AnttiJuhaniKasvio

Asemamme sivistysmaana testissä

Kansanedustaja Olli Immosen Oslon terrori-iskun vuosipäivän aikoihin englanniksi julkaisema Anders Behring Breivikin väkivaltafantasioita apinoiva vihanpurkaus saa todennäköisesti selityksensä raivosta, jota miekkonen alkoi tuntea seuratessaan uutisia Utöyan muistotilaisuuksista. Samanmielisten silmissähän Breivik on ennemmin Pohjolan valkoisten miesten kapinan esitaistelija kuin se hullu fanaatikko ja lastenmurhaaja, jona mediat hänet esittivät.

Pian kiinni jäätyään Breivik kehui suomalaisilla ystävillään ja kannattajillaan, jotka tietysti peittivät kiireesti kaikki jäljet mahdollisista yhteyksistä häneen. Tämän päivän valossa Immosen kuuluminen tuohon joukkoon vaikuttaa suorastaan todennäköiseltä.

Immonen on saattanut keksiä aivan itse oman ulostulonsa. Äärioikeistolaisten toiminta on kuitenkin nykyisin niin kansainvälistä ja osin myös hyvin koordinoitua, että yhtä hyvin hän on saattanut toimia toisten laatiman suunnitelman innokkaana toteuttajana. Miksi hän muutoin olisi julkaissut purkauksensa englanniksi, jolloin se leviää tehokkaasti äärioikeistolaisten ja fasististen piirien keskuudessa Venäjältä aina Atlantin rannoille saakka?

Suunnitelmallisuuteen viittaa operaation taitava ajoitus. Sen avulla voidaan testata, miten Suomen nykyhallitus asiaan reagoi. Kapinajulistuksella voidaan myös kasata sopivasti paineita Timo Soinin niskaan vain pari viikkoa ennen perussuomalaisten puoluekokousta. Operaatio voi olla jopa rajan takaa masinoitu ja nimenomaan Soiniin kohdistettu jäynä, jonka avulla viestitetään tarpeesta käyttäytyä ulkoministerinä miehelle kirjoitetun roolin mukaisesti.

Kaikki tämä on tietenkin pelkkää spekulaatiota. Mutta itse vihaviesti on liikenteessä eikä se ole enää sieltä pois otettavissa. Siksi Suomen poliittisella johdolla on vain yksi vaihtoehto käytettävissään, jos haluamme osoittaa olevamme vielä eurooppalainen sivistysmaa. Johtomme on tasavallan presidenttiä ja eduskunnan puhemiestä myöten tuomittava Immosen teko. Sama koskee perussuomalaisen puolueen ja eduskuntaryhmän johtoa. Tästä eteenpäin moisella kansanedustajalla ei voi olla enää mitään tekemistä sen paremmin perussuomalaisen puolueen jäsenenä, eduskuntaryhmän jäsenenä kuin yhdessäkään eduskunnan luottamustehtävässä.

Jos linjasta lipsutaan piirunkaan verran, Suomi hankkii ison tahran kansainväliselle maineelleen. Samalla Suomi osoittaa olevansa myös monin muin tavoin vedätettävissä.

Päättäjät, toimikaa!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Jaakko Häkkinen

Mikä vihaviesti? Eri ihmisille monikulttuurisuus merkitsee eri asioita, ja kaikki jotka pahoittivat mielensä Immosen julistuksesta, ovat ymmärtäneet sen eri lailla kuin hän tarkoitti:
http://jaska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/199007-ohipu...

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Immonen toisaalla fesessä puhui suomeksi ihan vaan monikulttuurisuudesta. Ymmärryksessämme ei siis ollut vikaa. Tai ehkä Immonen selventää meille myöhemmin itse, mitä oikein tarkoitti kun sanoi mitä sanoi.

Käyttäjän AnttiJuhaniKasvio kuva
Antti Kasvio

On ilahduttavaa huomata, että Olli Immosen breivikiläinen julistus kammottavan veriteon vuosipäivänä sai kansalaiset ja maamme poliittisen johdon niin laajasti liikkeelle kuin tänään tapahtui.

Kansanedustajan aiheuttama skandaali on noteerattu laajasti myös venäläisissä medioissa. Esimerkiksi kansallisbolhevistien kanavanaan käyttämä APN Severo -Zapad on julkaissut Immosen postauksen sellaisenaan ihmetellen Jussi Halla-ahon tapaan sen osakseen saamia kritiikkejä. Näkyyhän tuon median mielestä monikulttuurisuuden epäonnistuminen jo siinä, kuinka täynnä Helsingin aseman seutu on kauhistuttavia somali- ja romaanikerjäläisiä (ks. http://www.apn-spb.ru/opinions/article21950.htm ).

Eduskunta palaa runsaan kuukauden kuluttua kesätauoltaan. Viimeistään siihen mennessä on ratkaistava, voiko mies jatkaa puolueensa ja eduskuntaryhmänsä jäsenenä sekä eduskunnan luottamustehtävissä aivan kuin mitään ei olisi tapahtunut. Kuten Jussi Pullinen kirjoittaa Nyt-lehden tämänpäiväisessä blogissa, tapaus Immosen kohdalla on lopetettava saivartelu ja siirryttävä johtopäätöksiin (ks. http://nyt.fi/a1305973365373 ).

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset