AnttiJuhaniKasvio

Onko Suomen maineella väliä?

Iltalehti julkaisi viikonvaihteessa täydennystä jo aiemmin muodostuneeseen kuvaan perussuomalaisten kansanedustajan läheisistä yhteyksistä äärioikeistolaisiin ja uusnatsistisiin ryhmittymiin. Moni kansalainen ja päättäjä haluaa kuitenkin uskoa edelleen miehen väitteitä omasta viattomuudestaan, ja elämä jatkuu kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan. Todellisuudessa näin toimiessaan Suomen päättäjät tekevät ison tahran Suomen kansainväliseen maineeseen.


Suomalaisen kansanedustajan vajaa kuukausi sitten julkaisema sodanjulistus rotupuhtaan pohjoisen kansakunnan puolesta norjalaisten muistellessa saman ohjelman nimissä tehdyn massamurhan uhreja oli absoluuttinen pohjanoteeraus, jollaisen tekijällä ei tulisi olla enää mitään sijaa minkään kansanvaltaisen yhteiskunnan demokratian arvoihin sitoutuneissa poliittisissa organisaatioissa.

Suomessa on kuitenkin reagoitu toisin. Meillähän riennettiin kilvan väittämään, että valitusta ajankohdasta ja julistuksen sisällöstä huolimatta on suorastaan halpamaista tehdä minkäänlaisia rinnastuksia suomalaisen kansanedustajan ja norjalaisen massamurhaajan ideoiden välillä. Julistuksen laatija on voinut jatkaa edelleen perussuomalaisen puolueen jäsenenä, puolueensa eduskuntaryhmän jäsenenä ja eri luottamustehtävissä täysin normaalisti.

Nyt tiedämme tuon tapahtuman lisäksi, että miehellä on ollut ollut vuosien mittaan todella paljon yhteyksiä Suomen äärioikeistolaisiin ja uusnatsistisiin ryhmittymiin. Mutta kun mies itse väittää, etteivät hän tai hänen tuntemansa perussuomalaiset ole tehneet yhteistyötä uusnatsien kanssa, uskotaan silmät sinisinä hänen puhuvan totta eikä mitään ongelmaa siten ole olemassakaan.

Jos Saksassa paljastuisi vastaavankaltainen tapaus, eivät maan liittokansleri tai valtapuolueet sietäisi hetkeäkään moista poliitikkoa riveissään. Toisenlainen reagointitapa Suomessa saa selityksensä ennen kaikkea hallituspuolueiden johtajien heikkoudesta ja ilmeisesti myös valistumattomuudesta.

On turha kuvitella, ettei tapahtunut aiheuttaisi vahinkoa Suomen maineelle. Kyllä se aiheuttaa, ja kunnolla aiheuttaakin. Hallituspuolue Kokoomuksen puheenjohtaja ja nykyinen valtiovarainministeri hehkutti aikanaan kovasti perustamansa Suomen brändityöryhmän työtä. Pitämällä nyt päätään syvällä pensaassa hän tuhoaa puheenjohtajatovereineen kaiken sen myönteisen, mitä tuo ryhmä on mahdollisesti saanut aikaan.

Voimme tietenkin toivoa, että kolmen S:n kolmikko vihdoin ryhdistäytyisi ja tekisi jotakin häpeätahralleen. Mutta toiveeksi taitaa jäädä, onhan alkuperäisestä skandaalista kulunut jo neljättä viikkoa ilman että mitään konkreettista olisi tapahtunut. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (24 kommenttia)

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Seuraavalla kerralla Soini joutunee kovempaan hiillostukseen ja erotuksena on vielä se, että tällä kertaa hän on Suomen ulkoministeri eikä pelkkä puoluejohtaja. Maine kasvanee, vaan ei vissiin kunnia kasvane.
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013022116701332_u...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kyllä persujen vitkuttelu herättää paljon kysymyksiä. Minkälainen natsilobby täytyy olla puolueen sisällä kun tätä yli-innokasta ryhmäkuviin asettujaa ei eroteta?
Pian eivät turistitkaan halua tänne tulla.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ulkoministeri Soinin olisi syytä pohtia sitäkin millaista tietoa täällä oleva diplomaattikunta välittää toiminnastaan, tai oikeammin sen puutteesta, ja puolueestaan kotimaihinsa.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

K.K;"Eivätkä ne kuvakytkennät ja niistä kenties tehtävät johtopäätöksetkään vielä lie loppuunkaluttuja."

Ei hvetti soikoon..oletko aikuinen ihminen ja ihan täysissä järjissä?
Onko kirjojenkin lukeminen tässä maassa jo kielletty teidän suvakkien toimesta.
Minua hävettäisi jos pitäisi linkittää tuollaista.

Terveisin Kalervo Niementaus.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Olen aikuinen ihminen ja täysissä järjissäni. Suvakista en osaa ottaa kantaa, kun en tiedä, mikä sellainen on.

Minuapa ei myöskään edes hävetä.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #7

K.K;"..ja täysissä järjissäni.."

Tämä todettu missä?

Kerrotko nyt kuitenkin mitä halusit linkeilläsi osoittaa?

Terveisin Kalervo Niementaus

PS kenelle aina laitat noita terveisiä?

Terveisin Kalervo Niementaus

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #11

No vaikkapa tässä ;-).

Kaipaamasi todistusteema voidaan vaikka luonnehtia näin: Immosen selitykset eivät vielä eilisenkään jälkeen kestä merivettä (lue lisää esimerkiksi tästä linkistä).
http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/kommentti-imm...

Kommenttini lukijat ainakin terveiseni lukevat ja kenties myös vastaanottavat.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän AnttiJuhaniKasvio kuva
Antti Kasvio

Kiitos tähänastisista kommenteista.

Jos joku pitää vielä sopimattomana kansanedustajamme ajatusten rinnastamista norjalaisen massamurhaajan ideoihin, kehottaisin tutustumaan - sen verran kuin sielu sietää - viimemainitun vuodatukseen multikulturalismin kiroista (ks. esim. https://publicintelligence.net/anders-behring-brei... ) . Tämän jälkeen jokainen voi tehdä omat päätelmänsä siitä, löytyykö mitään yhtäläisyyksiä tai eroja verrattuna kansanedustajamme onneksi hieman kompaktimpaan sodanjulistukseen.

Minun silmiini hahmottui jo lyhyen katsomisen perusteella hyvin selkeä Don Quijote - Sancho Panza -asetelma. Tosin ei enää alkuperäisen romaanin sympaattisina koheltajina, vaan vertatihkuvan uhkaaviksi tuomiopäivän ratsastajiksi muuntuneina. Mutta kuten sanottu, jokaisella meistä on oikeus omiin tulkintoihinsa niin tästä kuin muistakin asioista.

Jaakko Häkkinen

Niin, Immonen kirjoitti multikulturalismista, taistelusta ja vihollisista. Ihan tyypillistä poliittista retoriikkaa. On järjetöntä ajatella, että vain siksi, että Immonen vastustaa samaa asiaa kuin Breivik, hän myös ajattelisi ja toimisi täysin samalla tavalla.

Immonen pitää tuomita todellisista synneistä, ei kuvitelluista. Toistaiseksi ainoa konkreettinen todiste natsikytköksistä on suunnittelupalaveri Kai Murroksen kanssa. Yhteiskuva ei voi todistaa mitään Immosen natsikytköksistä, kun tilaisuus oli avoin ja julkinen. Esimerkiksi natsien saunailta taas olisi suljettu ja yksityinen, eli se todistaisi natsiyhteyksistä ainakin "hyvä veli" -tasoisena.

Jos sanomalehdissä on kerrottu jotain sellaista mitä eivät ilmaiseksi anna nettisivuilleen luettavaksi, olisi asiallista kertoa, mitä ne uudet todisteet ovat. Vasta sitten voitaisiin arvioida, miten pahoja Immosen synnit ovat.

Käyttäjän AnttiJuhaniKasvio kuva
Antti Kasvio

On todella tärkeä varoa yleistävää leimaamista. Eli päätellä että jos kerran ääri-islamistit toteuttivat 9-11 terrori-iskun Yhdysvalloissa, jokaista islaminuskoista voidaan pelkän uskontokuntansa vuoksi epäillä terroristiksi.

Ikävä kyllä Immonen muut multikulturalismin kriitikot perustavat ajattelunsa juuri edelläkuvatun kaltaisiin yleistyksiin. Mutta jokainen todellisuutta edes hieman eriytyneemmin hahmottava ymmärtää, että Breivikin tai Bin Ladenin kaltaisiin hirmutekoihin ryhtymisellä on omat hyvin erityiset syynsä, eikä niistä pidä vastuuttaa jokaista samankaltaisen maailmankuvan omaavaa hihhulia. Heitä on arvioitava ainoastaan omien tekojensa ja käyttäytymisensä perusteella.

Tämä koskee myös nyt puheena olevaa kansanedustajaa ja hänen toimiaan.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Saksalainen, japanilainen, amerikkalainen ja suomalainen kulkevat savannilla ja näkevät elefantin. Saksalainen miettii: ”Miten saan tuon elefantin tekemään minulle työtä?” Japanilainen miettii: ”Mitä ruokaa tuosta elefantista voisi tehdä?” Amerikkalainen miettii: ”Miten tuo elefantti voisi ansaita minulle rahaa?” Suomalainen miettii: ”Mitä tuo elefantti ajattelee minusta?”

Ei "Suomen mainetta" ole olemassakaan missään muualla kuin ehkä joidenkin suomalaisten toiveissa. Suomea nyt vain ei kerta kaikkiaan tunneta. Ja brändityöryhmistä voi sanoa vain sellaisen asian, että jos sellainen tarvitaan, niin sitten ei ole enää mitään toivoa, että jonkinlaista brändiä olisi muualla kuin pullossa. Ja sen ryhmän jäsenet sitten! Tyhjästä on paha nyhjästä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Onhan se melko olennainen tieto että mitä norsu ajattelee minusta kun vastaan kävelee.
Itävaltalaiset ja belgialaiset varmasti ovat myös huolissaan siitä mitä menneiden vuosien pedofiilitapaukset ovat aiheuttaneet maille.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Suomea nyt vain ei kerta kaikkiaan tunneta."

Immonen tekee tunnetuksi, puoluettaankin E-Afrikkaa myöten:

Finnish politician wants to ‘fight multiculturalism to the end’

http://praag.org/?p=19960

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

S.N;"Immonen tekee tunnetuksi, puoluettaankin E-Afrikkaa myöten:.."
Aha, mitä sitten?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #12

Sitten eri maiden toimittajillakin on valmiina kysyttävää haastatteluihinsa kun ulkoministeri Soini vierailee mm. Kiinassa, jossa uutinen Immosesta myös julkaistiin.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #14

S.N;"Sitten eri maiden toimittajillakin on valmiina kysyttävää.."

Meinaat että Kiinassa ollaan kiinnostuttu siitä mitä Immonen sanoi? Ja edelleenkin, vaikka oltaisiin..niin mitä sitten?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #17

Läpäisihän se Kiinassa uutiskynnyksen vaikka tarjonta ulkomailta on kosolti:

Roundup: Ultranationalist statement causes image problem to Finnish gov't

Ja todennäköisesti Soini haluaisi ulkomailla haastateltavan muista aiheista.

http://www.china.org.cn/world/Off_the_Wire/2015-07...

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

#8 Hauska vertaus tuossa edellä.

Kun Suomi noteerataan lännessä, ja varsinkin kielteisessä valossa, niin meillä jotkut syytettävät huonoa itsetuntoamme kun ajattelemme seurauksia.

Vaan kun Suomi noteerataan itänaapurissa, huonossa valossa, näillä samoilla kommentoijilla on lapsuusajan vahingot housussa.

Käyttäjän eiltanen kuva
Eero Iltanen

Ulkomailla ajatellaan, että suomalaisten on pakko olla vähän tyhmiä ja heillä on liikaa vapaa-aikaa kun vouhottavat jostain ihmisten facebook-viesteistä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Niimpä, Juha Sipilälläkin on ollut todella haastaava matka Libanonissa, kun kaikki vaan kysyvät Immosesta, ei pysty lainkaan tekemään sitä mitä piti.

Kuulemma Viron pääministerikin oli aivan kauhuissaan Immosen tapauksesta, hyvä ettei koko matka peruuntunut.

On se vaan kauhia tää Suomen tilanne.

Maine on mennyt.

Mitään ei jää.

Soini perkele!

Jari Leino

Breivikin mielenterveysongelmat juontavat juurensa siitä, että hän kasvoi sosialistisessa perheessä. Hänen sosialistinen isänsä hylkäsi poikaparan, josta kasvoi hyvin sairas ja kieroutunut ihminen, joka halusi kostaa sosialisteille suorittamalla laajennetun isänmurhan.

Natsismista puhuttaessa pitää aina muistaa, että sosialismia se on kansallissosialismikin. Kyseessä on siis sairas, kieroutunut, ihmisvihamielinen aate: sosialismi.

Jaakko Häkkinen

"Suomalaisen kansanedustajan vajaa kuukausi sitten julkaisema sodanjulistus rotupuhtaan pohjoisen kansakunnan puolesta"
-- Antti hei, jotain rajaa mielivaltaiseen demonisointiisi! Missä ihmeen kohdassa Immonen muka on puhunut mistään rotupuhtaudesta? Avasin sinulle jo aiemmassa bloggauksessasi, että Immonen kirjoitti kansakunnasta. Mutta kieltäydyt ottamasta jakeluun ja hakkaat mieluummin itse kyhäämääsi olkinukkea...

Käyttäjän AnttiJuhaniKasvio kuva
Antti Kasvio

Kirjoittaja käytti termiä "one true Finnish nation", joka hänen unissaan nujertaa "multikulturalismiksi kutsutun painajaisen". Onko täysin väärää kuvitella hänen tarkoittavan Suomea, joka torjuu muista kulttuureista tulevat ja omia perinteitään kunnioittavat maahanmuuttajat ja joka siten koostuu valtaosaltaan ns. kantasuomalaisen etnisen taustan omaavista ja pääosin suomenkieltä puhuvista kansalaisista? Jos ei, onko tällöin täysin väärin puhua "rotupuhtaasta" kansakunnasta?

Vosit ehkä valaista, missä kohdin logiikkani pettää tai antaa virheellisen kuvan kansanedustajan todellisista ajatuksista.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset