka ovat käyneet nämä historiassamme.

Eikä tämä ole Suomen ongelma, vaan samat voimat jyllää koko euroopassa.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Kyse on vanhan kaavan mukaisesta "kybersodasta ihmisten sieluista ja mielistä, aseina valheet, puolitotuudet ja kaaoksen keittäminen". Pelikenttänä ja koekaniinina on koko Eurooppa.

Joillekin totalitaarisen instituution kasvattaminen ja vallankäyttö siinä tuottaa mielihyvää ja vallantäyteyden tunnetta. Myös ns. establishment-tasolla, joka voi ihan rauhassa uhata muita "byrokraattisella painajaisella":
http://www.telegraph.co.uk/news/2016/09/17/the-eu-...

Eurooppa taitaa olla juuttunut itse kehittämäänsä ja aiheuttamaansa ns. kafkamaisen kauteen? Miten päästä siitä eroon, kun eme voi itse valita sen eliittiä, emmekä päästa siitä eroon ajoissa ja keinoin, jotka ovat demokraattisia ja rauhanomaisia?

Risto Laine

Hyvä pointti Saari ja juuri näin on.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Jaa, ettäkö Eurooppa on syypää arabikeväästä alkaneeseen arabimaiden vihakierteeseen. Syyllisyys rajoittuu siihen, etteivät Euroopan maat ole onnistuneet rauhoittamaan kriisialueita. Varsinkin Venäjä on ollut toimelias vihakierteen ylläpitäjä.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari Vastaus kommenttiin #48

Viljo Heinonen tulkitsee luovasti ja kommentoi omaan tulkintaansa. Miksi? Kiinnostava ja vanha ilmiö. Liittyneekö se "taisteluun sieluista ja mielistä"?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Montako suomalaista maahanmuuttajat ovat tappaneet? Miksi näistä tapetuista suomalaisista ei kukaan välitä ja esitä ongelmaan ratkaisua?

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Mikäs järjestö tämä "maahanmuuttajat" on?
Pitäisikö toiminta varmuuden vuoksi kieltää?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Esitätkö tyhmää vai pidätko elintasoshoppailua luonnonilmiönä? Et ole varmaan kuullutkaan kansainvaelluksesta pitkin Eurooppaa.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan Vastaus kommenttiin #9

Et ole varmaankaan kuullut järjestöstä nimeltä Suomen vastarintaliike. No hyvä on, minäpä kerron.

SVL on Pohjoismaisen vastarintaliikkeen Suomen järjestö. Sen tavoitteena on pohjoismaisen valtion perustaminen nykyisten kansallisvaltioiden sijaan, eli vallankumous. Uudessa järjestelmässä toteutettaisiin demokratian sijaan valkoisten ylivaltaa, ja johtajana toimisi joku "suuri hahmo", jos nyt sellainen sattuu löytymään. Pieniä hahmoja on ollut tyrkyllä kyllä, hautausmaasaattueita myöten. Hautauspalveluita ei tietääkseni ole vielä tarjolla, vaikka halua siihen varmaan olisi, ehkä resurssejakin.

Kansainvaellus pitkin Eurooppaa ei ole kyseisen järjestön organisoima. Ehkäpä se ilmiö ei kuulu kontekstiin lainkaan.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #24

"Kansainvaellus pitkin Eurooppaa ei ole kyseisen järjestön organisoima. Ehkäpä se ilmiö ei kuulu kontekstiin lainkaan."

Jos haluaa kieltää syyt ja seuraukset saa kantaa siitä vastuunkin. Suomi ei ole tässä suinkaan yksin vaikka äärivasemmisto yrittää näin esittää ja kieltää todistetut muslimien terroriteot ympäri Eurooppaa. Muslimit ovat Suomessakin tappaneet kymmenittäin suomalaisia ja kaikki on vaiettu korrektiivisesti hyssytellen.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan Vastaus kommenttiin #25

En ole minkään natsihenkisen kuppikunnan jäsen, joten en kanna näiden tekosista vastuuta.
En ole myöskään äärivasemmistolainen, ruotsinkielinen, ompeluseuran jäsen, homoseksuaali, enkä ole ollut järjestämässä kansainvaellusta mitä tarkoitat.

Äärioikeiston terrori ei ole seuraus, vaan sisäänrakennettu toiminta. Uhkakuvia tarvitaan, muuten ääriliikkeet eivät saa kannatusta. Muuten väkivalta ei saisi kannatusta.
Myös islamilainen terrori on todellista, siitä kuulemme joka päivä, samoin kuin äärivasemmiston terrori, mutta näistä ei ollut kyse Rautatientorilla. Nuori mies joka myöhemmin kuoli, ei ollut terroristi, vaan henkilö joka oli eri mieltä. Ja siitä, voiko Suomessa olla eri mieltä natsien kanssa, on nyt juuri kyse.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #27

"...siitä, voiko Suomessa olla eri mieltä natsien kanssa, on nyt juuri kyse."

Tuosta ei nyt taida olla kyse. Jokainen edes vähän normaali ja täysijärkinen suomalainen on eri mieltä natsien kanssa, eikä sitä oikeutta ole kukaan koskaan kyseenalaistanut. Eivät eri mieltä olemisen oikeutta kiellä tietääkseni edes pari sataa Suomen natsia, joista muutamalla oli (valitettavasti) asianmukaisesti hankittu muodollinen laillinen oikeus mielenilmaisuunsa ja jopa laillisen lippunsa kantamiseen. Poliisin olisi pitänyt olla paikalla ja itse asiassa sääntöjen mukaan turvata myös lipunkantajien poliittinen toiminnanvapaus ulkopuolisten hyökkäystä vastaan, jos joku olisi vaikkapa käynyt käsiksi. Sitä ei liene kuitenkaan tapahtunut, vaan ainoastaan huutelusta ja sylkemisestä on raportoitu poliisin mukaan. Samaten pullojenheittelijöitä ym. väkivaltaisia sabotöörejä pyritään yleensä pitämään kurissa esimerkiksi itsenäisyyspäivän veteraanisaattueita turvatessa.

Jos syljet ja heiluttelet keskisormea tiikerin häkin kaltereiden välistä ja menetät kätesi, ei järjetön peto ole kiistänyt sinun oikeuttasi olla eri mieltä, vaan se kokee sinun astuneen 'lailliselle' reviirilleen haastamaan riitaa. Eläin voi kokea sinut myös potentiaalisena ravintona, mutta kansallissosialistit/natsit tuskin sentään ovat kannibaaleja eikä varmaan muutakaan tappotarkoitusta ollut ilman ryhmän 'gauleiterin' lupaa. Hörhöt kumminkin menettävät usein malttinsa toisten hörhöjen provosoidessa.

Se on eri asia, että mielestäni natsien ja anarkistien yms. väkivaltaisten poliittisten aktivistiryhmien kokoontumisia ei pitäisi lainkaan sallia julkisilla paikoilla ainakaan ilman alueen selvää eristämistä normaaleista kunnon ihmisistä, ja ns. vastamielenilmauksia ym. provokaatioita ei pitäisi sallia 50 metriä lähempänä. Natsit ja anarkistithan tekevät symbioottis-synergistä yhteistyötä hankkimalla toisilleen maksimaalista huomioarvoa peesaamalla toistensa miekkareita äänekkäillä vastamielenosoituksilla, koska media ja täysipäinen yleisö ei heitä muuten noteeraisikaan.

HUOM! Pragmaattinen väliaikainen neuvo kaikille täysipäisille niin kauan kuin noita hullujen toistensaprovosointimellakoita ei saada kielletyiksi lain keinoin: - Älkää hemmetissä menkö edes seuraamaan mielenosoituksia, joiden sanomasta uskotte saavanne itkupotkuraivarin tms. terveen järjen keskenmenokohtauksen! Olette ihan yhtä hulluja siinä itsesuojeluvaiston heikentymän rohkaisemassa riidanhaastoprovosoinnissanne kuin ne teitä 'vähemmän oikeudenmukaisesti urheat' vihankohteennekin, ja toisinpäin. Niin oli nyt ja niin on ollut aiemminkin, kuten viikko sitten Itäkeskuksessa sen laittomasti naamioituneen naisen tapauksessa:
http://anttijuhanikasvio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan Vastaus kommenttiin #81

Kyllä siitä on kyse.

Kyse ei ole siitä onko vaarallisen joukon ärsyttäminen järkevää. Kyse on siitä annetaanko vaarallisen joukon toimia omilla säännöillään vai tämän yhteiskunnan säännöillä.
Jos vaikkapa Keskustapuolueen vaaliteltalla joku, sanotaan esimerkiksi perussuomalaisia äänestävä, sylkäisee päin puhujaa, on kyseessä toki loukkaava ja tuomittava teko, mutta se ei oikeuta puhujan turvamiehiä pahoinpitelemään tätä poliittista vastustajaa. Vai oikeuttaako?

SVL haluaa esiintyä vaarallisena. Kyse on siitä hyväksymmekö me terrorin. "Koska nakkikioskillakin".

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #93

Ethän nyt Antti ihan oikeasti ala vänkäämään, että kyse olisi siitä mistä itsekin tiedät sen ei-olevan? Tai että joku kuten sinä tai minä tai sinun puoluetoverisi olisi 'oikeuttamassa' ketään pahoinpitelemään poliittista vastustajaa. Mistä tuollaisia saat päähäsi?

Kirjoitit: "...siitä, voiko Suomessa olla eri mieltä natsien kanssa, on nyt juuri kyse."

Minä kirjoitin: "Tuosta ei nyt taida olla kyse. Jokainen edes vähän normaali ja täysijärkinen suomalainen on eri mieltä natsien kanssa, eikä sitä oikeutta ole kukaan koskaan kyseenalaistanut. Eivät eri mieltä olemisen oikeutta kiellä tietääkseni edes pari sataa Suomen natsia, joista muutamalla oli (valitettavasti) asianmukaisesti hankittu muodollinen laillinen oikeus mielenilmaisuunsa ja jopa laillisen lippunsa kantamiseen."

Nyt sanoit: "Kyse on siitä annetaanko vaarallisen joukon toimia omilla säännöillään vai tämän yhteiskunnan säännöillä." - Niin, tämän yhteiskunnan voimassaolevilla säännöillä eli vapaaseen mielenilmausoikeuteen ja asianmukaiseen vaikkakin puutteelliseen ilmoitukseen perustuen tuo vaarallinen natsihörhöryhmä toimi ryhmänä, kunnes joku ulkopuolinen häiriköi ja yksi hörhöistä vastasi provokaatioon tönäisemällä. Ei kukaan ole antanut sen tyypin toimia noin, niin kuin ei kai väkivaltarikollisten yleensäkään kai anneta. Sitä emme tiedä vielä, johtuiko kuolema tuosta väkivallasta, mutta siltähän se näyttää mediatietojen perusteella.

Kyse on siitä, miksi vaaralliset väkivaltaiset poliittiset aktivistiryhmät kuten nuo natsit ja anarkistit saavat toimia samoilla tämän yhteiskunnan säännöillä, jotka on kunniallisten ja väkivallattomien ihmisten ja ryhmien tarpeisiin luotu? Siis mielenosoitukset julkisilla paikoilla pitäisi kieltää noilta natseilta ja muilta väkivaltaisilta ryhmiltä yleisen vaaran vuoksi, yhtälailla väkivaltaan taipuvaisilta provokatoorisilta vastamielenosoittajilta kuin myötähörhöiltäkin, kumpi sikajoukko nyt kulloinkin onkaan vuorossa. Sekä ns. vastarintaliikkeen että anarkistiliikkeen perusfundamentit ja julkiohjelma ovat lähtökohtaisesti laillisen yhteiskuntajärjestyksen kumoamiseen tähtäävät ja rikolliset, joten niiden jäsenetkin tunnustautuvat samalla rikollisiksi. Aluksi on heti määrättävä kaikkien mielenosoitusten yhteydessä ns. vastamielenosoitukset ja provosoiva aggressiivinen käytös ainakin sylkemis- ja pullonheittomatkan kantamattomiin, ehkä 50 metriä on minimi. Miksi kenelläkään olisi oikeutta estää rauhallisesti esitetty laillinen mielipiteenilmaus sinänsä, jos sille on laillinen lupa. Ja sitten seuraaavassa vaiheessa noilta rikollisryhmiltä miekkarioikeus pois.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan Vastaus kommenttiin #98

Älähän huoli. Kyllä tästä varmaan yhteinen sävel löytyy.
Nyt juuri en lähde analysoimaan kovin perusteellisesti, koska tinatuopissani on skotlantilaista tummaa ja vahvaa olutta, mutta ei sitä ole pitkälle. Ja sauna rupesi savuttamaan.
Sen sanoisin, että puoluetovereita minulla ei ole, kun olen tämmöinen itsekseen ajattelija. En kuulu mihinkään, paitsi ortodoksikirkkoon. Se mitä me tässä nyt yritämme selvitellä, on useamman vuoden ikävän kehityskulun tulos. Julkinatsit ovat edelleen vain omituinen ilmiö yhteiskunnassamme, enkä lähtisi sananvapauttaan rajoittamaan. Ongelma on myötäilijöissä, päällimmäisinä räyhähenget, ongelmallisempina hiljaisemmat.
Ja, kyseessä on Timo Soinin valtaan nousu. Vennamon perillisenä, kyllä, mutta Vennamoa raskaasti pettäen. Keinoja kaihtamatta. Tietenkään Timo Soini ei ole Euroopassa ainoa tilaisuutta hyväksi käyttänyt.
Katson Pinkertonia tässä välillä. Jatketaan.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #98

Kyllä ne pari sataa Suomen natsia nimenomaan kieltävät eri mieltä olemisen. Tämä Karttunen oli ilmaissut erimielisyytensä, sanoilla. Ilmeisesti myös sylkäissyt maahan.

Natsitorpedo Torniainen oli juossut kymmenen metrin päähän rauhallisesti kävelleen Karttusen kimppuun, tarkoituksena nimenomaan pahoinpitelemällä julkisesti "kurittaa" tätä. Järjestö kerskui pahoinpitelyllä omalla videollaan.

Poliittinen kuolemantuottamus ilman muuta. Mikään anarkistien tai muiden ryhmien viime aikojen tempaus ei ole tähän verrattavissa, mitenkään. Lässyttävät Sipilä, Orpo ja muut vätykset mitä hyvänsä.

Risto Laine

Politiikka ja tietynlainen sellainen. Ei otsikoita, ei parrasvaloja, ei keskustelua, jaottamista, halventamista, syyttelyä jne. Tässä on resepti, joka on johtanut siihen mitä elämme tällä hetkellä. Pahoinvoiva euooppa ja erittäin pahasti sellainen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Minusta kysymys on siitä että natseja on tuettu establishmentissa.

Risto Laine Vastaus kommenttiin #8

Sini! Kas, kun ei Norjalaisia valaanpyytäjiä, sekin tästä vielä puuttuisi.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Näin oli uhri poliisille sanonut: ''Uhri itse on kertonut siitä tapahtumasta, että hän on mahdollisesti ohi mennessään sylkäissyt.''

Eipä kai räkäisy kuitenkaan anna oikeutta pahoinpitelyyn, mutta kannattaa jälleen kerran odottaa, että poliisi tutkii, eikä täällä kaiketi meidän kannata oikeutta jakaa.

Käyttäjän HannuTaskinen kuva
Hannu Taskinen

Kohtuullista todeta mitä Elomaa myös sanoi:
"Elomaa neuvoo myös, ettei ulkopuolisten kannattaisi mennä kiihkoilijoitten sekaan, vaan antaa viranomaisten hoitaa ne.
Mielenilmaukset ilman väkivaltaa on sallittava, mutta väkivallalta on otettava heti siivet pois”, Elomaa linjaa ja korostaa myös, että Asema-aukion tapahtumat tulee ensin tarkoin tutkia, ennen kuin ketään tuomitaan".
Olen hänen kanssaan ehdottomasti samaa mieltä.

Jukka Laine

Isoin kysymys tässä ei ole kuka räkäisi ja kuka tönöisi koska seuraukset ovat ilmiselvät, vaan se saiko uhri asianmukaiset tutkimukset päävammaansa. Terveydenhuoltomme tila on ollut tapetilla ja tosiaan toivoisi median ( kukaan muu ei voi vaikuttaa) selvittävän tätä asiaa joka koskettaa meitä kaikkia. Varmasti uhrin kuolinsyytä selvitetään, mutta selvittää pitää myös se oliko hoito ja tutkimukset riittävää ja asianmukaista.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Isoin kysymys on että establishmentti pressaa myöten ja Teemu Selännettä ja niin edelleen ovat sulkeneet silmänsä sekä natsijärjestäytymiseltä että natsahtamisesta vallan ytimissä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Miten sä pystyt elämään tuon kauhean epäluulosi ja vihasi kanssa, pressa ja selänne, voi hyvä ihminen sun on niin yli hilseen kulkevia höpötyksiä.

Tästä maasta et tunnu oikein pitävän, kun näät koko ajan mörköjä ja rasisteja kaikissa ihmisissä, jotka ovat eri mieltä kanssasi.

Jotenkin masentavaa ja surullista tuo sun asenne, koita joskus keksiä jotain muuta mietittävää.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #17

Puheena on natsien poliittinen väkivalta spesifinä tapauksena Helsingin Elielinaukiolla. Kun osallistun keskusteluun siitä saan monessa ketjussa, eikä vaan Ritalalta kuulla kuten yllä että "näät natseja kaikkialla".
Yhdellä tavalla tuollainen hämmentävä puhe on tehokasta. Tuotahan manööveriä äärioikeisto usein käyttää palstoilla. "Sini se näkee rassisteja kaikkialla". Kun se tänä iltana on noin konkreettisen kahjoa se jotenkin riisuutuu vain älyttömäksi pahuudeksi selvästi ja kirkkaasti valaistuna. Siinä se katala temppu roikkuu kaikessa rumuudessaan. Olen ollut sen hyökkäyksen kohteena niin usein mutta saamatta kiinni että mitä inhottavaa äsken tapahtui. Nyt kun se tässä asetelman jyrkyydessä ja pelkistyneisyydessä paljastuu se myös menettää tehonsa.
Kuten Kai Nieminen tuolla mainitsi, äärioikeiston viha kohdistuu meihin suomalaisiin, jotka ovat eri mieltä. Yksi vihan muoto on kielellinen hämmentäminen, liukuvuus, tahallinen solvaava epämääräisyys ja tässä kuvaamani alistustekniikka.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #37

S.L:"Yksi vihan muoto on kielellinen hämmentäminen,.."

Tässä Sini on ainakin itse mestari. Sanoja peräkanaa, ilman mitään järkevää sisältöä. Toki sieltä erottuu yleisesti, natsi, persu, putinisti jne. liitteeksi muutama sivistyssana.
Peukutus varma Elkamalta, usein myös rayban-ryhmältä.

Jukka Laine

Tuokin näkökulma on iso kysymys osalle meistä. Nuoret vihaiset miehet aktivoituvat kun sylkee ja esittää halveksuntansa (ylemmyyden).

Tapaturmia ja pahoinpitelyitä sattuu joka päivä. Nyt kun on iso haloo, niin toivoisi myös tietoa onko uhri saanut riittävän tutkimuksen, joka kiinnostaa ainakin minua.

Jukka Mäkinen

"Isoin kysymys on että establishmentti pressaa myöten ja Teemu Selännettä ja niin edelleen ovat sulkeneet silmänsä sekä natsijärjestäytymiseltä että natsahtamisesta vallan ytimissä."

Eihän tuon pitäisi olla sinulle kysymys. Onhan selvää että Teemulla ja Saukilla ole aikaa seurata natsijärjestäytymistä kun kaikki aika menee putinismiin ja persuiluun. Ai niin ja rasismiin, ettei unohtuisi.

Käyttäjän AnttiJuhaniKasvio kuva
Antti Kasvio

Kiitos keskustelun ulottuvuuksia aika realistisesti heijastelevista kommenteista!

Yksi murhenäytelmän iso kysymysmerkki liittyy poliisin toimintaan.
Jos kerran vastarintaliikkeen kaltaiselta järjestöltä on tullut kokoontumisilmoitus, on ollut aikamoista riskinottoa olla lähettämättä poliisista ketään edes vähän katsomaan mitä siellä varsinaisesti tapahtuu. Ja jos joku henkilö pahoinpidellään noin julkisella paikalla tajuttomaksi, yleensä sentään tehdään hälytys ja pahoinpitelijät yritetään ottaa välittömästi kiinni. Tässä tapauksessa herrat ilmeisesti kävelivät kaikessa rauhassa kenenkään estämättä paikalta.

Nyt tiedämme, ettei poliisi ottanut ketään kiinni tutkimuksia varten vaan että mies ilmeisesti komennettiin itse ilmoittautumaan. Ehkä vain varsinainen nyrkinheiluttaja asetetaan syytteeseen pahoinpitelystä ja kuolemantuottamuksesta, ja sillä asian toivotaan tulevan kuitatuksi.

Ei tarvitse olla kovin ihmeellinen äärioikeistolaisuuden asiantuntija tietääkseen edes sen, että tämänkaltaiset järjestöt rakastavat sotilaallista kuria. Ei tuollaisessa porukassa kukaan ryntää kenenkään päälle muutoin kuin pomonsa käskystä. Toiminnan tähänastisen munattomuuden – anteeksi alatyylinen ilmaus – perusteella lienee aika realistista olettaa, ettei poliisi ainakaan tällä ulottuvuudella tule pääsemään tutkimuksissaan kovin pitkälle.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Poliisin mukaan ei tullut:

SVL jätti järjestön nimen ilmoituksesta pois - "Totta kai olisi muuttanut asiaa"

Poliisille sähköpostitse annettu ilmoitus lehtisten jakamisesta oli kirjattu yksittäisen henkilön nimellä.

Ylikomisario Juha Hakolan mukaan poliisilla ei ollut mitään mahdollisuutta arvioida tilaisuuden todellista luonnetta annetuilla tiedoilla.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016091822335858_u...

Käyttäjän AnttiJuhaniKasvio kuva
Antti Kasvio

Voihan poliisi vähentää spekulaatioita asiasta julkistamalla sähköpostitse saamansa ilmoituksen sisällön.

Risto Laine

Poliisin mukaan: "SVL jätti järjestön nimen ilmoituksesta pois"

ja tietää myös kertoa:

28-vuotias Jimi ehti kotiutua sairaalasta pahoinpitelyn jälkeen torstaina, mutta menehtyi yllättäen aivoverenvuotoon perjantai-iltana.

- Tutkinta lähtee tässä vaiheessa siitä, että näillä on syy-yhteys, mutta tässä tulee oikeuslääketieteellinen kuolemansyyn selvittäminen, jossa asia on tarkemman tarkastelun kohteena, Kruskopf sanoo.

Tilanne on auki vielä ja yhtä jos toista varmaan tulee esille.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Niinpä, poliisin mukaan osaa ohikulkijoistakin on kuultu ja tavoittamattomia pyydetty ilmoittautumaan.

Käyttäjän NikoHaapaniemi kuva
Niko Haapaniemi

"Ehkä vain varsinainen nyrkinheiluttaja asetetaan syytteeseen pahoinpitelystä ja kuolemantuottamuksesta, ja sillä asian toivotaan tulevan kuitatuksi."

Jos jos jos... Ja jos on piripäissään haastanut riitaa ja sairaalasta lähdettyään vetänyt erinäisiä asioita jotka johtaneet kuolemaan, niin voi olla että kyseistä mielenosoittajaa ei tuomita mistään. Turha spekuloida ennenkuin asiat selviävät tarkemmin.

Siinä tosin olen samaa mieltä että poliisin olisi pitänyt olla paikalla alusta asti tuolla.

Käyttäjän MattiJuhani kuva
Matti Loikkanen

"Samaan aikaan kuolemasta aivan ilmeisesti vastuussa oleva uusnatsiporukka kulkee vapaalla jalalla lukuunottamatta yhtä Helsingin poliisin kuultavaksi haettua miestä"

Olisko aikaa odotella viikonlupun yli kunnes tutkinta on tehty ja raportit kirjoitettu ennenkun ketään lynkätään?

Hyvää viikonloppua herra presidentti ja herra pääministeri!

Käyttäjän pahis kuva
Samuli Pahalahti

"Ja jos joku henkilö pahoinpidellään noin julkisella paikalla tajuttomaksi, yleensä sentään tehdään hälytys ja pahoinpitelijät yritetään ottaa välittömästi kiinni. Tässä tapauksessa herrat ilmeisesti kävelivät kaikessa rauhassa kenenkään estämättä paikalta."

Kyllähän siitä tehtiin hälytys ja poliisi tuli paikalle. Pahoinpidelty henkilö oli kuitenkin itse poistunut paikalta kaveriensa avustamana ennen poliisien ja ambulanssin tuloa. Tästä voisi veikata, että poliisi antoi SVL:n poistua paikalta vapaasti, koska se kuuli ainoastaan heidän näkemyksensä tapahtumien kulusta, joka oli varmasti väritetty heille edulliseen muotoon.

Aika hankala tässä tapauksessa on syyllistää poliisia. Asia kun olisi selvinnyt nopeammin jos pahoinpidelty ja hänen kaverinsa olisivat odottaneet poliisia ja kertoneet oman versionsa asiasta. Nyt pahoinpidellyn omaa kertomusta päästiin kuulemaan vasta kun hän oli sairaalassa, ja lehdissä liikkuneen tiedon mukaan hänen kaverinsa ei ole vieläkään ottanut mitään yhteyttä poliisiin.

"Ehkä vain varsinainen nyrkinheiluttaja asetetaan syytteeseen pahoinpitelystä ja kuolemantuottamuksesta, ja sillä asian toivotaan tulevan kuitatuksi."

Nykyisten tietojen perusteella ei voi oikein mitään muutakaan olettaa. Jos kuoleman syynä on aggressiivisen henkilön tönäisy kauemmaksi, ei siitä oikein voi antaa syytettä mistään muusta kuin kuolemantuottamuksesta.

Käyttäjän MattiJuhani kuva
Matti Loikkanen

Antti, rauhoitu! Tästä tapausesta tuskin tulee vehervasemmiston lyömäkeppi.

Tässä ote HS uutisista asiasta.
"Emme tiedä aivan varmaksi, oliko juuri pahoinpitely kuoleman syy."

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Tämä tiedetään nyt:

http://yle.fi/uutiset/helsingin_asema-aukion_pahoi...

Kyseessä olisi ensi-iskun väkivaltaa kannattavan järjestön perustajajäsenen itsensä tunnustama törkeä pahoinpitely, josta tulisi linnaa, vaikkei kukaan olisi kuollutkaan.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Kannattaisi miettiä miksi tuollaisia äärijärjestöjä Suomeen syntyy juuri nyt. Samaa miettimistä kehotettiin harrastamaan jo muutama vuosi sitten kun näitä äärijärjestöjä nousi muualla Euroopassa je Kreikassa pääsi jopa parlamenttiin. Syyt siis tiedetään mutta niistä ei saa keskustella koska hys hys, meillä on unelma.

Niko Sillanpää

Voi nyt Pyhä Yksinkertaisuus.

0) Tapahtuneesta on viikko aikaa. Miksi kukaan korkeissa asemissa olevista poliitikoista kommentoisi tapahtunutta nyt viikon päästä viikonloppuna?

1) Pahoinpidellyn kuolinsyyntutkinta on kesken. Hän kuoli vajaan viikon tapahtuman jälkeen päästyään jo sairaalasta. Toistaiseksi ei siis edes tiedetä, mihin hän tarkalleen ottaen kuoli.

2) Kuollut henkilö ei ollut poliittinen toimija. Ei ole myöskään viitettä, että pahoinpitelijän motiivi olisi poliittinen. Kuollutta henkilöä ehdittiin kuulustelemaan ja hänen itsensä mukaan tapahtumaketju sai alkunsa siitä, että hän sylkäisi mielenosoittajaa. Kyseessä ei siis ole mikään "poliittinen murha" tms.

3) Epäiltyjä on yksi, ei "porukka".

4) Epäilty ilmoittautui itse poliisille.

5) Epäilty ja pahoinpidelty ovat samaa etnisyyttä. Teko ei siis ole rasistinenkaan.

Eli koettakaa nyt lopettaa tuo naurettava kohkaaminen ja koohottaminen, viranomaisten ja poliitikkojen toiminnassa ei ole objektiivisesti ottaen moitteen sijaa.

Tämä ei päde pelkästään Kasvioon, vaan myös esim. "perustuslakiblogin" kirjoittajiin, jotka lähtivät heti tätä asiaa spinnaamaan. Ei toki yleisellä tasolla väkivaltaisen ekstremismin kieltämiseen liittyen, vaan turvautumalla epämääräiseen käsitteeseen "organisoitunut rasismi", koska muutoinhan saattaisi mennä pesuveden mukana heidän lemmikkinsä islamilainen ekstremismi ja äärivasemmistolainen ekstremismi.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Äärinationalistinen porukka on järjestänyt mielenosoituksen ilmoittamatta tilaisuuden luonteesta. Suomen Vastarintaliikkeen toiminta on poliittista toimintaa.

Kuollut henkilö ei ollut poliittinen, pahoinpitelijä sen sijaan syyllistyi pahoinpitelyyn osallistuessaan poliittiseen toimintaan.

Vastarintaliike julkaisi teon jälkeen nettiin videoita, joissa uhria hoidetaan paikan päällä. Videoiden saatesanointa todetaan mm., että joutuivat "kasvattamaan" uhria. Videoiden viesti vaikutti ensi alkuun siltä, että kyse oli yhteisön toiminnasta. Vasta uhrin menehdyttyä tekijä onkin yllättäen yksi henkilö ja muut olivat vain seuraamassa. Tekijä ilmoittautui poliisille vasta uhrin kuoltua.

Käypä tavaamassa taas sitä mv-julkaisua. Rasistien vihapuheet eivät kohdistu juuri koskaan etnisiin vähemmistöihin. Ne kohdistuvat meihin valtaväestöön kuuluviin kansalaisiin, jotka uskallamme olla kanssanne eri mieltä. Vastarintaliikkeen toiminnalla on poliittinen päämäärä. Toiminta tarvitsee ulkopuolisen kohteen, jota syytetään. Silti toiminnalla keskitytään nujertamaan ja hiljentämään poliittiset vastustajat.

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama

Kai, menet asioiden edelle kuten niin moni muukin. Tullut jopa sellainen kuva että vihervasemmisto (tai ainakin osa heistä) on äärimmäisen onnellinen että tämä kuoleman tapaus tapahtui ja sillä tehdään nyt siekailematta politiikkaa!

Niko Sillanpään lista yllä oli hyvä. Ja odotetaan nyt herran jestas sitä kuolemansyyn tutkintatulosta ennen liikoja mesoamisia!

Muuten, jos kuollinsyy todellakin on tuo tilaisuudessa tapahtunut kaatuminen, niin silloin miestä hoitanut lääkäri on syyllistynyt merkittävään virkavirheeseen kun oli hänet vakavasti vammautuneena kotiuttanut. Eli siinä tapauksessa kuolemantuottamussyyte tulee tönäisijän lisäksi myös lääkärille.

Itsellä tosin sellainen fiilis että kuoleman syy onkin ihan jossain muualla eli liittyy huumausaineisiin kuten huhut vellovat. Mutta odotetaan nyt sitä tutkinnan valmistumista kumminkin ennen kuin julistellaan sitä taikka tätä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #52

"Itsellä tosin sellainen fiilis että kuoleman syy onkin ihan jossain muualla eli liittyy huumausaineisiin kuten huhut vellovat. Mutta odotetaan nyt sitä tutkinnan valmistumista kumminkin ennen kuin julistellaan sitä taikka tätä."

Kukahan tässä nyt menee asioiden edelle kun oikeuslääketieteellisen kuolemansyyntutkimuksenkaan tulos ei ole tiedossa. IL julkaisi isän kertoman:

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016091722330783_u...

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama Vastaus kommenttiin #53

Odotellaanpa nyt kuitenkin sitä lääkärin raporttia, jookos. Näet mies oli kotiutettu ja sitten tehnyt ties mitä. Ja sen ties minkä tekemisen takia on myös voinut kuolla. Eli ei nyt niin innokaasti olla hyppimässä niihin johtopäätöksiin. Mulla itsellä omat fiilikseni asiasta ihan niin kuin jollain muilla on toisenlaiset fiilikset asiasta, mutta kenenkään fiilikset ei tässä tapauksessa kerro mistään mitään. Eli odotetaan nyt ihan rauhassa niitä tuloksia ennen kuin aletaan mesoamaan yhtään mitään.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #54

"Näet mies oli kotiutettu ja sitten tehnyt ties mitä. Ja sen ties minkä tekemisen takia on myös voinut kuolla."

Jäljet ilmeisesti johtavat huhujen sylttytehtaalle.

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama Vastaus kommenttiin #57

Seija, ja toiset jäljet toiselle sylttytehtaalle. Huumeoletusten "sylttytehdas" on muuten suomi24 eikä se mitä itse olettelet.

Mutta odotellaan nyt herran jestas niitä kuolemansyyrapotin tuloksia! Minulla on asiasta omat (ennakko)luuloni ja sinulla omasi. Mutta meillä kummallakaan ei ole minkäänlaista tietoa kumman (ennakko)luulot ovat oikeita. Ties vaikka ei kummankaan!

Tästä aiheesta on ihan turha väitellä koska pian meillä on asiasta mustaa valkoisella ja silloin yhden tahon (ennakko)luulot osoittautuvat vääriksi ja toisten oikeiksi. Jos esim. minä olen väärässä niin pystyn silloin myöntämään että minä olin väärässä. Jos sinä olit väärässä niin pystytkö silloin sinä myöntämään olleesi väärässä vai kiistätkö kaiken?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #59

"Huumeoletusten "sylttytehdas" on muuten suomi24 eikä se mitä itse olettelet."

En seuraa niitä enkä oletakaan mahdollisesta valikoimasta mitään.

"Jos sinä olit väärässä niin pystytkö silloin sinä myöntämään olleesi väärässä vai kiistätkö kaiken?"

Missä mielestäsi voisin olla väärässä, lainaamassani poliisin lausunnossako? En ole väittänyt yhtään mitään, linkkasin uutiseen isän kertomasta ottamatta siihenkään kantaa.

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama Vastaus kommenttiin #63

Seija, tällä hetkellä kylläkään poliisi sen enempi kuin minä tai sinäkään ei tiedä kuolinsyytä. Lääkärit selvittävät sitä ja he kertovat aikanaan. Tosin koska teillä näyttää jo olevan satavarma tieto kaikesta niin ihan turhahan tästä sitten on väitellä. Te kun jo tiedätte ja minä en.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #66

"Tosin koska teillä näyttää jo olevan satavarma tieto kaikesta niin ihan turhahan tästä sitten on väitellä."

"teillä" - keitä mahdat tarkoittaa? Ja päin vastoin, itse olet yrittänyt vihjailla kuolinsyystäkin ilmoittaen peräkaneettina että ei mennä asioiden edelle - ei se vihjailujasi mitätöi.

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama Vastaus kommenttiin #70

Seija, en toki tiedä kuulutko sinä "heihin" mutta ainakin kaikki lehtitoimittajat, yms. tuntuvat tasan tarkkaan tietävän kaiken.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #74

Iltapäivälehdet toki tekevät otsikoita ja ovat haastatelleet isää, ystäviä jne. mutta muutoin on ollut lähinnä poliisin tiedotteita, joissa ei tutkinnan tässä vaiheessa ole tarkkoja tietoja.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #52

Eihän potilaan kuolema ollut jutun kannalta merkittävä. Sen sijaan päävammaan johtaneet tapahtumat olivat.

Pahoinpitely laittomasti järjestetyssä poliittisessa - tai vähintään poliittisluonteisessa tapahtumassa - on se, josta mielestäni pitää keskustella.

Suurin turvallisuusriskimme on nimenomaan se, että kansa jakautuu kahtia ja eri osapuolet ovat kohdistavat vihapuhetta ja nyt myös vihatekoja toisiaan kohtaan.

Väkivallanteon tuomitsemisen ei pitäisi olla vaikeaa. Kaikki tämä selittelysi hoitovirhaen mahdollisuudesta on täysin tarpeetonta. Väkivaltainen teko on tapahtunut, mies vammautui teon seurauksena ja joutui sairaalahoitoon. Eikö tämä ole kiistatonta? Mikset voi sanoa Vastarintaliikkeen toimineen väärin? Eikö tällaisen väkivallan ehkäisemisellä mielestäsi saisi tehdä politiikkaa?

Pahimmillaan raadollisuus näkyy siinä, että menehtynyttä, hänen elämäänsä ja elämäntapaansa on jo sosiaalisessa mediassa ja vihasivustoilla alettu arvostella. Itsekin käytät myös tätä iljettävää alustaa kommenttisi lopussa.

Varsinaista väkivaltaista tekoa vähätellään monella tavalla. Sinä käytit niistä paria.

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama Vastaus kommenttiin #58

Kai, väkivaltainen teko tapahtui kun tämä nyt kuollut alkoi itse ensin väkivaltaiseksi. Silloin usein sattuu. Tosin oma veikkaukseni kylläkin on että kuollinsyy on huumeet, ei väkivalta, mutta odotellaan nyt niitä tuloksia, jookos?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #61

Tämä on jo neljäs kommentti, jossa ensin itse esität omia käsityksiäsi tapahtumasta ja kuolinsyystä ja heti siihen perään, että odotellaan ensin tuloksia (tehosanoilla "jookos" tai "herran jestas" j.n.e.)

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama Vastaus kommenttiin #62

Et siis halua odottaa lääkärien raporttia vaan tiedät jo 100-varmasti syyn kuolemaan? Olkoon sitten niin. (Sellasten 100-varmojen tietäjien avulla muuten keskiajallakin ne tuomiot julistettiin. Kun tiesi jo etukäteen 100-varmasti kaiken niin ei tarvinnut tuhrata aikaa asioiden tutkimiseen... Tehokasta!)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #64

Olenko jossain ilmoittanut tai edes vihjannut tietäväni kuolinsyytä? Jos haluat käyttää olkiukkoja, niin tee se edes hiukan enemmän taiten, etteivät harakatkin ala sinulle nauramaan.

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama Vastaus kommenttiin #65

Juha, ainakin kaikki lehtitoimittajat, Husu Hussein ja eilen muistotilausuudessa illalla olleet näyttävät tietävän.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #61

Nyt käytit jo kolmatta vähättelevää argumenttia.

Mielestäsi pahoinpitelyn uhri ansaitsi tulla pahoinpidellyksi?
Mitä jos lakkaisit spekuloimasta ja odottelisit tutkinnan tuloksia. Sillä välin voisit peilin edessä harjoitella lausetta: "Väkivallan käyttö poliittisessa tilaisuudessa on väärin."

Luulisin muutaman kymmenen toiston riittävän.

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama Vastaus kommenttiin #69

Kai: "Mielestäsi pahoinpitelyn uhri ansaitsi tulla pahoinpidellyksi?"

Ja missäköhän sanon näin?!? Älä laita sanoja suuhuni!

Minä sanoin: "Kai, väkivaltainen teko tapahtui kun tämä nyt kuollut alkoi itse ensin väkivaltaiseksi. Silloin usein sattuu."

Missä mukamas väitän että pahoinpidelty ansaitsi tulla pahoinpidellyksi?!? En tasan yhtään missään! Sen itsestään selvän faktan toteaminen että jos alkaa tappelemaan, niin voi sattua, ei ole puolustelua yhtään millekään vaan yleisesti tunnetun faktan toteamista.

Ja siis edelleenkään sinä enkä sen puoleen minäkään tiedä sitä oikeaa kuolinsyytä, joten odotetaan nyt niitä lääkäriraportteja, jookos. Muutenkin pitää kohta muita hommia tehdä kuin roikkua netissä väittelemässä turhuuksia asiasta, josta noin oikeasti kukaan ei vielä tiedä totuutta vaikka jotkut niin kuvittelevatkin tekevänsä.

Käyttäjän pahis kuva
Samuli Pahalahti Vastaus kommenttiin #58

"Eihän potilaan kuolema ollut jutun kannalta merkittävä. Sen sijaan päävammaan johtaneet tapahtumat olivat."

Itsekin olen ihan samaa mieltä siitä, että kaikkeen väkivaltaan on puututtava ja se on tuomittava, mukaan lukien töniminen. Kuten nytkin näimme, sillä voi olla kohtalokkaita seurauksia.

"Pahoinpitely laittomasti järjestetyssä poliittisessa - tai vähintään poliittisluonteisessa tapahtumassa - on se, josta mielestäni pitää keskustella."

Kyseessä ei ollut mikään laiton tapahtuma. Flaijereiden jakaminen julkisella paikalla on täysin laillista toimintaa. SVL oli myös ilmoittanut siitä poliisille, tosin ilmeisesti harhaanjohtaen heitä tekemällä sen yksityishenkilön eikä järjestön nimissä. Mutta sekään ei tietääkseni ole rikollinen teko.

Itseäni kuitenkin ihmetyttää miten voimakkaasti kaikki äärioikeiston väkivalta ollaan tuomitsemassa, mutta äärivasemmiston annetaan toimia ihan rauhassa. Esimerkiksi taannoisessa Rajat kiinni! -mielenosoituksessa vastamielenosoittajat varastivat eräältä henkilöltä hänen kännykkänsä, ja kun hän yritti saada sen takaisin, hänet hakattiin porukalla. Tämä jäi videolle joten tapaus oli ihan selvä. Mediassa kukaan ei kuitenkaan valittanut poliittisesta väkivallasta, jollaista tämä tapaus ihan selvästi oli.

Toinen ja vielä pahempi tilanne sattui viime vuoden itsenäisyyspäivänä, kun suuri joukko vasemmistolaisia hyökkäsi soihtukulkueen kimppuun tarkoituksenaan pahoinpidellä siihen osallistujia. Kulkue itsessään oli rauhallinen ja tunnustukseton, hyökkäys tapahtui ihan puhtaasti sen takia koska siihen osallistui vääriä poliittisia mielipiteitä omaavia ihmisiä.

Miksei tällaiseen vaadittu tiukkaa suhtautumista? Poliisi joutui ottamaan kiinni 130 väkivaltaista mellakoitsijaa. Kyseessä ei ollut mikään pikkujuttu, vaan etukäteen suunniteltu laajamittainen hyökkäys.

Hieno homma, jos vastustat äärioikeistolaisten väkivaltaa. Mutta muista vastustaa kaikkea väkivaltaa, myös sitä joka ei ole äärioikeistolaisten tekemää. Sitäkin nimittäin on tapahtunut ja tulee ihan varmasti tapahtumaan vielä monta kertaa tulevaisuudessa.

Käyttäjän HannuTaskinen kuva
Hannu Taskinen

Pekka Saurinkin oli oikein pakko tulla suremaan Jimi Karttusta, eipä tainnut käydä suremassa Arto Mikkosta Kajaanin Otamäessä.
Jimi Karttuselle annettiin nimi ja kasvot, Arto Mikkosesta tehtiin vain kuolleena löydetty kajaanilainen mies. Mistähän mahtaa olla oikein kyse? Ihmisten manipuloinnista väittäisin. Samalla asialla on tämän plogin kirjoittaja.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Jimi Karttusen isä antoi pojalleen nimen ja kasvot. Myös Kajaanin uhri sai nimen, kasvot ja surijoita. Kummallista kateutta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Arto Mikkosesta tehtiin.....Niin kuka teki? Etkö arvosta hänestä tehtyjä muistelukirjoituksia? Sinullehan tässä helsinkiläinen on tärkeämpi.

Käyttäjän Ansatsi kuva
Kauko Kaaresoja

Ei mitään suhtaa esim. Hesarissa-siis nettihesarissa näillä kahdella uutisella. Nyt kuulema koko maa suree tätä "uusnatsien uhria", en nähnyt Hesarissa mitään vastaavaa Arto Mikkosen kohdalla, hyvin manipuloivaa ja asenteellista. Minä näen tämän manipulaation vaarallisempana kuin näitten natsipoikien kerhoilun. Mikkosesta tehtiin pelkkä raato, mutta tämä huumenuorukainen, joka kävi räkimässä mielenosoittajia on kansallissankari ja uhri ja marttyyri ja ties mitä. Että näin.

Mutta tosiaan poliisitutkintakin on kesken.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #40

Tietysti poliittinen murha on iso juttu.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #41

Poliisi tutkii, mutta ei tuosta murha-nimikkeellä tuomiota saa ellei sitten joku mennyt viikon päästä murhaamaan miehen eli lääkäristä pääsi jo ja sen jälkeen joku olisi murhannut....... en käsitä miksi pitää asioita noin vääntää täällä Uuden Suomen blogeissakin, vaikkei mitään kunnon tietoja vielä edes julkistettu. Pahimmillaan kääntyy itseä ja omia ajamiaan asioita vastaan mikäli poliisin julkaisemat tiedot myöhemmin näyttävät jotain muuta. Sama käynyt pelkästään tänä vuonna jo sen verran monesti että nyt se vasta noloksi kävisi.

Viime kerralla pahoinpitelyksi väitetty (väite: 10 henkilöä pahoinpiteli raskaana olevan naisen) tapaus ei sitten ollutkaan sitä ja lehdet joutuivat pahoittelemaan (useampi kommentoija ei sitä tehnyt vaikka oli mitä väitteitä esittänyt.. ei sopinut enää omaan agendaan). Ja kaikki vain siksi että sanottiin vaikka mitä ennenkuin tiedettiin juuri mitään. Turha tehdä samoja virheitä miljoonaan kertaan. Poliisitutkinta taaskin kesken ja kaikenlaisia väitteitä löytyy somesta.

Selvältä näyttää lähinnä että pahoinpitely tapahtui. Siitä n. viikko eteenpäin ja mies oli päästetty sairaalasta ja seuraavana päivänä hän valitettavasti menehtyi. En ainakaan itse spekuloisi näillä tiedoilla ihan kamalasti. Voisi olettaa että suurella todennäköisyydellä pahoinpitely liittyy kuolemaan, mutta sitäkään ei ole varmistettu. Varmasti aikanaan asiasta tiedotetaan kyllä.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen Vastaus kommenttiin #41

Onhan murha iso juttu mutta miten murha liittyy tämän blogin aiheeseen?

"Murha on harkittu ja tahallinen ihmisen tappaminen tai kuoleman aiheuttaminen, joka toteutetaan paheksuttavin keinoin, ilman provokaatiota ja osoittaen rikollista mielenlaatua. Murhan tehneestä henkilöstä käytetään nimitystä murhaaja."

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #41

Ilmeisesti Sinin pitäisi selvittää mitä tarkoittaa murha. Eikä tuo peesaajallekaan pahaa tekisi.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Eikös Pekka Sauri ole nimenomaan Helsingin apulaiskaupunginjohtaja? Kajaanissa varmaan olisi oletettavaa, että paikallisviranomaiset siellä voisivat menetellä samoin.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

No onhan se ollut alusta asti selvää ettei näiden Immosen isänmaallisten soturien kohdistama uhka koske pelkästään joka ikistä maahanmuuttajaa vaan myös joka ikistä eri mieltä olevaa eli ns 'suvakkia' eli noin 99% kansasta.

Kun somekommenttien mukaan suvakit on tapettava niin siinäpä niille sarkaa.
Kyllä näistä ennalta varoitettiin mutta kun ei tahdottu uskoa niin ollaan sitten itse kaivamassa omaa hautaamme. Sitä saa mitä tilaa.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Kannattaisi nyt ihan kaikkien odoitella tutkinnan valmistumista. Sen verran tunteet pinnassa tehtyjä äkkijohtopäätöksiä ilman tarkkoja tietoja joka suuntaan että olen ihmetellen seurannut uutisointeja saati sitten haudoilla tanssimista eri blogeissa sun muissa kannanotoissa. Poliisi kyllä kertoo aikanaan tapauksesta lisää.

Some täynnä erilaisia spekulaatioita loputtomiin ja tuskin väitteiden aitoudesta monikaan selvillä, muuta kuin että mies kuollut ja kuolema voi liittyä pahoinpitelyyn, joka tapahtui viikkoa aikaisemmin (poliisi ei siis ole vielä vahvistanut tätäkään ja tuskin vahvistaa ennen kuolinsyytutkintaa). Mediaakin viedään oikein kunnolla taas samoin kuin saatu monet poliitikot mukaan vaikka tuskin heilläkään vielä mitään kunnon tietoja on.

Vastarintaliikkeen hölmöys järjestönä nyt sitten on useimmille kai melko selvää, mutta pitäisikö se kieltää ja kuinka monta muuta porukkaa mikäli kieltolinjalle lähdettäisiin pitäisi kieltää... ja onko siitä hyötyä, kun aikaisemmin totesivat viranomaiset ettei olisi. Kaikin mokomin asiaa voi tutkia uudestaan.

Käyttäjän Ansatsi kuva
Kauko Kaaresoja

En puolusta natsiarvoja, mutta arvostaisin sitä, että joku porukka on löytänyt jotain arvoja. Youtubessa näkee insertissä, kuinka joku nuori nainen huutaa kurkku suorana yhdelle vastarintaliikkeen hepulle: Etkö yhtään häpeä seisoa siinä! Olisi mielenkiintoista tietää, mitkä arvot ohjaavat tuollaiseen käyttäytymiseen ja kumpi on se hölmömpi osapuoli.

Toivottavasti Suomen nuoriso löytää rakentavia ja elämää edistäviä arvoja ja saavat myös kunnioitusta edes siitä, että ovat löytäneet.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Erikoinen näkemys suorasta kurkusta.

Käyttäjän Ansatsi kuva
Kauko Kaaresoja

Älä viitsi näsäviisastella, varmasti ymmärrät tämän verran suomen kielen sanontoja!

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #94

En olisi niinkään varma tuon ymmärtämisen kanssa.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Perussuomalainen Kaaresoja voi lyhyen uutiskatsauksen perusteella perehtyä näihin "jonkun porukan" (uusnatsit) löytämiin "joihinkin arvoihin". Niihin kuuluu väkivallan käyttäminen tavoitteiden saavuttamiseen.

Jatkavatko puolueen jäsenet edelleen flirttailua näiden porukoiden kanssa on puolueen ohjelmallisen ja todellisen politiikan kannalta iso rajapyykki.

Käyttäjän Ansatsi kuva
Kauko Kaaresoja

Väärin, ilman tietoa leimaat minut perussuomalaiseksi, jota en ole. Loukkaus tuokin. Hölmöä sinänsä.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #95

Profiilissasi lukee puolueen kohdalla Perussuomalaiset. Jos tuo on virheellinen tieto, muuta se. Lisää myös tunnistettava kasvokuva profiiliisi. Puheenvuoro edellyttää sitä.

Käyttäjän AnttiJuhaniKasvio kuva
Antti Kasvio

Kiitos jälleen kommenteista, vaikka toki blogistina toivoisin keskustelun ennemmin lisäävän ymmärrystä kuin kärjistävän vastakkainasettelua.

Yhdestä asiasta olen huolestunut. Perustuslain 7 §:n mukaan jokaisella suomalaisella ”on oikeus elämään sekä henkilökohtaiseen vapauteen, koskemattomuuteen ja turvallisuuteen”. Lisäksi jokaisella on oikeus ilmaista vapaasti oma mielipiteensä. Hallitusvallan – jota käyttävät tasavallan presidentti ja valtioneuvosto – kantavat vastuun näiden oikeuksien toteutumisesta käytännössä. Nyt hallitusvalta on epäonnistunut traagisella tavalla yhden yksilön kohdalla näiden perustuslaillisten tehtäviensä toteuttamisessa. Tästä huolimatta sen paremmin pääministeriltä kuin tasavallan presidentiltäkään ei ole tähän mennessä irronnut edes ensimmäistä surunvalittelua uhrin omaisille.

Onko tämä uusi merkki Suomen suomettumisesta? Onhan tunnettua, että Venäjällä ollaan parhaillaan aktiivisesti perustamassa uutta äärioikeistolaista internationaalia.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Juuri tuo minuakin vaivaa. Kun Hesari halusi lausuntoja kolmelta poliitikolta, Risikko, Elomaa ja muistaakseni Kaikkonen olisi esim Elomaa voinut tyytyä vaan ilmaisemaan surua sen sijaan että sekaantui kestämättömään sloganinheittoon.
On kuin hän ei näkisi rajoja joiden yli vaan ei mennä, varsinkaan kestämättömillä selittelyillä. "Natsien teko on ymmärrettävä koska puolueemme litania." Se että ps-litania on lähes sama kuin natsien tarrojen viesti ei Elomaata hetkauta.
Minä tulen puhumaan tästä Elomaan lausunnosta vielä pitkään. Sitä ei voi sulattaa.

Käyttäjän pahis kuva
Samuli Pahalahti

"Kiitos jälleen kommenteista, vaikka toki blogistina toivoisin keskustelun ennemmin lisäävän ymmärrystä kuin kärjistävän vastakkainasettelua."

Kirjoituksesi oli kyllä sen verran vääristelevä ja liioitteleva, että on aika hankala kuvitella tarkoituksenasi olleen vastakkainasettelun välttäminen.

"Perustuslain 7 §:n mukaan jokaisella suomalaisella ”on oikeus elämään sekä henkilökohtaiseen vapauteen, koskemattomuuteen ja turvallisuuteen”. Lisäksi jokaisella on oikeus ilmaista vapaasti oma mielipiteensä. Hallitusvallan – jota käyttävät tasavallan presidentti ja valtioneuvosto – kantavat vastuun näiden oikeuksien toteutumisesta käytännössä. Nyt hallitusvalta on epäonnistunut traagisella tavalla yhden yksilön kohdalla näiden perustuslaillisten tehtäviensä toteuttamisessa."

Perustuslain tarkoituksena on estää lainsäätäjiä tekemästä tiettyjä vapauksia ja oikeuksia rikkovia lakeja. Perustuslaki määrää rajoituksia sille, millaisia lakeja eduskunta voi säätää.

Meillä ei ole tällä hetkellä sellaisia lakeja, jotka antavat äärioikeistolle mahdollisuuksia henkilökohtaisen vapauden, koskemattomuuden ja turvallisuuden rikkomiselle. Jos olisi, eivätkä lainsäätäjät tekisi asialle mitään, he olisivat siitä tietenkin vastuussa.

Mutta jos joku äärioikeistolainen rikkoo olemassaolevia lakeja pahoinpitelemällä jonkun hänen kanssaan eri mieltä olevan, se on hänen syynsä – ei lainsäätäjien, jotka ovat toimineet kuten pitääkin, eli säätäneet kyseisen toiminnan rikolliseksi.

Todellisia totalitaristeja ovat ne tahot, jotka pyrkivät tämän tapauksen aiheuttaman moraalipaniikin varjolla ajamaan läpi sananvapautta rajoittavia lakeja.

"Onko tämä uusi merkki Suomen suomettumisesta? Onhan tunnettua, että Venäjällä ollaan parhaillaan aktiivisesti perustamassa uutta äärioikeistolaista internationaalia."

Toistaiseksi kansallissosialistien nousu millään tavoin poliittisesti varteenotettavaksi liikkeeksi on äärimmäisen epätodennäköistä. SVL on hyvin pieni joukko, joka ei ole vuosien yrityksen jälkeen onnistunut kasvamaan.

Reijo Jokela

"Samaan aikaan kuolemasta aivan ilmeisesti vastuussa oleva uusnatsiporukka kulkee vapaalla jalalla".

Tuolla logiikalla voitaisiin sanoa, että samaan aikaan erään ihmisen tappamisesta (huom. ei kuolemantuottamuksesta) vastuussa oleva turvapaikanhakijaporukka kulkee vapaana.

Tosin jälkimmäisessä tapauksessa kysymyksessä lienee törkeä yleistys, koska kokonaisen ryhmän leimaaminen yksittäisten tekijöiden tekojen perusteella on väärin, koska kukaan ei voi olla vastuussa toisen tekemisistä.
Kaksinaismoralismi kukkii jälleen.

PS: Koko kuolema olisi jäänyt tapahtumatta, jos osattaisiin kiunnioittaa toisen ihmisen fyysistä koskemattomuutta.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Koko kuolema olisi jäänyt tapahtumatta, jos osattaisiin kiunnioittaa toisen ihmisen fyysistä koskemattomuutta."

Aikamoinen itsestäänselvyys! Toivottavasti saavat rangaistuksen siitä kunnioittamattomuudesta.

Reijo Jokela

Tarkoitin fyysisen koskemattomuuden kunnioittamisella myöskin sitä, että ei mennä räkimään itseään elkmpina pitämiään henkilöitä. Siinä nimittäin voi tulla tönäistyksi.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #83

HS:n "breaking news" tuli juuri kännykkään:

Uhri oli huudellut mielenosoittajille, sylkäissyt katuun ja lähtenyt kävelemään pois. Pidätetty epäilty oli lähtenyt juoksemaan hänen peräänsä ja potkaissut rintaan niin, että uhri kaatui asfalttiin ja löi päänsä. Sen jälkeen epäilty oli lähtenyt karkuun ja poliisi oli alkanut etsiä häntä.

Näin ollen alustava tieto syyttäjän kanteesta törkeästä kuolemantuottamuksesta osunee oikeaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #96

Helpottavaa kuulla että dokumentointia on löytynyt.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Kaikki johtuu kansanedustaja Immosen kehotuksesta nousta taisteluun.
Koskas se nyt tapahtui? toissakesänä, vai tänä kesänä?

Rauhanmielenosoitukset eivät ole ilmeisesti auttaneet eikä vaikuttaneet.
Nyt vallitsee sotatila, se Immosen julistana sotatila.

Kuka ottaakaan, tai saa, sen Führerin roolin?
Keitä pannaan keskitysleiriin?
Keitä kaasutetaan?
Kuka pääsee karkuun?

Kuka ottaa vastaan eurooppalaiset pakolaiset?
Euroopasta lähtee paljon väkeä.
Ihmisillä on vielä varallisuutta,
jolla maksaa pakomatkasta ihmissalakuljettajille.

Veikkaisin että sata miljoonaa lähtee Euroopasta.
Minne ne menevät?

Reijo Jokela

Jotenkin jutun lähtö ja kommentit tuovat mieleen, että kun poliisi saa tutkimukset valmiiksi, niin valmituukohan samalla tapaus Musta Barbaari osaII? Tuosta rasistisesta tapahtumasta ei ole pahemmin keuhkottu sen jälkeen, kun totuus paljastui. Tässäkin tapauksessa lienee viisainta odotella poliisin tutkimusten valmistumista, koska kaikissa tapauksissa käy niin, että tapaus ei voi palvella kaikkien poliittista agendaa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Jos tarkoitat sitä Itiksen nujakkaa, niin ymmärtääkseni sen kohdalta on tutkinnat lopetettu.

Reijo Jokela

Tarkoitan tätä "rasistista" henkilöllisyyden tarkistamista, jossa uhrin ja väärintekijän osat vaihtuivat, kun totuus tuli selville.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #87

Tarkoitat että natsit olivat uhri ja JJK väärintekijä. Et kai.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #88

Oliko siis Itiksen nujakassa paikalla natseja, tunnistitko? Kuka on JJK?

Reijo Jokela Vastaus kommenttiin #88

"Tarkoitat että natsit olivat uhri ja JJK väärintekijä. Et kai".
Tarkoitatko itse, että tämä koko tapahtuman aiheuttanut räkijä sitten olisi viaton uhri aiheuttamaansa välikohtaukseen?
Kuinkas tuo suhtautumisesi siinä tapauksessa, että kaikki ihmiset alkaisivat räkimään niitä ihmisiä, joita pitävät itseään huonompina? Nythän on ainakin esimerkkejä, että jos kohde edustaa eri poliittisen mielipiteen sijasta eri etnistä taustaa, niin siinä on kysymyksessä rikos.
Käsittääkseni julkisella paikalla tehtynä tuollainen teko täyttää ainakin kunnianloukkauksen ja varmaan myös pahoinpitelyn tunnusmerkistön, joten miksi en pitäisi tälläisen kohteeksi joutunutta uhrina? Siitäkin huolimatta, että hän ei edusta omaa "oikeaa maailmankatsomustani".

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Vähän outoa, jos tuo Itiksen 'nujakka' on kokonaan sivuutettu, vaikka siihen liittyi mm. ilmeinen laiton naamioituminen (RL 17 13 a § ja "kommandoburkha") ja väärä ilmianto. Mielestäni asiaa ei saisi ohittaa noin vaan, jotta edes joskus päästäisiin pois ääriaktivistien toisiaanruokkivasta vastavastamiekkareista ja vihan kierteestä.

"Joka antaa esitutkinta- tai muulle viranomaiselle taikka tuomioistuimelle väärän tiedon ja siten aiheuttaa vaaran, että ilmiannettu pidätetään, vangitaan tai joutuu muun pakkokeinon kohteeksi tai joutuu syytteeseen tai tuomitaan rangaistukseen tai muuhun rikosoikeudelliseen seuraamukseen virheellisin perustein, on tuomittava väärästä ilmiannosta sakkoon tai vankeuteen enintään kolmeksi vuodeksi." RL 15. luku 6 §

Wikistä: Asianomistajarikoksia poliisi ei tutki ellei asianomistaja vaadi rangaistusta. Poliisitutkija voi keskeyttää esitutkinnan varhaisessa vaiheessa tai tutkintapöytäkirjan valmistuttua. Vaikka valmistunut tutkintapöytäkirja toimitettaisiin syyttäjälle, syyttäjä voi jättää syyttämättä. Tahallinen väärien tietojen antaminen on rangaistava teko ... Virkarikosten ja väärän ilmiannon osalta asianomistajalla on syyteoikeus ilman syyttäjän edeltävää ratkaisua.

- Onko tässä tarkoitetun väärän ilmiannon mahdollisesti tullessa tehdyksi yksinteoin jatkotoimenpiteenä naamioituneena esiintymiseen liittyen ja samoihin henkilöihin kohdistuen katsottava raskauttavaksi asianhaaraksi? Julkisuudessa olleiden tietojen perusteella voisi hyvin kuvitella 'kommandoburkhanaisen' tönimisen uhrien valikoituneen myös väärän ilmiannon kohteeksi samalla kertaa. Siis tuo joukko, jota vihaa uhkuva nainen töniskeli ja mahdollisesti solvasi, olisikin kahden eri rikoksen uhreina asianomistajia yksin yksilöinä ja mahdollisesti joukkona kansanryhmänä, jolla on asiassa itsenäinen syyteoikeus. Ks. http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/222812-r...

Timo Tuovinen

Minun mielestä tässä tapauksessa on kyse hoitovirheestä, kaveri on ollut hoidossa ja lähetetty kotiin jossa tilanne paheni. Oikealla tiagnoosilla kaveri olisi kyllä pelastettu ja jäänyt henkiin. Mut kun ei tutkittu eikä hoidettu.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Kyseessä olisi linnatuomioon johtava törkeä pahoinpitely, vaikka uhri olisi tullut tähän mennessä kuntoon. Järjestäytyneen porukan tahallinen, poliittinen, väkivaltainen rikos, josta käytännön syistä voidaan tuomita vain yksi tuomioihin tottunut potkaisija.

Timo Tuovinen

Niin mutta ei poista sitä tosiasiaa että kyseessä on myös hoitovirhe. Nyt sit onkin kai lakihenkilöillä pohtimista jos aletaan kuolemantuottamusta ajamaan, kun ammattilainen on katsonut tyypin olevan ihan riittävän terve että kotiin vaan, mites tässä aukoton todistelu muuten voi mennä, kuin on myönnettävä myös hoitovirhe, ja kai siitä osalliset pitäisi saattaa vastuuseen.

Jukka Mäkinen

"Järjestäytyneen porukan tahallinen, poliittinen, väkivaltainen rikos"

Vuorelalla on sitten varmaan näyttöä:
- on olemassa porukka, useampi kuin yksi ihminen, joka on tehnyt rikoksen.
- tahallisuudesta, että kyseinen porukka etukäteen on suunnitellut pahoinpitelevänsä Jimi Karttusen.
- poliittisuudesta, eli Jimi Karttunen oli poliittinen tekijä, tai pahoinpitelyllä oli poliittinen päämäärä.

Siitä olen samaa mieltä, että kyseessä oli väkivaltainen rikos.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #109

Porukka kertoi tämän kaiken ihan itse, videolla heti pahoinpitelyn jälkeen. Uhri valikoitui sattumalta eli politiikan tarkempi luonne on terrori.

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #111

Suomessa on aika hyvä lainsäädäntö terrorismia ja terrorismiryhmiä vastaan. Jos porukka "tuomitaan" terrorismista, myönnän että olet oikeassa.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #114

En puhu (vielä) terror"ismistä", koska SVL:n aikaisemmissa iskuissa kohteet on valittu tarkasti poliittisista vastustajista. Tässä yhdessä terroritapauksessa vain tartuttiin tilaisuuteen.

Käyttäjän AnttiJuhaniKasvio kuva
Antti Kasvio

Kiitos taas keskustelijoille.

Eilen saatiin kuulla myös valtiovallan ylimpien edustajien kannanotot uusnatsien toimintaan ja osanoton ilmaukset poliittisen väkivallan seurauksena henkensä menettäneen nuoren omaisille.

Noloa on kylläkin joutua lukemaan, miten sekä pääministeri Juha Sipilä että ulkoministeri Timo Soini kytkevät samaan nippuun sinänsä järkyttävän mutta tähän yhteyteen täysin kuulumattoman Otanmäen tapauksen. Kyse on opportunistisesta puolin ja toisin –logiikasta, jolla tässä yhteydessä itse asiassa haetaan perverssillä tavalla jonkinlaista oikeutusta natsien riehunnalle.

Keskustelussa on neuvottu, että ihmisten ei tulisi asettaa itseään alttiiksi äärioikeiston väkivallalle ilmaisemalla olevansa eri mieltä heidän tullessaan levittämään aatteitaan turuille ja toreille. Sanotaan että olisi parempi olla ihan hipihiljaa ja olla ärsyttämättä korstoja millään tavalla.

Terve järki ja riittävä tilannetaju ovat tietenkin aina paikallaan. Samalla kannattaa kuitenkin muistaa, että juuri ihmisten terrorisointi ovat olleet natsien keskeisimpiä vaikuttamisen instrumentteja aina Hitlerin ja Mussolinin valtaannousun alkuajoista lähtien. Samoja keinoja käytetään demokratian nakertamiseen tämän päivän Venäjällä.

Kyllä meidän on voitava elää yhteiskunnassa, jossa jokainen voi ilmaista mielipiteensä pelotta. Paras keino päästä tavoitteeseen on se, että kieltäydymme pelkäämästä ja osoitamme uusnatseille tätä kautta heidän todellisen pienuutensa.

Yhden omaslaatuisimmista lausunnoista esitti suojelupoliisin ylitarkastaja Tuomas Portaankorva todetessaan Suojelupoliisin tehtävänä olevan torjua toimintaa tai rikoksia, jotka voivat vaarantaa valtion turvallisuuden lisäksi yhteiskuntajärjestystä maan rajojen sisällä ja ehkäistä ulkoisia uhkia. Jos pyrkimys kohti kansallissosialistista Pohjolaa ei ole vaara maan turvallisuudelle, mikä sitten on?

Timo Tuovinen

"Kyllä meidän on voitava elää yhteiskunnassa, jossa jokainen voi ilmaista mielipiteensä pelotta. " No tämä tarkoittaneen sitä että myös SVL voi ilmaista mielipiteensä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"No tämä tarkoittaneen sitä että myös SVL voi ilmaista mielipiteensä."

Eiköhän monet täälläkin tarkoita että SVL pitäköön turpansa kiinni mutta omat anarkistit ovat suojeluksessa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset