AnttiJuhaniKasvio

Uusi ennätys sodassa ihmisyyttä vastaan

Ihmiset ovat aina tappaneet lajitovereitaan, mutta vain poikkeustilanteissa tappaminen on yltynyt todella teolliseen mittakaavaan. Tämän lajin ennätyksiin kuuluu arviolta puolen miljoonan ihmisen kaasuttaminen hengiltä natsien kuolemanleireissä toisen maailmansodan aikana. Hiroshimaan ja Nagasakiin pudotettujen atomipommien uhriluvun arvioidaan vaatineen 129 000 – 246 000 ihmishenkeä.

Olemmeko oivaltaneet, että vähintään tämän mittakaavan tappaminen on parhaillaan silmiemme edessä käynnissä Syyriassa? Maassa on käyty veristä ja lukuisten ulkomaalaisten taistelijoiden tukemaa sisällissotaa jo muutaman vuoden ajan, eikä maan diktaattori ole epäröinyt käyttää edes kemiallisia aseita omia kansalaisiaan vastaan. Mutta todelliseen teolliseen mittakaavaan tappaminen on yltynyt viimeisten runsaan neljän kuukauden aikana, jolloin Venäjän hävittäjät ovat tehneet yli seitsemäntuhatta pommituslentoa pääasiassa siviilien asuttamille alueille.

Tämän teurastuksen tuloksena Syyrian sodan arvioidaan vaatineen tähän mennessä jo noin puoli miljoonaa ihmishenkeä, siis saman verran kuin menehtyi natsien kuolemanleireissä ja vähintään kaksi kertaa niin paljon kuin Hiroshiman ja Nagasakin pommituksissa.

Eilinen Der Spiegel kertoo venäläisestä journalistista Maxim Shevsthenkosta, joka oli juuri palannut järkyttyneenä al-Assadia tukemien Hizbollahin taistelijoiden mukana tekemästään matkasta taistelujen eturintamaan. Kiivettyään Homsin moskeijan minareettiin Shevshenko saattoi nähdä koko kaupungin muuttuneen pelkäksi rauniomereksi. Näkymä toi hänelle elävästi mieleen kuvat taistelujen jälkeisestä Stalingradista. Vaikka hän on ollut myös Afganistanissa ja Tshetsheniassa, hän ei ole milloinkaan aiemmin nähnyt vastaavaa tuhoa.

Miten maailma on reagoinut tähän? Pommituslennot todennäköisesti jatkuvat edelleen huomiseksi sovitusta tulen keskeyttämispäätöksestä huolimatta. Yhdysvaltojen johtama länsiliitoutuma jatkaa omia pommituslentojaan ISISin asemiin maan itäosissa, ja esikunnat koordinoivat operaatiot keskenään niin, etteivät eri maiden koneet joudu tahattomasti vastakkain keskenään.

Tämän kaiken keskellä henkiin jäävät syyrialaiset yrittävät paeta Turkin rajalle ja sieltä mahdollisuuksien mukaan edelleen kohti Eurooppaa. Samaan aikaan median huomio alkaa siirtyä Syyrian kriisistä pikku hiljaa muihin asioihin.

Saksan liittokansleri Angela Merkelistä on löytynyt miestä vaatimaan lentokieltoa Syyrian asutuskeskusten ylle. Mitä meidän ulkopoliittisen johtomme – presidentti Niinistön, pääministeri Sipilän ja ulkoministeri Soinin – omatunto kehoittaa tekemään? Vai kehoittaako mitään?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Tämän lajin ennätyksiin kuuluu arviolta puolen miljoonan ihmisen kaasuttaminen hengiltä natsien kuolemanleireissä toisen maailmansodan aikana."

Lukeudut näköjään samaan "jalat maassa" ja "järki päässä" kastiin itseni kanssa mitä tulee erilaisiin arvioihin kaasutettujen määrästä. "Virallinen" totuus kun voittajavaltojen historian opetuksessa on yleensä "viisi - kahdeksan miljoonaa".

Käyttäjän TimoKorpelainen kuva
Timo Korpelainen

Mihin perustuu tuo arvio puolesta miljoonasta kaasutetusta?
Kuka/ketkä laski ne ja miten?

Ihan uteliaisuuttani kyselen kun "virallinen totuus" antaa ne suuremmat luvut.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Alkuperäinen luku on täysin hatusta vedetty. Tarkkaa määrää ei tiedä kukaan, mutta kuusi miljoonaa lienee ihan fysikaalisesti mahdoton uhrimäärä - puoli miljoonaa tai enintään miljoona kuulostaa realistiselta arviolta. Monissa maissa kuutta miljoonaa ei sakon uhalla saa kyseenalaistaa, joten rationaalinen keskustelu puuttuu. Toisessa ääripäässä ovat sitten ne, jotka kieltävät joukkotuhoamista koskaan tapahtuneenkaan.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll Vastaus kommenttiin #3

#3

Jospa niisssä luvuissa on viilattu pilkkua. Kuinka paljon kaasutettiin ja kuinka paljon tapettiin muilla keinoin.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Erilaisten tahojen arviot vaihtelevat itse asiassa välillä 70.000 ja 20 miljoonaa, joten aika vapaasti on kukin saanut arvioitaan heittää.

Tutkija Walter Sanning on päätynyt hiukan yli 300.000 holocaust uhriin:

"As for the Jewish population in general, the total number of camp deaths would be contained within Sanning's category "Jews missing in the German sphere of influence." This number of "missing" turns out to be 304,000, according to Sanning's primary method of calculating. As a check, Sanning has used another method as well. This secondary calculation results in a number of 330,000 missing ..."

http://www.ihr.org/jhr/v11/v11p335_Nordling.html

Mutta niin oikeus kuin totuuskin seuraa toki aina voittajan miekkaa.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #5

Öh - tota noin.
Tuo 6 miljoona - sillä tarkoitetaan juutalaisia.
Muita kuoli suunilleen saman verran - oli se luku mikä tahansa.

Eli ne tutkijat, tällaisiakin tutkijoita on, jotka puhuvat 6 miljoonasta juutalaisesta, lisäävät siihen väitteeseen, että yhteensä olisi 10 - 12 miljoona kuollutta (tosin moni eri puhdistuksissa Saksan valloittaaessa slaavilaisia alueita), luotaessa Lebensraum'ia.
Sitten olivat Romaanit, homot, vammaiset jne.

Tarkoitan siis sitä, että ne jotka puhuvat pelkästään X määrästä juutalaisia, ovat todellisuudessa holocaustin kieltäjiä ja rasisteja, koska uhreja oli paljon enemmän.
Ja nämäkin olivat ihmisiä.

En ota kantaa tuhon määrään sinänsä.

Henry

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Ei "virallinenkaan" totuus koskaan ole väittänyt tuollaisia lukuja nimenomaan kaasuttamalla tapetuiksi. Keskitysleireillä ylipäänsä menehtyneiden luku on tietenkin eri asia kuin se täsmällinen teollisuus, johon alustaja viittaa.

Käyttäjän AnttiJuhaniKasvio kuva
Antti Kasvio

Käyttämäni luku ei tarkoita toisen maailmansodan aikaisten juutalaisvainojen uhrien kokonaismäärää - joka yltää eri mittasuhteisiin -, vaan natsien erikseen liikuteltavissa kaasukammioissa teloittamien ihmisten määrää.

Englanninkielinen Wikipedia - jonka lähteenä tässä kohdin on Wolfgang Benzin kirja Die 101 wichtigsten Fragen - das dritte Reich (2007) esittää asiasta seuraavaa:

"Starting in December 1939, the Nazis introduced new methods of mass murder by using gas. First, experimental gas vans equipped with gas cylinders and a sealed trunk compartment, were used to kill mental-care clients of sanatoria in Pomerania, East Prussia, and occupied Poland, as part of an operation termed Action T4. In the Sachsenhausen concentration camp, larger vans holding up to 100 people were used from November 1941, using the engine's exhaust rather than a cylinder. These vans were introduced to the Chełmno extermination camp in December 1941, and another 15 of them were used by the Einsatzgruppen in the occupied Soviet Union. These gas vans were developed and run under supervision of the SS-Reichssicherheitshauptamt (Reich Main Security Office) and were used to kill about 500,000 people, primarily Jews but also Romani and others."

Toivon kuitenkin, ettemme juutu pelkästään ikuisuusväittelyyn toisen maailmansodan aikaisten juutalaisvainojen tosiasiallisista mittasuhteista, vaan keskitymme siihen rikokseen joka on parhaillaan käynnissä silmiemme edessä. Se on sentään asia jolle edes teoriassa voimme vielä tehdä jotakin.

Onko keskustelijoilla tämän asian suhteen jotakin rakentavaa ehdotettavanaan?

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Kun "rauha ei säilynyt meidän aikanamme", niin olisiko aika ottaa käyttöön kovemmat keinot kuin lepyttely ja nuhteleminen.
Johtopäätöksenä: Putinin kanssa ei kannata sopimuksia tehdä, koska ne eivät pidä ja Putinille ihmisten kärsimys ja Ihmishenkien menetys ei merkitse mitään... päin vastoin.

Käyttäjän danielantti kuva
Daniel Leppäjärvi

"Mitä meidän ulkopoliittisen johtomme – presidentti Niinistön, pääministeri Sipilän ja ulkoministeri Soinin – omatunto kehoittaa tekemään? Vai kehoittaako mitään?"

Mitäköhän pikkuruinen Suomi voisi asialle tehdä. Ihmiset on tappaneet toisiaan jos vuosisatoja, ei siinä enään ole mitään ihmettelemisen arvoista. Syyriassa kaaos jatkuu kunnes joku voittaa siellä.

Käyttäjän AnttiJuhaniKasvio kuva
Antti Kasvio

Toki herrat voisivat ainakin tuomita julkisesti silmittömiin mittoihin yltäneen tappamisen. Onhan esimerkiksi ulkoministerimme toistuvasti vakuuttanut pitävänsä ihmiselämää pyhänä.

Lisäksi herrat voisivat ilmaista Suomen tuen Saksan liittokanslerin lentokieltoaloitteelle sekä vaatia myös EU:lta tiukempaa kantaa Venäjän toimiin Syyriassa.

Me tavalliset kansalaisetkin voimme aina tehdä asioille jotakin. Omassa nuoruudessani Vietnamin sodan tuhot synnyttivät länsimaissa laajan rauhanliikkeen, joka osaltaan pakotti Yhdysvallat vetäytymään maasta. 1980-luvulla läntisessä Euroopassa nousi laaja liikehdintä vastustamaan uusien keskimatkan ohjusten sijoittamista Eurooppaan. Nuo ohjukset eivät sinänsä ehtineet tappaa ketään, mutta liikehdintä noteerattiin laajasti myös kansandemokratioissa, mikä myötävaikutti kylmän sodan päättymiseen.

Olemmeko ylipäätään ihmisiä jos toisten hätä ei liikuta meitä, vaan toteamme kyynisesti kaikenlaista sattuvan - joskus enemmän ja joskus vähemmän?

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Tottakai tämä on hyvin traaginen sota - monta osapuolta jne.
Ja Saudit tappaa Jemenissä.

Englannin kielinen puhe alkaa aika alussa.:

2 Million Yemenis Starved by Saudi Arabia:
https://www.youtube.com/watch?v=JXMv9Yw22LI

Saamme varmasti sieltäkin X00.000 pakolaista EU:n alueelle.
Minua häiritsee myös tämä, että kun "valkoisen miehen" asein pommitetaan useita maita Pohjois-Afrikassa ja useita maita Lähi-idässä niin ollaan ihan peukku suussa:
"Mitä he täällä tekevät?"

Henry

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Tuosta aiemmasta kommentistani varmaankin selviää kenen kanssa pitäisi aiheesta keskustella?

Blogisti kysyy:
"Mitä meidän ulkopoliittisen johtomme – presidentti Niinistön, pääministeri Sipilän ja ulkoministeri Soinin – omatunto kehoittaa tekemään? Vai kehoittaako mitään?"

Vastaus:
Noi jätkät on niin nöössejä, etteivät edes uskalla pyytä, että EU lähettäisi valtuuskunnat keskustelemaan USAn, Venäjän ja Saudien kanssa (USAn proxy).
Onhan toki myös Hollanti ja Ranska siellä.
Ja halusihan myös meidän Stubido laittaa jotain kalustoa käyttöön silloin kun Libyaa pommitettiin. (Oikotie NATOn kaveriksi.)

Assadin kanssahan ei haluta keskustella, eiks' se niin mennyt?

Henry

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Täältä selviää mm. kuinka ISIS työntää edellään pakolaisia Turkkiin ja sekoittavat itsensä pakolaisiin:

http://www.zerohedge.com/news/2016-02-15/dramatic-...

Täältä löydätte roppakaupalla videoita Syyriasta:
https://www.youtube.com/user/crimeanfront/videos

Henry

Käyttäjän harripihl kuva
Harri Pihl

Eipä tuossa jutussa paljoa pakolaisista puhuta ja todellisuudessa vain pieni osa pakolaisista pakenee ISISiä johtuen siitä aivan yksinkertaisesta syystä, ettei ISISin hallitsemilla alueilla asu kovin paljoa ihmisiä; Syyrian itä- ja eteläosat ovat suureksi osaksi aavikkoa lukuunottamatta kapeaa kaistaa Tikrit-joen ympärillä. Pääosa Syyrian pakolaisista pakenee Assadin hallinon ja sen liittolaisten (Hizbollah, Venäjä ja Iran) terroria.

Lähde:
https://www.adoptrevolution.org/en/survey-amongst-...

Ja tuo juttu ei ole Zero Hedgen tuotantoa vaan Sakerin tuotantoa joka on puolestaan yksi näistä monista täysin yksipuolisesti Venäjän toimia tukevista saiteista kuten myös tuo video-tili. Eikä tuo Zero Hedgekään mikään journalismin riemuvoitto ole, salaliittoteorioita enimmäkseen...

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Sitten on tietenkin tämä Vatikaanin radion juttu:

Marjaliisa Siira kirjoittaa:
Katoliselle ulkoministerillemme vähän opiskeltavaa uskonveljeltä ja samoin YLEn uutistoimitukselle, sitten kun he alkavat opiskella uutisjournalismia

Kari Arvola: "Katolisen kirkon edustaja Aleppon kaupungissa kertoo, että Syyrian armeijan kapinallisista Venäjän tuella vapauttamilla alueilla on jälleen sähkö ja toimiva vesihuolto. Koulut on avattu ja useilla paikoilla kapinallisiin liittyneet ihmiset ovat alkaneet rakentaa sovintoa syyrialaisten kanssa.
"Niinsanottuja 'taistelijoita' ohjataan ulkomailta ja he tekevät edelleen vastarintaa. Väestön keskuudessa sen sijaan voittopuolisesti tuetaan Venäjän toimintaa" piispa Georges Abou Khazen sanoi Vatikaanin radion haastattelussa.
Piista esitti huolestumisensa dshihadistiryhmien suhteen. "Kuka heitä johtaa, ketä he tottelevat, liittyvätkö he tulitaukoon", piispa kysyi."
_______________________________________

http://de.radiovaticana.va/news/2016/02/14/syrisch...

"Der Apostolische Vikar von Aleppo erläuterte die aktuelle Lage so: „Die syrische Armee ist mit Unterstützung der Russen auf dem Vormarsch und in den befreiten Teilen der Stadt gibt es wieder Wasser und Strom.
Die Schulen werden wieder geöffnet. An vielen Orten finden Initiativen der Aussöhnung mit den Syrern statt, die sich den Rebellen angeschlossen hatten. Die sogenannten 'Kämpfer' werden aus dem Ausland kontrolliert und leisten weiterhin Widerstand. Unter der Bevölkerung hingegen überwiegt die Zustimmung zum Vorgehen Russlands“."
_______________________________________

Haluan todeta, että propagandasota on kovaa, mutta toisaalta - tulosta on alkanut syntyä. Hinta on epäilemättä kova, mutta onko parempi sotia viisi vuotta lisää?
Käsitän asian niin, ettei ISIS:en kanssa voi neuvotella - he eivät ole valmiit neuvottelemaan tai antautumaan missään olosuhteissa, paitsi (ehkä) jos Saudit lopettavat heidän rahoittamisen.

Henry

Käyttäjän AnttiJuhaniKasvio kuva
Antti Kasvio

Jokainen voi tietenkin nähdä omasta mediakuplastaan käsin Syyrian tilanteen ihan minkämuotoisena hyvänsä.

Kristittyjen asemasta al-Assadin hallinnon alaisuudessa en kuitenkaan malta olla toteamatta, että esimerkiksi Syyrian valtiollinen öljy-yhtiö toimii nykyisin sekä sen että ISISin hallitsemilla alueilla logistiikan pahemmin häiriintymättä. Mutta jos jonkun yhtiössä työskentelevän kristityn kasvot eivät syystä tai toisesta miellytä al-Assadin väkeä, hänet voidaan siirtää työskentelemään ISISin hallitsemalle alueella. Siellä hänen henkensä ei ole minkään arvoinen, jos hän ei satu miellyttämään jonkun sikäläisen viskaalin silmää.

Sanot nykyisen sodan olevan kovaa mutta tulostakin alkavan syntyä. Myös Donald Trumpin ihailijat Yhdysvalloissa vaativat tyylikkääseen tapaansa pommittamaan paskat ulos ISISiltä. Mutta onko ratkaisu noin yksinkertainen? Vai onko ääri-islamilainen terrorismi loppujen lopuksi oman sivilisaatiomme tuotetta niin, että luullessamme taistelevamme sitä vastaan olemme todellisuudessa oman varjomme kimpussa?

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Syyriankin sota loppuu aikanaan,mutta tuhot on niin valtavat,ettei koko maata varmaankaan jälleenrakenneta koskaan,,syyria ei tule olemaan koskaan entisensä,jääkö edes entisen kokoiseksi on hämärän peitossa,vai lohkaiseeko kurdit siivun itselleen ?

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

Blogistille suuri kiitos oikeahenkisestä asian lähestymisestä.
Ajattelisipa valtionjohtokin ja me kaikki samalla tavalla.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset