AnttiJuhaniKasvio

Mistä löydämme tien parempaan?

Tämän päivän uutiset ovat olleet täynnä pahoja asioita. Heti aamulla televisiota avatessa saatoimme lukea ehkä satojen ihmisten kuolleen afrikkalaisia siirtolaisia kuljettaneen aluksen kaaduttua Välimerellä. Itävallan viranomaiset tiedottivat vähän myöhemmin laskeneensa noin seitsemänkymmenen tukehtuneen ihmisen ruumiit moottoritien varten jätetystä rekasta, laskennan vaikeudesta päätellen ilmeisesti jo pitkälle edenneessä mätänemistilassa.

Entä miltä tänään näyttävät meidän valmiutemme auttaa hädänalaisessa asemassa olevia ihmisiä? Suomen Kuvalehti julkaisi tuoreita tutkimustuloksia, joiden mukaan joka seitsemännellä suomalaisilla on rasistisiksi luonnehdittavia asenteita. Samaan aikaan Yle kertoo kansanedustaja Immosen johtaman Suomen Sisun jäsenmäärän kasvaneen järjestön oman ilmoituksen mukaan ”räjähdysmäisesti”.

Suomi on jo muutoinkin hankkinut itselleen huonon maineen väistelemällä omaa vastuutaan Euroopppaan tulevien pakolaisten vastaanottamisesta, leikkaamalla muita Pohjoismaita vähäisempää kehitysapuaan sekä sallimalla äärioikeistolaisuutta ja muukalaisvihaa lietsovan toiminnan myös valtapuolueiden sisällä. Tämän päivän uutisten valossa tiedämme, että näin avautuva pelitila käytetään heti hyväksi.

Perussuomalaiset ovat kotimaan politiikassa heikoin lenkki, joka uhkaa ajautua kokonaisuudessaan äärioikeiston määräysvaltaan jos puolueen johto jatkaa edelleen nykyistä väistelylinjaansa. Timo Soinilla on pian ehkä viimeinen tilaisuus näyttää, missä hänen puolueensa linja oikeasti kulkee – rivien hajoamisen uhallakin.

Samaan aikaan Suomi uhkaa ajautua taloudellisesti taantuvaksi, muusta Euroopasta kulttuurisesti eristäytyväksi ja poliittisesti suvaitsemattomaksi peränurkaksi, johon todellakaan eivät halua tulla muut kuin ne, joilla ei ole enää muita vaihtoehtoja käytettävissään. Ja maaksi, jonka ainoana vastauksena muualla maailmassa koettuun hätään on tyly kehoitus pysyä poissa ja selviytyä omine nokkineen.

Jotenkin tekisi mieli huutaa, että ei tämä ole meidän Suomemme! Että oikeasti olemme ihan avoimia ja ystävällisiä ihmisiä, kohtelemme kaikkia tasavertaisesti, arvostamme myös muita kulttuureja ja olemme valmiit auttamaan hätää kärsiviä lähimmäisiä voimiemme mukaisesti. Ja että olemme valmiit kantamaan täysimääräisesti osuutemme niistä ponnisteluista, joita tarvitaan koko ihmiskunnan tulevaisuutta uhkaavien ongelmien ratkaisemiseksi.

Että tämä on se suomalainen kulttuuri ja sitä isänmaallisuutta, jota haluamme puolustaa.  Ja joita emme luovuta minkään pimeyden voimien pelinappuloiksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Jaakko Häkkinen

"Samaan aikaan Suomi uhkaa ajautua taloudellisesti taantuvaksi, muusta Euroopasta kulttuurisesti eristäytyväksi ja poliittisesti suvaitsemattomaksi peränurkaksi, johon todellakaan eivät halua tulla muut kuin ne, joilla ei ole enää muita vaihtoehtoja käytettävissään."
-- Tässä virkkeessä on paljon käsittämätöntä.
1. Ei Suomi ole ajautumassa kulttuurisesti eristäytyväksi. Olemme tässäkin asiassa idän ja lännen välissä; itäeurooppalaiset valtiot ovat vielä nihkeämpiä humanitaarisen maahanmuuton suhteen kuin Suomi. Esimerkiksi: "Viro on ottanut turvapaikanhakijoita vuodesta 1997 lähtien ja yhteensä heitä on otettu 18 vuoden aikana jo 114 kappaletta. Se lukumäärä on sopiva Virolle ja niin monesta me pystymme huolehtimaan."
http://www.tallinna24.ee/artikkeli/311781-kristiin...

2. Poliittisesti suvaitsematon? Mitä se tarkoittaa? Ettei suvaita erilaisia poliittisia mielipiteitä? Nythän se on muuttunut parempaan suuntaan, koska ihmiset uskaltavat kyseenalaistaa suvaitsemattoman "suvaitsevaiston" näkemykset ja olla omalla nimellään maahanmuuttokriittisiä. Varjopuolena ovat sitten ylilyönnit: rasistisia purkauksia ei pidä hyväksyä.

3. Kyllä turvapaikanhakijat voisivat mennä mihin tahansa maahan, ei Euroopan perimmäiseen Pohjolaan kukaan vain päädy. Tänne on kuljettu monen turvallisen maan kautta, haluamatta hakea niistä turvapaikkaa. Vetovoimaa siis piisaa, ja se on vieläpä kasvussa, kuten uutiset kertovat.

Käyttäjän AnttiJuhaniKasvio kuva
Antti Kasvio

ad 1: Vertailukohta on kyllä tässä tapauksessa haettu hyvin tarkoitushakuisesti eikä tuollaisilla luvuilla ole enää mitään tekemistä tämän tai huomispäivän realiteettien kanssa;

ad 2: Suomalainen äärioikeisto hyökkää nykyisin nimenomaan moniarvoisuutta ja kaikkea vihervasemmistolaisuudeksi tulkitsemaansa vastaan. Toivottavasti luet ylilyönneiksi rasismin ohella esimerkiksi homofobian ja eri uskontojen asettamisen eriarvoiseen asemaan;

ad 3: Kun turvapaikan hakijoiden määrä lisääntyy kaikkialla, niin tapahtuu Suomessakin ilman että se kertoisi mitään Suomen erityisestä vetovoimaisuudesta.

Jaakko Häkkinen

1: Tarkoitukseni oli osoittaa, ettei Suomi oikeasti eristy kulttuurisesti, kun eivät eristy edes sellaiset maat, joissa on väkilukuun suhteutettuna vielä paljon vähemmän maahanmuuttajia.

2: Joo, luen kyllä. Kaikkinaisen syrjimisen ja vähemmistöjen leimaamisen tuomitsen.

3: Tuo on tietysti totta. Mutta juuri niitä ihmisiä, jotka eivät pysähdy etelämmäksi monien muiden lailla, vetää jokin eteenpäin tänne pohjoiseen.

Jaakko Häkkinen

"...arvostamme myös muita kulttuureja ja olemme valmiit auttamaan hätää kärsiviä lähimmäisiä voimiemme mukaisesti. Ja että olemme valmiit kantamaan täysimääräisesti osuutemme niistä ponnisteluista, joita tarvitaan koko ihmiskunnan tulevaisuutta uhkaavien ongelmien ratkaisemiseksi."
-- Voimiemme mukaisesti on erisuuruinen kuin täysimääräisesti. Suomi elää velaksi, ja yhdelle annettu raha on pois toisilta. Miten voit perustella sen, että samaan aikaan kun omilta kansalaisilta leikataan, rahaa syydetään muiden maiden kansalaisille?

Käyttäjän AnttiJuhaniKasvio kuva
Antti Kasvio

Suomen luterilaisen kirkon arkkipiispa totesi vähän aikaa sitten kohtuuttomiksi väitteet, joiden mukaan meillä - maailmanlaajuisesti verraten korkeasta elintasosta nauttivana maana - ei olisi varaa auttaa niitä, jotka joutuvat joka päivä kamppailemaan omasta ja lastensa eloonjäämisestä.

Lähes kaikissa maissa eletään nykyisin velaksi ja kaikkialla valtiot joutuvat rajoittamaan menojaan. Minkä maan toivoisit tai uskoisit huolehtivan Suomen osuudesta ihmiskunnan tulevaisuuden yhteisiä ongelmia ratkottaessa, jos katsot että meillä ei ole siihen varaa?

Jaakko Häkkinen

"Lähes kaikissa maissa eletään nykyisin velaksi ja kaikkialla valtiot joutuvat rajoittamaan menojaan. Minkä maan toivoisit tai uskoisit huolehtivan Suomen osuudesta ihmiskunnan tulevaisuuden yhteisiä ongelmia ratkottaessa, jos katsot että meillä ei ole siihen varaa?"
-- Nykyjärjestelmässä ei yksinkertaisesti ole mitään järkeä. Autetaan muita velkarahalla, minkä seurauksena koko maailma kurjistuu, eikä voi auttaa enää omiaankaan? En käsitä. Sehän tarkoittaa sitä, että valtiot eivät ole enää itsenäisiä yksikköjä, vaan rikkaudet ja kurjuudet tasataan globaalisti. Äärisosialismiahan se taitaa olla... Ylikansallissosialismia. ;)

Käyttäjän AnttiJuhaniKasvio kuva
Antti Kasvio Vastaus kommenttiin #8

YK:n tilastojen mukaan Norjan bruttokansantuote oli toissa vuonna henkeä kohti laskettuna 103,586 dollaria kun Somaliassa se oli 133 dollaria. Eli Norjassa ihmisillä on päivässä yli kaksi kertaa enemmän rahaa käytettävissään kuin millä Somaliassa pitää sinnitellä koko vuosi.

Rikkauksien ja kurjuuksien globaalin tasaamisen riski on siis vielä aika kaukana tämän päivän todellisuudesta. Eikä tarvitse olla kovin kummoinen kommunisti toivoakseen edes jonkinasteista lievennystä vallitseviin eriarvoisuuksiin - jotka ovat aivan riittävän suuria myös vauraiden maiden sisällä.

Entisaikojen eurooppalaisissa kaupungeissa rikkaat asuivat omissa oloissaan ja köyhät omissaan. Sitten tulivat koleraepidemiat, jotka niittivät kaikkia syntyperään katsomatta. Seuraavaksi alettiinkin miettiä yhteisiä keinoja saniteettiolojen parantamiseksi.

Olisiko meillä turvapaikkaongelmien kanssa kärvistellessämme syytä ottaa oppia noiden aikojen kokemuksista?

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Eikö tämä sekavuus ole EU:n, sen komission, Schengen -säännöstön, Dublinin sopimuksen, Frontexin yms. toimijoiden tuotosta ainakin Euroopan sisäpuolella?
1) EU ei noudata edes itse säätämäänsä peruskirjaa,
2) EU-komissio jakaa pyytämättä ja puoliväkisin vastaanottokvootteja eri jäsenmaille,
3) Schengen-raja vuotaa, vaikka sitä pitäisi valvoa, ja sen säännöksiä käytetään väärin,
4) Dublinin sopimusta palauttamisesta ei systemaattisesti noudateta ja
5) Frontex on kädetön ja koko sen työ on "turhauttavaa", kuten ex-Frontexjohtaja totesi.

On turha syyttää suomalaisia, oikeistolaisia, rasismia, yhtä puoluetta, muutamaa henkilöä, Suomen väistelypolitiikkaa jne. ongelmista, joita aivan muut tahot luovat ja joita meille sitten tungetaan toimimattoman unionin kyvyttömyyden vuoksi.
http://janneolsen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/201108-...

Totta kai sellaisesta EU:n holtittomuudesta seuraa eripuraa ja ongelmia joka puolelle, ei vain Suomelle.
Taitaa lähestyä se aika, jolloin Euroopan unioni romahtaa itse hankkimiinsa ongelmiin. Se tapahtuu joko sivistyneesti tai - mikä on epätoivottavaa - sivistymättömästi. Olisiko se "tie parempaan"?

Tässä runsaan vuoden takainen varoitus tutkijalta: Herätyssoitto, johon EU ei herännyt.
https://www.google.fi/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&sou...

Käyttäjän AnttiJuhaniKasvio kuva
Antti Kasvio

Taidamme olla yhtä mieltä siitä, että nykyinen siirtolaistulva eri muotoineen on tullut myös EU:lle niinsanotusti pyytämättä ja yllättäen. Nyt maksamme laskua valmistautumattomuuden seurauksista.

Eiköhän kaikkia tahoja ole järkevä arvioida vain ja ainoastaan todellisten tekojensa perusteella. Toisaalta mikään taho ei voi kiertää vastuuta tekemisistään tai tekemättömyyksistään. Ainakin omat arviointini olen pyrkinyt tämän logiikan pohjalta.

En haluaisi erityisemmin mainostaa vanhoja juttujani, mutta kyllä itsekin arvostelin viime vuonna Kanavassa (8/2014) aika selkeästi sitä, miten EU-vaalien viestit ohitettiin komissiota muodostettaessa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset